House Demo

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
histo
Příspěvky: 3
Registrován: 21 kvě 2018 20:59
Vybavení

House Demo

Příspěvek od histo »

Zdravím, pracoval jsem teď na tracku, který prozatím nese pracovní název "Colors of Confusion" Bpm 124.
Hodil jsem to do private Linku na Snd protože to příliš velký nato to hodit sem :arrow: :arrow: :arrow: Budu rád za jaký koliv ohlas, názor na track a její potenciál díky :palec+: :wink:

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: House Demo

Příspěvek od Stan »

Za me osobne nuda bez napadu, jeden motiv stale dokola, zadny poradny drop ktery by me vtahnul do skladby, bici a synthy nemastny neslany. Ale neber si to spatne a drzim palce do budoucna. ;)

histo
Příspěvky: 3
Registrován: 21 kvě 2018 20:59
Vybavení

Stan

Příspěvek od histo »

Děkuju za názor - přemýšlel jsem o zakomponování houslí na pozici B melodie zatím tam je zde ta alterna Synthu - a co se dropu týče - onic víc jsem se ani nesnažil má to být spíš klasický house moderním směrům house-u se neubírám přílíš (future, EDM)

biscuit
Příspěvky: 10564
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: House Demo

Příspěvek od biscuit »

ahoj. za me nekolik pripominek.

ze vseho nejvic mi nesedi podivnost aranze. sice ten vyvoj neni predvidatelnej, ale taky neni podle me ani efektivni. nechci primo pouzit termin, ze to "nikam nesmeruje", ale urcitej tah na branku tam proste postradam. energie se pak podivne tristi.

arpeggio - zvuk je myslim zbytecne spicatej, vylejza to z toho a nezapada dokonale k tomu spis meditativnimu zbytku. mozna by stacilo malinko zatahnout filtr. poslouchal jsem to i vcera v noci potichu a docela to z toho lezlo. subjektivne bych to taky nechal jet v kuse resp. v patternu delitelnym trema (jsou to tri noty, ze jo? :-) ) a ne jinym cislem.

beat - tady je myslim hodne prace potreba a myslim, ze by to track posunulo. pohraj si s pravidelnostma, trochu je rozbij. je spousta zpusobu od variaci dob, po jemny zmeny barvy. samozrejme i obohatit, by to trochu sneslo. treba jen zvukama, ktery nebudou uplne v prvni linii a treba ani nebudou repetitivni. slaby ruchy, sumy... precejen to ma az trochu minimalovou naladu, tak s tim tak pracuj.

kdyby se ti chtelo zmenit tu aranz, tak to nech vic tect, hraj si s nuancema a jestli ma prijit nejakej zlom, staci bohate jeden. myslim, ze i za cenu kratsi stopaze to stoji.

histo
Příspěvky: 3
Registrován: 21 kvě 2018 20:59
Vybavení

Re: biscuit

Příspěvek od histo »

Čau, děkuju za zpětnou vazbu a konkretní připomínky
Ano jsou to jen 3 noty :D a je agresivnější tlačil jsem ho tam aby převzal dominantu při zániku akordů zkusím víc zatáhnout a co se beatu týče prostavím myslím že ty šumy a ruchy by mohly udělat svoji práci.

S atmo sounds jsem také takovej rozhozenej měl jsem představu ale byl docela problém ji zprodukovat a nebyl jsem toho schopnej a tohle je takovej odvar který aspoˇněak plnil svou roli.

Co se rebuildu týče uvidím ještě zkusím teď dopracovat a upravit.
Postnu až bude další verze hotová.

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 571
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: House Demo

Příspěvek od Greyhound90 »

Podle mě dobrý motiv, začátek vůbec není špatný, nápad je velmi dobrý, ale jak pravil Stan: pořád dokola. I ten nejlepší motiv nelze hrát donekonečna. Vy (nejen )začínající technaři děláte donekonečna stejnou chybu: necháte se opít krásným motivem a jedete ho 15 minut. Na živém stejdži to možná těm kdo má v puse extázi nevadí, ale při poslechu doma ano. Možná by stačilo kolem třetí minuty dát tzv. "speciál". Něco naprosto jiného od toho motivu. Tak na minutku a pak se náhle vrátit k původnímu motivu ovšem již silně vygradovanému. O to víc to pak funguje. Toť můj názor.

Odpovědět