Horseradish - Napalm Partiers

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
c9000

Horseradish - Napalm Partiers

Příspěvek od c9000 »

Tématický podmaz pro krátké video, (to ještě není hotové).
Je to už velkej odklon od věcí který normálně dělám ,takže sem si k tomuto účelu vytvořil nové alterego viz název. 8)

Inspirace v 60tých letech, především písničky které protínaly vietnamskou válku z pohledu USA.
Skladbou jsem se snažil aby to bylo co nejednoduší, zvuk a celkový vjem dal asi nejvíc práce.
Není to nahrané kapelou takže to nepůsobí tak "živě"jak bych chtěl. (holt ruce mám jen jedny :) )
hlavně už mi tahle věc trochu leze krkem. Takže veškeré připomínky vítány.
edit: Tady je tématické video k tracku od J.Hájka:
http://www.youtube.com/watch?v=OfNBYqcK ... r_embedded
Naposledy upravil(a) c9000 dne 09 dub 2011 03:35, celkem upraveno 1 x.

tomy45

Re: Horseradish - Napalm Partiers

Příspěvek od tomy45 »

Ciga v papuli, v ruke prasa (Prase- PIG rozumej M60 machine gun) a ides na rakosnikov. SUPER!

c9000

Příspěvek od c9000 »

hlavně nohy v suchu, armádní ponožky jsou základ :) Dík Thomas.

delay

Příspěvek od delay »

Moc dobrý (zvuk, atmo, kytary), chtěl sis očividně užít kvákadlo :). Napiš jak jsi nahrával... a tak, zajímá mne to. To už ses takhle naučil hrát na kajtru nebo to sou reampovaný samply? :shock:

c9000

Příspěvek od c9000 »

no původně mně k tomu inspiroval ten dokument, co sem linkoval Matucha. Pučil sem si v práci Crybaby a zkoušel co to umí. A z toho vznikl základ.
Basa je Jolana, skrz tubepreamp, kytary sou tak 70 procent nahraný, ty sola sou sestříhaný samply protažený skrz amplitube. Zbytek kytar je taková moje pokusná brnkačka, tan motiv co se přidá v druhý části songu je záměrně trochu podladěnej aby to chytlo trochu tý neurvalosti :). Nahrávaný je to na Squier tele custom + moje kytara + fuzz, echo + boogie kombo a dozvuk z mítnosti. Sejmutý je všechno tím T.bone. Pak je někde přidanej spring reverb. Bicí sou postavený ze samplů a dost efektovaný, tamburína (t-bone). Některý stopy jsem pak pustil a násladně nahrál s velkým roomem v kuchyni, jak sem dostal tip, docela to funguje. Celej mix jde skrz Decapitator, a simulaci páskovýho magnetofonu. Na masteru je jen trochu komprese opět trochu springu a EQ. Jako předlohu ke zvuku jsem si vzal Valeys of Neptune mixovanou E.Krammerem. k tomu jsem se bohužel vůbec nepřiblížil :) jo no na kytaru se ted snažím hrát dost :wink:

delay

Příspěvek od delay »

Jojo, je tam cítit, že si s tím člověk hrál tak nějak naturálně. Dobrý to je!

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Obrázek

c9000

Příspěvek od c9000 »

Tak a tady je tématické video od Jirky Hájka :
http://www.youtube.com/watch?v=OfNBYqcK ... r_embedded

Agent Provocateur

Příspěvek od Agent Provocateur »

hmm pekne si pokročil, páči sa mi, že si to chytil za pačesy tým muzikálnejším sposobom (myslim celkovo tvoju pristup k tvorbe,) je to tu dost poznat, je to fajn živé a dobre to motivuje "vybaliť ruky k synťáku" :)) (nás-elektronkovych chlapcov :))

c9000

Příspěvek od c9000 »

dík za názor, no abych řekl pravdu, tak na syntákách v poslední době jen utírám prach:) Nějak se začínám trensformovat směrem k real instruments.
Je to sice o něco náročnější na shopnosti a čas, zdlouhavější ale výsledky jsou lepší.

delay

Příspěvek od delay »

c9000 píše:dík za názor, no abych řekl pravdu, tak na syntákách v poslední době jen utírám prach:) Nějak se začínám trensformovat směrem k real instruments.
Je to sice o něco náročnější na shopnosti a čas, zdlouhavější ale výsledky jsou lepší.
A HW synťák není real instrument? Ale vim jak to myslíš, jdu stejnou cestou :)

c9000

Příspěvek od c9000 »

no je no, ty SW synthy už prakticky nepoužívám kromě korga a pár kousku od poláků.
Po nějakým čase jsem zjistil že jeden z nejvariabilnějších instrumentů, který dokážou přenýst nějakou náladu a energiji do muziky je prostě el kytara + FX.
Jen to prostě nemá midi a tím pádem je to náročnější na nahrávání.

delay

Příspěvek od delay »

c9000 píše:Jen to prostě nemá midi
Díky Bohu :mrgreen:

Agent Provocateur

Příspěvek od Agent Provocateur »

jj viem a hlavne počujem :) že ta teraz beru najviac kejtry skusas jolanu atd, ono to bolo myslené celkovo - neklikať ale zapojit sa real do tvorby-na margo dedkovho vyrazu "syntakov plna rit-len ruky zabudli pribalit" :D

Odpovědět