HENRYX - OBAVY (Instrumentálka)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Jindrix

HENRYX - OBAVY (Instrumentálka)

Příspěvek od Jindrix »

Možná trochu podivná kombinace synthů a "akustických" bicích (i když také dělaných elektronicky)...
Trochu ponuřejší skladba...
Není to masterované.
Kdo máte chuť, čas a náladu, hodnoťte, prosím cokoli - snesu v tomto ohledu vše ;)

HENRYX - Obavy (5:44 min., 8.23 MB)

Předem díky všem.

EDIT: 27.2.2008 20:48
K dispozici a k poslechnutí je zvukově upravená a hlavně masterovaná verze:
HENRYX - Obavy (5:46 min., 8.56 MB)
Naposledy upravil(a) Jindrix dne 27 úno 2008 21:59, celkem upraveno 3 x.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Jindrix : prave to pocuvam, este nekomentujem ale napadlo ma ze by sa zislo vzdy napisat aky GEAR sa na to pouzil :) aspon mna by to celkom zaujimalo.... mozno aj zvysok eZone

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

EXCOM: OK:
Bassy: Převážně HW Kurzweil K2000RS, zčásti v kombinaci s VSTi Sytrus.
Bicí: Nejrůzněji posháněné samply, "nakrmené" do VST Battery 2.
Plochy, sólo: VSTi Sytrus, Vapor, Nexus.
Piano (jen pocitově, ty naechované pianové efekty): VSTi Steinberg The Grand 2
FX: Samply FX - opět nejrůzněji a víceméně opět náhodně posháněné...
DAW: Cubase SX 2 (no jo, jsem holt Old-Schoolista i vybavením, ale na moji práci mi SX2 stačí...)
Díky za reakci a klidně komentuj ;)

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

No, možná jsem vás všechny výpisem použitých nástrojů odradil...
A možná i skladbou samotnou... :(
EXCOM píše:Jindrix : ...aky GEAR sa na to pouzil :) aspon mna by to celkom zaujimalo.... mozno aj zvysok eZone
Myslím, že to asi "zbytek eZone" zajímat nebude... Nevím...

Ale přesto nadále prosím o komentáře všechny, kdo mají chuť tuto skladbu komentovat...
Díky...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

jindrix : ma to napad, ma to pribeh, myslienku.. obcas mi zaznievaju dizharmonie medzi dvoma zvukovymi vetvami.. nieco ako rozladene nastroje, ktore nejdu pri sebe .. mozno je to casovanie, mal som pocit ako keby jedna stopa predbiehal druhu a opacne... inak fajn, chce to dokoncit a spravit korekcie hlasitosti, lebo mi to znelo akosi vsetko cez seba...

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

EXCOM: Díky!
Máš pravdu, disharmonie tam jsou, ale přeznívají jen krátce a je to tak schválně; je to kombinace variací akordů vs. sólový zvuk...
Časováním, ani předbíháním stop to není.
Jen mi prosím (jestli můžeš a chceš) objasni ty korekce hlasitosti - nevím přesně, co tím myslíš, že Ti to znělo "jaksi všechno přes sebe"?
Ale jinak díky moc za názor!

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Jindrix: nevím, co myslel EXCOM tím "všechno přes sebe", ale za sebe bych si dovolil říci, že jediné, co se mi zdá, že by šlo (byť možná zdánlivě) přes sebe, jsou ty motivy...motivů je tam docela dost a ač jsou naprosto vynikající, prostě se tam tak nějak melou a přecházejí jeden v druhý...a to byl asi i tvůj záměr - jak jinak tam totiž tolik nápadů vměstnat...na druhou stranu by to ale vybízelo spíš k tomu, udělat z toho několik skladeb, protože ten potenciál co v tom je, se mi zdá, že dalece přesahuje možnosti jedné skladby...příjde mi to asi tak, jako by režisér točil film a měl látku, která by byla na 10 knih/svazků a on se to snažil vměstnat do dvouhodinové akční podívané/poslouchané :)

promiň mi prosím mou myšlenku, kterou jsem k tomu chtěl vyjádřit...jinak je to beze sporu brilantní skladba a nemám co vytknout, kloubok dolů! jentak dál...

