Pred casom sa mi konecne podarilo ulovit tuto vecicku po ktorej som pasol uz VELMI dlho .. fantasticky synth engine .. v ramci zozznamovania sa s nim, nez ho zapojim do setu s "kamaratmi" tu su take 3 kratsie veci, berem to skorej ako take mini zvukove dema nez ako nejake plnohodnotne tracky .. ono zo 4 stopami moc zazrakov a komplexity porobit nejde ) Ale tak snad to niekoho potesi minimalne ako demo na syntak
Nechci, je to dobré i bez toho. Na A4ku se dívám už dlouho, líbila by se mi možná i ve verzi Analog Keys. Je to jeden z kandidátů na další přírustek. Monostation sem nakonec prodal a místo pro jeden krám navíc bych tu našel.
nevahaj ked budes mat prilezitost.. je to fantasticky syntak.. aj ked si odmyslis tu groovebox cast tak len ako syntak sa to oplati, ma to kopu zaujimavych moznosti ktore az tak casto u inych syntakov (hlavne u analogov) nevidis .. fakt VELMI siroke moznosti.. povedal by som ze najlepsi analog syntak co mi kedy presiel rukami ..
Měl jsem cca rok Elektrony Analog Keys 1 a Digitone Keys, za tu dobu jsem si na obou udělal asi max co z nich šlo vytáhnout. Oboje jsou si kvalitou zvuku, efekty i workflow a user interface velice podobné, kdo se naučí na jednom, lehce pak zvládne i ten druhý. Považuji oba modely za jedny ze zvukově nejlepších synťáků na moderní sound, charakterem zvuku je to ovšem současně i protipól vintage analog zvuku. U obou jsou perfektní sequencery, zejména na rhytm & bass patterny. Nakonec jsem ale stejně skončil opět na 40+ let starých analogách jak na bicí/bass linky tak i na polysynty a monosynt leady a tak opět už nemusím "řešit" zvuk, efekty a nějaké složité workflow a multimenu, ale jen hrát a hrát a hrát.. a ta inspirace zvukem je tam pořád stejně, teď jako před 40 lety, když ty krámy byly novinky na trhu..
Napadl me k tomu jeste jeden koment. Zni to skoro tak dobre jak digitalni syntak. Takovy pohled z druhe strany nekde z konce 80tych let. Asi to mozna svedci neco o tom ze analogova renezance je za nama. Nicmene to nezni jako typicke VAcko, takze asi fakt dobry.
ono to vie zniet aj hodne spinavo .. ked pridas ovedrive filtru, popridavas detune - to ma vsetko taky specificky charakter.. a tiez tak "nestabilne" kvazi alebo ako to navat - da sa oscilatorom zapnut/vypnut to sa sa same akoby jemne "rozladuju" ako to robili stare analogy, to ti zase prida taky ten viac analogovy feeling .. takze ano, vie to zniet aj ako dobre VA ked ches ale aj viac analogovo - nestabilne - ked chces