EcceHomo - selfmade track
EcceHomo - selfmade track
Zdravím vespolek,
rád bych poprosil o pomoc formou rady a zp?tné vazby. Mám tu novou nahrávku naší kapely, kterou jsem dostal (si dal) za úkol zaznamenat. Po x r?zných verzích mixu se mi zdá, že už se snad blýská na lepší ?asy, ale už nemám pot?ebný nadhled. Takže bych byl rád za n?jaké post?ehy zkušen?jších. P?edem díky.
rád bych poprosil o pomoc formou rady a zp?tné vazby. Mám tu novou nahrávku naší kapely, kterou jsem dostal (si dal) za úkol zaznamenat. Po x r?zných verzích mixu se mi zdá, že už se snad blýská na lepší ?asy, ale už nemám pot?ebný nadhled. Takže bych byl rád za n?jaké post?ehy zkušen?jších. P?edem díky.
Re: EcceHomo - selfmade track
Abych se zeptal nějak konkrétně, co byste osobně ještě udělali jinak, než byste event. takovou věc hodili do éteru? (trocha provokace:nebo je snad moje mixážní prvnotina tak dotažená, že se o ni nelze otřít? )
mě se to líbí zvukově a melodicky ( docela dost ... ) - co trochu pokulhává je frázování zpěvu , usazení zpěvu do mixu a trochu banální obsah textu.
Díky. To usazení zpěvu myslíš, že to je moc nahoře, nebo že je potřeba upravit barvu zvuku, nebo obojí? (banální obsah a frázování - to si napíšu, na zkoušce se to bude hodit, až mi budou nadávat, ať na tu basu hraju pořádně )
asi by se to dalo doladit eště zvukově....ale jak to ti nepovim. Trochu tumu chybí jiskra možná..jako hraje to dobre celkem vyrovnaně krom zpěvu mi příde, rozhodně to neurazí nijak zvukově , příde mi že to hraje nejlíp v tej pasaži ke konci kde neni zpěv...to frazovaní je v par místech lehce jalový , refren dobrej , ale ten rap a sazení tech rýmů bych estě doladil ,ale to děla taky text to je jasný.....ale hele mě se to taky libí a taky dokonce dost i prez todle k čemu mam připomínky..jo a super funky basa... vono je to celý dobre funky
Další "hrubej domácí produkt". Má zvuková kvalita od posledně vzestupnou, nebo sestrupnou tendenci?
Ten vokál opravdu malinko vyčnívá, je to zároveň asi nejlabší článek (barva, fráze, text). Zkusil bych ho nepatrně hodit dozadu (reverb). Ještě bych si dokázal představit malinko jiný kytary, ale s tím asi nic moc neuděláš, není to nijak zlý c rámci celku. Ta druhá věc je o poznání plošší a taky míň nahlas, takže těžko porovnávat. První ukázka se mi zdá dospělejší, tak bych se asi držel postupů aplikovaných v ní...
Díky za reakce.
Předsazené to je, bylo to v Cubase i pěkně vidět, jak to bicmen píchá před doby. Dalo by se to hrát i "předsazeněji", naživo to hrajeme divočeji, ale pak nám nadává rapper, že je obtížnější se trefovat. Na nahrávce to chci trochu usazenější, malinko víc dance-techno zvuk.
Vokál v první věci opravdu nic moc, s odstupem (a ovlivněn zpětnou vazbou) to už taky slyším. Ten "dospělejší" zvuk myslím si dělá spíš aranž a taky jsem na hotovej mix použil mmj. nějakej psychoakustickej plug-in. Ale osobně mám raději spíš zvuk té druhé.
A ještě celkem zřetelně slyším, že ten soundcloud pěkně zmrvil výšky, se kterýma jsem se tak drbal. Zní to jak písek na tabuli. Ve winampu mi to hraje líp.
Předsazené to je, bylo to v Cubase i pěkně vidět, jak to bicmen píchá před doby. Dalo by se to hrát i "předsazeněji", naživo to hrajeme divočeji, ale pak nám nadává rapper, že je obtížnější se trefovat. Na nahrávce to chci trochu usazenější, malinko víc dance-techno zvuk.
Vokál v první věci opravdu nic moc, s odstupem (a ovlivněn zpětnou vazbou) to už taky slyším. Ten "dospělejší" zvuk myslím si dělá spíš aranž a taky jsem na hotovej mix použil mmj. nějakej psychoakustickej plug-in. Ale osobně mám raději spíš zvuk té druhé.
