It´s comming

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Acid Punk

Re: It´s comming

Příspěvek od Acid Punk »

Petr_Macháně píše:No tak taková menší scénická skladba symbolizující příchod " něčeho " v první části. Role se přenáší z hl postavy na oběť a nakonec sem trochu zaexperimentoval..

Snad vás to nepobouří. Díky za komenty

http://www.primanachod.ic.cz/pro_varhan.mp3
Wow ma to atmosku :) velmi filmove :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

toxin

Příspěvek od toxin »

Vey píše:Chvilema mi prijde divny piano a ten konec se mi moc nelibi. Jinak pekna atmosfera.
Nejsem žádný odborník na klavír nehraju ale co se ti nelíbí na tom piáně ?Mě právě příjde hodně na úrovni.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

toxin píše:
Vey píše:Chvilema mi prijde divny piano a ten konec se mi moc nelibi. Jinak pekna atmosfera.
Nejsem žádný odborník na klavír nehraju ale co se ti nelíbí na tom piáně ?Mě právě příjde hodně na úrovni.
Je z toho hodně zjevné že na něj nikdo opravdu nehraje, ale je to jen uměle naskládané a zrychlené v MIDI. A to nepůsobí moc dobře (aspoň na mě). Taková "lego" samohrajka - což u umělých zvuků může být fajn, ale u simulace opravdového akustického nástroje to působí dost nevěrohodně a odlidštěně ... a kromě toho každý ví jak snadné je to dnes na počítači udělat ...

Musiclab Kolín

Příspěvek od Musiclab Kolín »

Mě to myšlenkou neoslovilo, ale v posstatě se mi to líbí, protože dnes si to každý může doma udělat sám. Záleží už jen pak na kvalitě všech faktorů v čele s uměním hrát. Jinak, jak dlouho ti taková kompizice cca trvá uělat?

toxin

Příspěvek od toxin »

Ivo píše: Je z toho hodně zjevné že na něj nikdo opravdu nehraje, ale je to jen uměle naskládané a zrychlené v MIDI. A to nepůsobí moc dobře (aspoň na mě). Taková "lego" samohrajka - což u umělých zvuků může být fajn, ale u simulace opravdového akustického nástroje to působí dost nevěrohodně a odlidštěně ... a kromě toho každý ví jak snadné je to dnes na počítači udělat ...
Rozumím téhle hudby mám naposloucháno fakt pomálu takže to nemůžu oběktivně zhodnotit ale rozhodně to dává smysl!

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Na mě by působilo mnohem sympatičtěji zahrát doopravdy to co umím a můžu než tyhle snadné virtuální "myšovité" a strojové skládačky předstírající hru na klavír ... Myslím že posluchač to většinou hned vycítí jestli "pro něj" někdo hraje nebo ne ... (i v rámci "filmové" hudby)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ivo : neviem ci zrovna hranie na nastroji je podmienene tym ze chce clovek komponovat... je to o komponovani a o zdatnosti hrat na nejaky nastroj je bezpredmetny si myslim.. je pravda ze nuansi nepozna, ale to mu uz moze poradit clovek ktory je prave v tom zbehli... v podstate vravis o ludoch ktory nevedia hrat na nastroj nech radsej nekomponuju hudbu.. to sa mi zda byt pritiahnute za vlasy...

Musiclab Kolín

Příspěvek od Musiclab Kolín »

A já jsem myslel, že je to na kontroleru. přišly mi tam lehké nepřesnosti ve hře, ale třeba se mýlím...

toxin

Příspěvek od toxin »

No já bych ho až tak nepodceňoval řekl bych že je schopný to zahrát jen je možná chyba v tom že to pak prostě strojově naskládal...No hold ať se vyjádří sám tvůrce .jinak jasně že je to sympatyčtější ale co mají dělat ty lidi jako napříkllad já co nebyli k hudbě nikdy vedeni a dostali se k ní své pomocí až na sklonku dospělosti to pak už opraavdu není jiná možnost než "zneužít" sílu softwéru...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

