Gasta - Raspberry soul
-
Gasta - Raspberry soul
Ahoj borci. Dokon?il jsem sv?j druhej projekt. Tentokrát je to n?co abstraktn?-hiphopo-chilloutovýho a rád bych od vás slyšel, co si myslíte jak o form? tak o obsahu

Naposledy upravil(a) longsleeper dne 24 čer 2013 19:51, celkem upraveno 1 x.
Re: Gasta - Raspberry soul
ahoj. je to prima, akorat ten lead je takovej trochu mad a uplne mi k ty pohodicce nepasuje.. ale nic co bych nebyl schopnej v tom tracku respektovat, kdybych ho nekde slysel... mam ale vyhrady ke zvuku. zaslouzilo by si to podle me sytejsi samply.. mozna je to i mym zvukovym vkusem, mam rad hutny beaty i na stredech. i trochu spiny by se hodilo, aby to bylo vic dle myho gusta. ale zase zadna tragedie, spis moje preference 

Nesourodý. Jak kdyby se sešli muzikanti a každej chtěl hrát trochu něco jinýho.
-
Díkec za poslech. Biscuit: Ten lead je trochu ujetej haha, ale udělal sem ho tam takhle záměrně...prostě sem to tam takhle citil nebo co
Ohledně kvality samplů, je fakt, že na začátku když sem tam měl jen základní melodickou linku a bicí...tak bicí zněly mnohem mocněji. Ale jak přibývaj stopy a FX na nich, tak se nějak začli ztrácet...příště začnu s nějakou tlustší..ostřejší sadou. Vašek: Snažil jsem se vlastně o fůzi hiphopu a breakbeatu, a (zatím) je pro mně náročný to smíchat tak, aby to bylo konzistentní (což by myslím pomohlo). Nicméně nesnažím se nic kopírovat, nedělám mainstream..právě naopak. Chci dělat věci s vlastním fejsem

zdar...to víš tendle hiphopovej neo-soul neni prdel
večinou je to postavený na jednoduchejch napadech , ale mělo by to mít takovej fajnšmekrovskej groove ( ne že by to groove nemelo) ale ta basa je trochu divná na me (i zvukově) ...jinak celkovej vibe se mi líbí a vubec spiš se mi to libí než nelibí ..Rhodesy ..zvonečky atd ..to mužu .Trochu to zustalo napul cesty podle miho, ale jako co ja tady mužu krytizovat zase 
Poslouchaš Ericku Badu treba ?

Poslouchaš Ericku Badu treba ?
-
zdarec ! No jo no...jsou to teprv začátky...asi sem si nevybral nejlehčí téma. Erykuh Badu mužu nejvíc, klasika jak cyp...ale spíš ty starší...soldier..love of my live atd. A klidně kritizuj..já to sem nepověsil abych se pochlubil, ale proto abych měl nějake feedback..klidně negativní...abych nedělal stejný chyby u dalšího tracku.
Jezismaria chyby ? Co je chyba v tvorbe hudby ? 

bassline co je na tom nepochopitelne ? hudba ako akekolvek ine umenie ma urcite zasady, a kazdy zaner urcite specifika.. kde su zasady tam du aj chyby ... alebo chces povedat ze clovek sa pri tcorbe nema drzat ziadnych zasad a pravidiel ? takze si prdnem do zachoda nasamplujem to a vyhlasim za hudbu - je to ok ?
)) To si mohol dovolit tak Jackson Pollovk postriekat platno farbou a predat to za 140 milionov dolarov
aj to len vdaka tomu ze to nikto pred nim a nikto po nom tak nespravil.. ci chces ci nechces ak ma hudba davat zmysel musi splnat urcite pravidla a zasady a v ramci nich ma potom autor priestor experimentovat - viac ci menej, v zavialosti na prisnosti pravidiel daneho zanra
k skladbe: neurazi, neprekvapi.. uvital by som vyraznejsie bicie (snare, hajtky - mozno viac navrstvene, aby zneli sytejsie), syntaky tiez trosku zhrubit - skus pouzivat vrstvenie (viac podobnych syntakov hra tu istu melodiu) - to vie robit zazraky a posuvat kvalitu tracku do vyssich levelov
inak nejake zasadne chyby tam nepocujem, chyba mi tam nejaky vokal, vyslovene si to pyta nejak rap, ale s tym asi nic nespravis

k skladbe: neurazi, neprekvapi.. uvital by som vyraznejsie bicie (snare, hajtky - mozno viac navrstvene, aby zneli sytejsie), syntaky tiez trosku zhrubit - skus pouzivat vrstvenie (viac podobnych syntakov hra tu istu melodiu) - to vie robit zazraky a posuvat kvalitu tracku do vyssich levelov
inak nejake zasadne chyby tam nepocujem, chyba mi tam nejaky vokal, vyslovene si to pyta nejak rap, ale s tym asi nic nespravis
No me tendle styl poslední dobou taky hodně zajima...slyšel sem dobrý věcy ,který byly jen rozchoopovaný z cizých samplu treba . Možný by to taky mohla bejt cesta... pak tam jen něco dohrat treba , ale nevim presne jaký maš zamery.Beakbeat bych do toho ani nemotal...spiš bych to este vic zakop až do takovýho glitch soulu , ale to už sem asi mimo .
Presně....Ta Badu ma prave na tech starsich deskach super mpcčkový skopky ,pritom tam jede jeden beat furt dokola kolikrat a je to prostě žradlo.
Presně....Ta Badu ma prave na tech starsich deskach super mpcčkový skopky ,pritom tam jede jeden beat furt dokola kolikrat a je to prostě žradlo.
-
Bassline: v podstatě vlastně nic ..ale jen do té doby kdy chceš, aby to poslouchal i někdo jinej
Dendy: thx za konstruktivní kritiku..v podstatě jsi se shodnul s biscuitem...zamakám na tom
303: nebranim se ničemu
...jestli tě něco napadne pošlu stopy. Ja už jsem s tímhle praštil..moc hodinhaha... a taky zjišťuju že čím větší experiment, tím jsou potřebe větší skills

Dendy: thx za konstruktivní kritiku..v podstatě jsi se shodnul s biscuitem...zamakám na tom
303: nebranim se ničemu

to si povedal VELKU pravdu.. bohuzial nie kazdy si to uvedomuje... aby clovek mohol porusit pravidla, musi ich mat najprv dokonale zmaknute ...longsleeper píše: a taky zjišťuju že čím větší experiment, tím jsou potřebe větší skills
- ReaktoplazmAR
chyby sú fajn, občas je dobré sa ich držat a brúsit ako krištál..bassline píše:Jezismaria chyby ? Co je chyba v tvorbe hudby ?
tak ješt? p?ihodím svuj Good night remix
pecka! akorat shaker bych tam pouzil min spicatej - libilo by se mi jen takovy susteni... ale to je velmi osobni preference 
a hlavne diky za moznost poslechnout ve wavu, pro me rozhodne prijemnejsi poslech..

a hlavne diky za moznost poslechnout ve wavu, pro me rozhodne prijemnejsi poslech..
-
Lepší jak origo... du se někam vzteknout