Emef

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
emef

Emef

Příspěvek od emef »

Zdravim vsetkych,chcel by som si zaplatil mastering na tento track,ale predtym by som velmi rad pocul nazor od skusenych ludi,ze ci je tento track hodny investicie,dakujem za kazdu pomoc

Amorph
Moderátor

Re: Emef

Příspěvek od Amorph »

me to docela bavi, ale je skoda, ze se tam nekde pozdejs naplno nerozjede ten motiv co je chvili v 0:47. Ve zbytku skladby navic skoro neni citit zadna basa, jen kopak a naopak z toho dole hoodne vycniva subbas kopaku, kterej je imho i moc dlouhej. Pred masteringem bych si dal jeste minimalne jedno kolecko venovany produkci a mixu.

emef

Příspěvek od emef »

Dakujem ti Amorph ze si mi venoval cas,skusim to este upravit a rozvinut ten motiv.Chcel by som sa ta opytat,ty sa venujes masteringu?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ano

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

ahoj,
bassline tam je @amorph :D ale je len v jednom tone - ako je bezne u tohto zanru.
@emef - mas pekne pevne spraveny lowend, ale je ho strasne vela. potom tam zanikaju vsetky melodie a pad sounds... za mna - ubral by som z neho (tichsie - nie eq) a pohral sa s tymi zvukmi okolo... niektore si az ziadaju aby zneli poriadne nahlas...

vasek

Příspěvek od vasek »

Hodný investice... z hudebního hlediska podle mě ne, ale to je samozřejmě subjektivní. Nicméně - už jen komunikací s mastering inženýrem získáš nový pohled a budeš mít pěkně znějící věc, ke které se můžeš v další tvorbě zkoušet přibližovat. Takže bral bych to spíš jako investici do budoucna, čili za rozumné peníze určitě ANO.

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Za mě perfektní... do puntíku... akorát bych to chtěl slyšet trochu delší.

emef

Příspěvek od emef »

Dakujem vam,
povodne som hladal masteringove studio a mojim planom bolo ich kontaktovat a rovno im to tam poslat,este ze som sa najprv opytal,toto mi je trochu nejasne,kebyze poslem moj track na mastering do studia tak masteringovy inzinier by ma upozornil ze mix nieje v poriadku,alebo by sa najprv poskladal od smiechu ze aka kreacia napadla ich studio a urobil by master aj tak?Velmi rad by som spolupracoval s mastering inzinierom,ale vobec neviem ako toto funguje,pretoze ak mi bude vracat jednu skladbu mesiac tak to asi vela nezarobi

Jirka:dakujem

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

no tak to sprav a uvidis aky ti pride feedback/vysledok.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Zdvihni telefon, poloz otazky, dohodni sa. Nahravacie studia urcite nefunguju ako Telekom Hotline...

Skladbicka je prijemna. :palec+:

emef

Příspěvek od emef »

Dam na Amorpha,kedze ma skusenosti a mysli ze tomu este nieco chyba,kebyze to poslem do studia reakcia by bola urcite rovnaka,teda ak by som natrafil na cloveka dobrosrdecneho ako Amorph a nie nejakeho svindliara.
Skusal som to upravit, ale nic slavne,dufam ze sa nikto nenahneva ale tuto skladbu uz opustim,dakujem za vsetky rady,urcite mi pomozu v buducej produkcii.

MDudas:dakujem

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Ochotný mastič ti možno len naznačí, čo je tam zle, ale určite ti nebude robiť hĺbkovú analýzu a návod ako spraviť dobrý mix, lebo to je úplne iná disciplína. A teraz to, čo asi nechceš počuť, ale je to proste tak - žiaľ cesta k dobrému mixu je dlhá a zložitá, ak ti nemá kto pomôcť alebo nie si na to prirodzený talent, budeš musieť investovať ešte veľa času a pokusov a omylov, kým sa dopracuješ k relatívne slušnej schopnosti urobiť dobrý mix. Dobrá správa je, že tento tvoj od toho možno nemá až tak ďaleko. Viem, čo píšem, lebo si tým prechádzam už asi tretí rok a stále mám pochybnosti.

emef

Příspěvek od emef »

Dakujem IvanB
Vrta mi v hlavici myslienka,ze ci sa da vobec spravit dobry mix bez pohladu inej osoby.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Jasne, ze da. Pokial ho robis iba pre seba... :wink:
Mozart sa vraj najprv pytal Salieriho, ze ci to dobre napisal... (vtedy sa este mixovalo na papieri) ... a az potom to vydal na CD.
Alebo to bolo naopak... Nepamatam sa presne.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bylo to opacne a nebylo to cd (to jeste tehdy nebylo), ale byl to vinyl. vsichni djove ve vidni to pak scratchovali a remixovali do aleluja ;-)

Odpovědět