Euphoric Hardstyle
-
Euphoric Hardstyle
mensi ukazka novyho tracku,,,jeste to neni cely,,,tak ze je to bez masteingu,,diky za kritiku..i kdyz tady ai moc lidi HS neposloucha
Re: Euphoric Hardstyle
Ten zacatek je takovy chudy, ale zbytek neni spatny. Zvuk ze soundcloudu tezko hodnotit.
-
diky,,tak hlavne ono to neni jeste cely,,,nemam tady v ty ukazce build up,,je to jen od breaku
Tak pak postni cely az to bude komplet. Nema smysl postovat nekompletni dila.
-
jj to mas pravdu ale dal jsem jen ukazku protoze mi to bude vydavat label tak ono stejne bud to nekdo hackne treba to da na tubko tak tio sem muzu dat,,a stejne kdyz to label dava ven tak stejne da taky jen kousek tracku na poslech
Label to ale dela z uplne jinych duvodu :c) Label dava teaser, aby si to nekdo koupil. Ty to sem davas, aby ti to nekdo z odbornejsi verejnosti posoudil po strance hudebni a zvukove. Na label si taky poslal kompletni track a ne preview.
ten lead je slaby .. mozno je moc rozplizly reverbom .. uplne to straca atmosferu potom ...
skus tam nalayerovat viac vrstiev (povedzme ten isty zvuk ale este o oktavu nizsie a kusok tichsie aby tomu pridal hrubku), ubrat reverbu, viac nalestit ten zvuk ekvalizerom proste .. tieto leady su v hardstyle a hardcore klucove, to fakt musi pumpovat ...
dalsia vec je ze v hardstyle v sucastnosti velmi asto je postup taky ze ta lead melodia je prave len v intre a potom ked nastupi beat tam su screetche a FX zvuky .. potom v pauze opat lead .. a v beate zase screetche a breaky .. aha vid tu :
do tretice - tie leady su casto vrstvene tak ze na spodku maju este nejaky chorus "aaah" zvuk - sice uplne potichu ale prave ten tiez dodava urcitu naladu tomu zvuku ...
a do stvrtice:) -- viac variability, breakov, stoptimov .. to je vec co je tiez dost klucova v tomto zanri, ten track musi zniet proste hodne variabilne, neustale zmeny, prechody, atd ... prave tymi zmenami sa potom graduje atmosfera .. teba v podsate cele druhe 2 tretiny hra ta melodia leb obcas sa nejaka stopa vypne alebo zapne, vypnu bicie alebo zase zapnu .. potom sa ta energia nedostavi...
skus tam nalayerovat viac vrstiev (povedzme ten isty zvuk ale este o oktavu nizsie a kusok tichsie aby tomu pridal hrubku), ubrat reverbu, viac nalestit ten zvuk ekvalizerom proste .. tieto leady su v hardstyle a hardcore klucove, to fakt musi pumpovat ...
dalsia vec je ze v hardstyle v sucastnosti velmi asto je postup taky ze ta lead melodia je prave len v intre a potom ked nastupi beat tam su screetche a FX zvuky .. potom v pauze opat lead .. a v beate zase screetche a breaky .. aha vid tu :
do tretice - tie leady su casto vrstvene tak ze na spodku maju este nejaky chorus "aaah" zvuk - sice uplne potichu ale prave ten tiez dodava urcitu naladu tomu zvuku ...
a do stvrtice:) -- viac variability, breakov, stoptimov .. to je vec co je tiez dost klucova v tomto zanri, ten track musi zniet proste hodne variabilne, neustale zmeny, prechody, atd ... prave tymi zmenami sa potom graduje atmosfera .. teba v podsate cele druhe 2 tretiny hra ta melodia leb obcas sa nejaka stopa vypne alebo zapne, vypnu bicie alebo zase zapnu .. potom sa ta energia nedostavi...
-
Dendy jak muzes srovnavat euphoric hardstyle tady s tim trackem od zatoxe s tatankou?,ne v kazdym euphoric jsou screeches,,,,nehlede na to ze jsem psal ze to jeste neni cely,,,chybi mi build up a outro kde samozrejme screches budou,,,,tady si psolechni muj track co yvsel u holandskyho diffuzion,,tam jsem taky screeches vyuzil,,,screeches part miluju a delam si super screeche,,,tady si poslechni treba screech part co jsem delal co se tyce layeringu neboj vim jak vyuzit mix,,
Ten druhy trek je pekny. Ale jinak sorry hosi ale posuzovat sound podle soundcloudu to uz je snad lepsi sem vlozit 128Kbps MP3 :c))), jak to neni WAV ke stazeni, tak se to fakt blbe hodnoti zvukove... soundcloud podle me hodne zkresluje.
Nice, co kick? Frontliner pack, NC? Nebo vlastní 909? Ten druhý track je nice. Co jsem slyšel tak layering v tomhle případe nic moc, radeji pořádne jednu vrstvu... Repsektive alespon to slyším od lidí jako HHz, Wildstylez, NC... ale už nevím jak to pak v tom mixu honí. Celkove je to hodne o tom znát ty syntézy...
btw. a wildmotherfuckers (tat & zat) jsou čistej "raw style"... on chce vytvořit neco jiného...
btw. a wildmotherfuckers (tat & zat) jsou čistej "raw style"... on chce vytvořit neco jiného...