EXCOM píše:ivo : neviem ci zrovna hranie na nastroji je podmienene tym ze chce clovek komponovat... je to o komponovani a o zdatnosti hrat na nejaky nastroj je bezpredmetny si myslim.. je pravda ze nuansi nepozna, ale to mu uz moze poradit clovek ktory je prave v tom zbehli... v podstate vravis o ludoch ktory nevedia hrat na nastroj nech radsej nekomponuju hudbu.. to sa mi zda byt pritiahnute za vlasy...
Něco takového vůbec neříkám - byly to jen dojmy z konkrétní předložené nahrávky. Obecně je často dělba skladatel/interpret. Pokud je ovšem interpret finální nahrávky samotný skladatel, mělo by to možná být v rovnováze. Jak říká známý slogan nápoje Erectus: "když chceš víc než můžeš" . Mnohem lepší stav věcí je ovšem: "když můžeš víc než chceš ..." :wink:

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ivo : len si treba uvedomit kolko ludi to rozozna... som presvedceny ze 80% ludi pocuva hudbu a neriesi ci je to zive alebo nie.. ludia zbranze ako ty trebars v tom vidia nedostatky ale to je mizive percento si myslim.. aj som pisal ze rada fundovanych ludi ako si trebars ty je spravna, lebo zjavne ked hras na akusticke nastroje tak poznas tie moje spominane nuansy nastrojov a pravidla ako sa ma na ne hrat.. je to ako sa tu minule preberali husle a to ze len na dve struny sa da zahrat.. cize ak niekto zahra na klavesy husle so 4 strunami naraz tak je to holi nezmysel samozrejme.. ale otazka je ci je to az tak na zlo veci a kolko ludi je schopnych to rozoznavat.. verim ze huslistovy to reze usi :) tomu chapem... ale su to len moznosti ktore poskytuje dnesna technologia :)

cize aj Petrov klavir nevidim ako nejaky extra problem... chalan na tom popracuje a bude to.. nechcel som nijak napadnut tvoj prispevok v zlom samozrejme, ma to logiku co si napisal, ale to tak vidime mozno my ludia ktory s tym pracuju neustale.. beznemu cloveku je to sum a fuk 8)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já myslím že to není o "fundovanosti" , ale o "feelingu". Žádný živý člověk nezahraje tak přesně "kvantizovaně" na klavír ani podobné napodobeniny známých nástrojů, vždycky tam bude navíc ten "lidský faktor" - a to myslím většina posluchačů nějak podvědomě cítí ... Jiná věc je nepředstírat že to je klavír - a pak jsme v hudbě nástrojově "abstraktní", kde už se není moc čeho chytit a je povoleno vše ...
Ale to jsou jen takové večerní debaty :) Pořád je ale 100x přijatelnější kvantizovaný umělý klavír než housle ... U houslí to prostě nemůže fungovat a bude to vždy větší nebo menší paskvíl ... Housle jsou příliš komplexní a velmi osobní záležitost ... Smyčcová sekce je samozřejmě jiná věc

Petr_Macháně

Příspěvek od Petr_Macháně »

Musiclab Kolín> todle jsem dělal celkem tři týdny, ale dycky jen sobotu vtom týdnu + max, pátek, jinak nie..

Ktomu klavíru, no jasný já vás všechny chápu, ale já se učím skládat od září 2007, předtím jsem nic nedělal a co se týče klavíru, nahrál jsem ho ručně vprvní části, kde mi to ujíždělo s tempa to sem pak jen upravil kostičky, no a co vlastně? Tak zkouším a experimentuju :) jsem se sebou spokojený, myslel jsem si že nebudu schopnej udělat nic od září a hudbu jsem si zamiloval a nikdo mě neodradí a pořád se budu učit a učit:) Teď jsem si konečně stáhl " bohužel v AJ " učebnici kde učej zapisovat skladby a vymejšlet, sou tam cvičení a tak , sjuper..

Díky všem

Vey

Příspěvek od Vey »

Vzdyt v pohode .. nikdo ti za to nenadava _) Mas talent .. snazis se a tvoje hudba nekam smeruje, ze to ma nejaky nedostatky je normalni pokud se tomu navic, jak rikas, venujes pul roku. Clovek se uci celej zivot _)
Co se tyce toho piana, tak je to jak rika Ivo .. je hodne citit jak je umele. Nemam nic proti umelosti, ale jde o to co clovek dela za hudbu a jakej je jeho zamer.

Petr_Macháně

Příspěvek od Petr_Macháně »

můj záměr je nedělat to na co nemám, ale tady vtom jsem to fakt chtěl rozjet a zkusit, zaexperimentovat, já mám pak blbej pcit kdyz to nezahraju v reálu neboj :-) jenze me stvou ty umeliny a housle... nedá se stim moc pracovat a nejde udělat dokonalost prez ten pc moc snadno... kez by byl orchestr:)

Odpovědět