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Jindy2: Díky za názor, ale:
Nemám pocit, že by tam těch motivů bylo tolik. Je tam vlastně primární motiv jen jeden a možná zkresluje a navozuje pocit dalších motivů ta basová předehra, ty "bells" vyhrávky, basové doprovody a pak možná i ta mezihra... Nevím.
Každopádně to neměl být pokus vtěsnat co nejvíce motivů do jedné skladby a pokud to tak vyznělo, nekde jsem asi udělal chybu, ale už je to na světě...
Jinak ale moc díky za názor a doufám, že ještě EXCOM vysvětlí to "všechno přes sebe" - psal o hlasitosti, ne o motivech.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Jindrix : tie hlasitosti mam na mysli tak ze by si este zasluzili doladit.. alebo dat raz priestor jednemu motivu potom druhemu.. teraz to na mna posobi ako ked dvaja chlapi rozpravaju naraza a nerozumies ani jednemu lebo sa ich rozhovor natolko zlieva ze nevies definovat z koho co ide... asi ich mierne odseparovat od seba aby bolo zretelne ktory motiv je nosny, lebo teraz mi dosli ako keby sa nevedeli dohodnut ktory hra prve husle :) len ciste obrazne...

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

EXCOM: Aha, tak takhle jsi to myslel...
No, tak to bude trochu složitější, ale názor je to rozhodně zajímavý.
Začínám mít pocit, že jsem to "přeplácal", což je to, co jsem rozhodně nechtěl... Přitom jsem se ale snažil, aby se tam (použiji Tvá slova) rozhovory těch "dvou chlapů" neslévaly...
Přitom vize byla jasná - basový motiv v předehře, ten "skoro-voice" zvuk ve "sloce" a "refrénu", basový opět v mezihře a pak ještě jednou "refrén"... Nikde nezní spolu, ale možná máš na mysli ty disharmonické variace akordů, které se svojí hlasitostí vytvářejí pocit, jako když hrají dva nástroje motiv spolu, už asi vím, co myslíš.
Díky za názor, ještě o tom popřemýšlím.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Jindrix: Pokud to neměl být pokus vměstnat více motivů do jedné skladby, tak potom by muselo být jasně slyšitelné, který motiv je ten hlavní - a to není. Já s tímto měl a mám problémy také a proto raději tolik motivů a submotivů do svých skladeb nedávám - což ale také zároveň jeden z mých handicapů.
Jsem rád, že jsem v mém posledním komentáři více-méně odhadnul názor EXCOMa, nebo alespoň odhadnul co má na mysli. Je fakt, že nebýt jeho názoru, asi bych ti těžko tento postřeh poskytnul. Promiň mi, že je to trochu kritické. Neznamená to ale, že ta skladba by si zasloužila nějakou kritiku - z mého pohledu je to naopak celkově výjmečné dílo, co si zaslouží obdiv a uznání. Opravdu, je to skvělé.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Jindy2: Díky moc.
Ne, opravdu to neměl být pokus o vměstnání více motivů do jedné skladby a díky EXCOMovi i Tobě už asi vím, proč to tak zní. Zkusím s tím něco udělat, ale to už tady asi nikdo hodnotit nebude chtít...
Snad bude stačit "jen" úprava doprovodů, aby se neslévaly se sólovým zvukem alias motivem.
Předehru a mezihru ale zachovám, tam se snad nic s ničím neslévá.
Moc díky za názor.
Naposledy upravil(a) Jindrix dne 11 úno 2008 22:48, celkem upraveno 3 x.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

mne sa to nepaci, pride mi to velmi monotonne aj nametovo aj zvukovo

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Poshook: Také názor a i za něj díky ;)

Vey

Příspěvek od Vey »

Me se to libi .. videl bych to jako podklad k necemu.

Odpovědět