-
torch..tak to trochu rozpitvam,,hardstyle skladam opravdu dlouho,,,uz tenkrat mi hrali tracky v q dance radiu,,,hudbu delam protoze je to muj zivot,,,,Kicky si delam sam ..pouzivam eks9 a drumazon,,,,eq pouzivam fabfilter a co se tyce distorze tak pouzivam clip distortion,camelphat a camelcrusher,,,,percuse si obcas udelam sam taky z drumazonu,,mam udelano plno veci ktere si pak samozrejme sampluju,,co se tyce layeringu je opravdu dulezity co delas za hardstyle,,,protoze v hardstyle je 1000 moznosti jak udelat track,,,,samozrejme i kick,,,raw hardstyle pouziva vetsinou leady a melodii jen co se tyce breakdownu s najezdem,,main melody seš dela vetsinou antiqlimax,,,kde se pouzivaji pitchbendove screeche a ruzne screamy,,,,Headhunterz zase delal hodno melodie kde mel jako spodek chord plus nejakej glide lead,,,pokud neudelal triplovou melodii se saw leadem,,,,coz on delal ze zacatku taky,,,,co se tyce euphoric hardstyle da se udelat lead dvema zpusoby,,,,bud udelas melodii opet s glide leadem kde je doprovod chord melody,,nebo glide lead se sidechain sawem,,,,samozrejme ja pouzil v wings of heaven sidechain saw,,,tak ze glide je to hlavni co je slyset,,ten mam nalayerovanej ze 4 leadu,,,,kdo chce at poslechne treba Energyzed-save my soul,,,Galactixx-Beautiful Created..Jinxed-Keep On Calling,,,,,pak je samozrejme rozdil kdyz si poslechnes lead treba v tracku..Noiseshock-beyond reality kde ten lead je nalayerovanej glide s chord sawem,,,,je to uplne ji nej lead nez treba Jinxed,,,,proto je asi tezky hodnotit Hardstyle tracky kdo tomu opravdu nerozumi,,protoze 100 tracku hardstyle je opravdu rozdilnych i co se tyce kicku,,,napadu,,,kde muze byt zakomponovanej,,,rock,,,,dubstep,,,trap,,opera,,,atd,,,ja si delam uplne vsechno sam,,,jsem u Holandskeho labelu a kdybych pouzila nejakej sample pack s kickama tak mi ten track proste nevemou,,,proto kazdej label chce aby mel ten dotycnej svuj origi nal sound a zvuk,,,,nevim jak je to u jinych labelu ale u hardstyle je to proste tak,,,,hlavne ono hodne lidi by to chtelo skladat ale proste kazdej ztroskota na kickach,,ten je v hardstyle nejdulezitejsi,,,jinak tady davam odkaz na fb kde jsem treba ukazoval jen jeden z mojich screechu kterej si delam v Ni Masive---https://www.facebook.com/TemperanceMedi ... 9436920025 snad ten odkaz pujde.....tak ze jeste jednou,,,Kick-drumazon,eks9,,,efekty clip distortion,fab filter,camelphat,,crusher,,Screeches-Ni Massive,Sylenth1,Spire...Lead,Saw-Sylenth1,Ni Masive,Spire,Zebra,Dune1,2...Choirs,Voices atd-pouzivam kontakt kde mam od orchestru po vokaly vsechno,,,,,Pady si delam bud v 3 osc a nebo v sylenthu,,,Percuse-drumazon...Sub lead pouzivam bud 3 osc nebo JP6K....Co se tyce screeches soundu si samozrejme z vst udelam s pitchbendem sample ktere pak upravuju lfo atd,,nebudu vic vysvetlovat ten kdo has nerozumi asi nepochopi o cem je rec,,,,tak ze nejsem jen z dalsich co treba si neco poslechnou a hned zkousi skladat aniz by tomu rozumeli,,sem na audiozone davam sem tam nejakou ukazku jen trochu u nas ten hardstyle propagnout,,,protoze je opravdu vsude ve svete hrozne popularni akorat k nam se vzdycky dostane vsechno za 100 let,,,jinak se omlouvam za tak dlouhej spam
Haha, jasný
dík za příspěvěk!
Kick je neřád, taky jsem nikdy neudelal žádný pořádný, ale pro mě je to stále jen zábava takže používám třeba ten od Frontlinera...
Jinak taky poslouchám hardstyle už hrooozne dlouho... super, vidět někoho kdo u nás hardstyle skládá dobře.

Kick je neřád, taky jsem nikdy neudelal žádný pořádný, ale pro mě je to stále jen zábava takže používám třeba ten od Frontlinera...
Jinak taky poslouchám hardstyle už hrooozne dlouho... super, vidět někoho kdo u nás hardstyle skládá dobře.
sorry dostal som sa sem az teraz .. ok berem, neorientujem sa az tak moc v tychto specifickych odnoziach harstylu, takze som zrejme nepochopil presne skatulku do ktorej sa chces vtesnat .. priznavam ze celkovo hardstyle sa mi paci len vimimocne - skor tie tvrdsie veci zo zanra, orientujem sa skorej na h
hardcore (masters of hardcore, dyprax, wasted mind, neophyte, ophidian, samozrejme angerfist a tak..
) no a potom samozrejme slovenska HC scena (kde sam obcas prispievam, respektive v minulosti som prespieval teraz uz na to moc casu nemam) ktora je velmi specificka ....

-
jo v pohode,,proto jsem to rad rozepsal,,,,proste tech skatulek v hardstyle je vic no,,,,ja delam i tvrdsi raw,,,