Doll

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
doll

Re: Doll

Příspěvek od doll »

Dakujem Fractal,mal si pravdu,myslim ze teraz to znie lepsie :) ottys skusal som,ale este sa mi to moc nedari, mozno neskor :) ten sc mam tak schvalne,len to skusam

doll

Příspěvek od doll »

ahoj, som tu zas,rad by som vam sprijemnil zivot dalsim mojim trackom :)
zacinam si skusat vytvarat vlastne fx,vsetky som pouzil vtejto skladbe,velmi rad by som pocul vas nazor

dendy

Příspěvek od dendy »

ten predchadzajuci bol zvukovo trosku vyvazenejsi, tu mam pocit kick ma trocku nahlas "bodku" a naopak trochu mu chyba basovy punch .. ale to je detail, na hranici subjektivneho dojmu .. celkovo to mas zvukovo uz velmi slusne vyladene, takze len tak daleej

co vylepsit:

viac sa hraj s automatizaciami .. napriklad ten zvuk co hra dokola hore dole 3 tony co zacne 0:58 a potom ide az do 1:40 cca - kedze z muzikalneho hladiska je to pomerne primitivne repetetivny (co nieje vytka, to je v poriadku, tento zaner funguje na niecom inom nez na zlozitych kompoziciach, harmoniach), taketo pripady potom treba kompenzovat tym ze sa tam nieco deje zvukovo - cize automatizovat, automatizovat, automatizovat (cutoff, nejaku modulaciu, napriklad raz za 32 beatov ho rozladit LFO > pitch modulaciou kde zautomatizujes LFO amount aj LFO frekvenciu, a podobne) - aby si tomu dodal zivot, neposobilo to repetitivne a nieco sa tam dialo ... Psytrance nieje o zapinani / vypinani kanalov, to tu nestaci, vsetko musi "zit" menit sa, morfovat, prechadzat z jedneho do druheho ...

2 zakladne typy automatizacii
- dlhe - tie sa deju plynulo pocas celej sekvencie tracku, trebars po dobu 64 alebo 128 taktov
- kratucke "zmeny", "ulety" - raz za X taktov sa nieco udeje co ziska na chvilu zaujem posluchaca, nieco menej ocakavane (ale stale pasujuce do kontextu toho co sa deje v skladne) - aby sa nasledna vratil zase do "tranzu"

Prechody, stoptimy - tu potrebujes viac zamakat, nestaci len filtrom odfiltrovat a potom filter vypnut na zaciatku dalsieho patternu, napriklad na 1:39 to znie divne .. niektore pasaze uz mas celkom ok, ale tuto treba este viac zabrat, zaujimave prechody vedia posunut celu skladbu z priemeru do vysokeho nadpriemeru

doll

Příspěvek od doll »

no pani tak toto vyzera ako prirucka tvorby trance :) ,dakujem a velmi si cenim,
ze si si dal stym tolko namahy.mas pravdu tie prechody mi fakt robia problem,skusal som
aj v tomto poslednom tracku spravit nieco zaujimave,ale prplal som sa stym 2dni a aj
tak to nebolo ono,tak som to nakoniec stade vymazal.som rad ze aspon zvukovo to je ako tak

doll

Příspěvek od doll »

skusil som tentoraz drum and bass,zatial hladam styl ktory mi najviac sadne takze mozno dalsi track bude moravanka :) , v tomto tracku som nepouzil ziadne sample, bol by som vam velmi vdacny za nazor na tento track

Odpovědět