HENRYX - Pod hvězdami (.mp3, 4:48 min., 6.8 MB)
O komentáře prosím už spíše jen ze slušnosti, protože asi stejně žádné nebudou

Díky moc, Jindro. Komentář od Tebe jsem už snad ani nečekal a pokud ano, tak ne takto pozitivní, opravdu děkuji.Jindy2 píše:Tak jsem moc rád, že jsi snad nakonec s muzikou úplně neskončil, jak jsi jednou psal. A ke skladbě, začnu asi názvem - Pod hvězdami, krásný poetický název, ke skladbě myslím sedí a mě se moc líbí. Samotná skladba ve mě vyvolává dojem ukolébavky a já myslím, že jsi to možná tak chtěl, už podle toho názvu, tempa, vyznění. A nebo prostě pohodička. Mě se to líbí a líbí se mi, že tam opět je tvůj rukopis, tvoje harmonie a myslím, že bych to poznal mezi tisícovkou jiných věcí. To je myslím jen dobře. Co se týče nějakého projasňování, to třeba udělej, ale mě se to zdá v pořádku tak, jak to je. Když to teď zvukově zkoumám, možná kopák je takový zalezlý, ale v celkovém vyznění mi to nevadí, přišlo mi to tak jen, když jsem chtěl hledat chyby. Myslím, že když to někdo nebude poslouchat tím stylem, že bude vyloženě hledat chyby, tak to funguje a zní dokonale tak, jak to je. Znovu říkám, mě se to líbí. Těším se na další tvoje nové věci, snad přijdou. A někdy zase třeba napiš PM, od tebe mě vždycky potěší. Hlavně by mě zajímalo, jak ses rozmyslel s tím tvořením/netvořením hudby.
No, zajímavé je, že ač Ti to také moc nejde, máš alespoň co poradit...delay píše:Já většinou postupuju takhle, ale taky mi to moc nejde
Zkus udělat tyhle věci: Pokus se spodek kláves stáhnout na 100Hz až budeš malinko slyšet, že vzniká prostor, ale nijak drasticky, base udělej místo hned nad kopákem a dej cut na 40 - 50 Hz, kopáku nech basy níže ale uber v místě basy a pokud se mu udělat tečku ve středech. To už by měly i výšky samy malinko vylézt a měl by jsi cítit trochu prostoru v té nahrávce. Problém je, že z té nahrávky necítím téměř žádnou dynamiku, pak je to vše tak trochu jinak...
Ale co, hlavní je hrát a tvořit, zvuk jako takovej řešit nemusíš. Jinak, master už toho moc nespraví, spíš takové drobnůstky.