A ještě celkem zřetelně slyším, že ten soundcloud pěkně zmrvil výšky, se kterýma jsem se tak drbal. Zní to jak písek na tabuli. Ve winampu mi to hraje líp.
Po n?jaké dob? op?t poprosím o post?ehy k naší hippie hip hop tvorb?. Je to zatím jen mix, tak si to trochu zesilte.
Vítané jsou jakékoliv post?ehy, osobn? si ješt? nejsem jistý ohledn? pom?ru basy a celkové barvy, bohužel už mi chybí ten správný nadhled.
Mimochodem, mohl by mi n?kdo doporu?it jiné úložišt? než Soundcloud, zase mi to desn? zprznilo výšky a to jsem to nahrával jako wav.
Vítané jsou jakékoliv post?ehy, osobn? si ješt? nejsem jistý ohledn? pom?ru basy a celkové barvy, bohužel už mi chybí ten správný nadhled.
Mimochodem, mohl by mi n?kdo doporu?it jiné úložišt? než Soundcloud, zase mi to desn? zprznilo výšky a to jsem to nahrával jako wav.
neni nejlepsi nechat na sc moznost stazeni? kazdej si pak stahne origo uploadovanej material. pak to jen zablokujes...
hajheta mi prijde trosku chemicka - to je asi to ono co myslis, ze?
jinak za me: pecka! nerozumim uplne hiphopu a jeho trendum, takze mi to trosinku prijde na stejny urovni toho co delali psh pred deseti rokama, kdy se mi to libilo... takze z toho pohledu mozna trochu oldskool, ale pro me tohle moc nehraje roli. hlavne me na tom bavi, ze nejste zadny vorezavatka a vase hlasy maj charakter, dobre frazujete a cela produkce je kompaktni a pro me prijemna. prijemny je mi to i tim, ze si nehonite trika zbytecnejma vulgaritama nebo radoby drsnosti. toho si fakt na hh cenim nejvic - dospelejch chlapu, kteri nemaji potrebu machrovat
az bude deska, rad si ji poslechnu, mozna i koupim
edit: jinak to "Š" toho prvního žeru ve slově zeŠílela hned na začátku skladby jsem taky trochu šílel, ale protože jsem takhle vyslovoval jako malej, kdyz jsem se naucil š a č, tak se mi to po chvíli zalibilo a sedlo mi to k celkovymu projevu moc dobre - tzn. nechodit s tim k logopedovi - je to cool
hajheta mi prijde trosku chemicka - to je asi to ono co myslis, ze?
jinak za me: pecka! nerozumim uplne hiphopu a jeho trendum, takze mi to trosinku prijde na stejny urovni toho co delali psh pred deseti rokama, kdy se mi to libilo... takze z toho pohledu mozna trochu oldskool, ale pro me tohle moc nehraje roli. hlavne me na tom bavi, ze nejste zadny vorezavatka a vase hlasy maj charakter, dobre frazujete a cela produkce je kompaktni a pro me prijemna. prijemny je mi to i tim, ze si nehonite trika zbytecnejma vulgaritama nebo radoby drsnosti. toho si fakt na hh cenim nejvic - dospelejch chlapu, kteri nemaji potrebu machrovat
az bude deska, rad si ji poslechnu, mozna i koupim
edit: jinak to "Š" toho prvního žeru ve slově zeŠílela hned na začátku skladby jsem taky trochu šílel, ale protože jsem takhle vyslovoval jako malej, kdyz jsem se naucil š a č, tak se mi to po chvíli zalibilo a sedlo mi to k celkovymu projevu moc dobre - tzn. nechodit s tim k logopedovi - je to cool
Tak jsme zase něco vypustili do světa, tentokrát s profi masteringem. Rady členů audiozone se na výsledku také nemálo podepsaly, ještě jednou díky.
v druhej veci je v refrene malo bubnov .. resp ich nastroje prehucali ..
To byl od začátku umělecký záměr...Pytkin píše:v druhej veci je v refrene malo bubnov .. resp ich nastroje prehucali ..
No, ve skutečnosti to bylo v první verzi ještě horší, opravoval jsem to a takhle to dopadlo
Ty bicí jsou takové docela strnulé um-ca um-ca. Ve slokách je to ok, ale v refrénu by možná pomohlo zahrát na virbl o pár předražených not navíc. Získalo by to větší gradaci. Možná by se našlo i pár slabých míst v textu.
Ale jinak je to fakt paráda! Fandím vám!
Ale jinak je to fakt paráda! Fandím vám!