303: Tak já to celé beru trochu adresně, směrem k tazateli. Předpokládám, že už se hudbě věnoval, když my, o něco málo mladší (což mi vzhledem k mému věku připadá dost vtipný) ještě tahali kačera. Takže jestli to pořád není úplně ono, je potřeba to asi nějak uchopit víc věcně a cíleně. Proto ten papírek - i když si myslím, že to je hodně efektivní metoda pro všechny a v jakýkoliv fázi. Samozřejmě za předpokladu, že člověk dokáže bejt upřímnej, objektivní a taky trochu přísnej.
Jinak si myslím, že obecně je to hrozně individuální a je to jak o nějakém "talentu", tak i o podmínkách a prostředí. I proto zmiňuju to, že nikde není napsáno, že se to člověk musí naučit. Takže nějakejch těch zmíněnejch deset let bude hodně relativní průměr pravděpodobně.
Jak udělat kvalitní nahrávku
Re: Jak udělat kvalitní nahrávku
biscuit : Jasný..v pohodě . Těch faktorů je prostě hodně a talent a cit pro to má nemalej vliv určitě .Doba je taky jinde než dřív .
Papírek ti ,ale nevim .To už mi prijde lepší mít někde před sebou napsanej základní postup (ano treba na papirku nebo tabuli klidně )co a jak dělat aby to mel člověk furt na očích .Ruzný postupy co dodržovat a jak míchat a pod.Lidi často zapomínaj .Ono taky když nahraješ 3dema za rok ,tak to nikam moc nepovede .Proto jsem zminoval to opakování …prostě trenink dělá mistra jak se říká .Jak to bude trvat dlouho nebo jestli vůbec z tebe mistr bude to je individualní určitě.Cesta za dokonalým zvukem nikdy nekončí .Rozhodně jsem nemyslel ,že budeš 50let špekulovat co a jak
,ale hned to taky nepřijde .
Ty videa od Tomáše Nikla jsou určitě dobrý .Sám jsem se z nich naučil hodně .Ale jak on sám ríká -Dneska je težký se v tech informacích spíš neztratit .
Když to tak vemeš tak slušná nahrávka se dá udělat z pár efektů .Eq,kompresor ,reverb ,delay a saturace např .Pokud si člověk neni jistej nema cenu se pouštět do něčeho vetšího .
Papírek ti ,ale nevim .To už mi prijde lepší mít někde před sebou napsanej základní postup (ano treba na papirku nebo tabuli klidně )co a jak dělat aby to mel člověk furt na očích .Ruzný postupy co dodržovat a jak míchat a pod.Lidi často zapomínaj .Ono taky když nahraješ 3dema za rok ,tak to nikam moc nepovede .Proto jsem zminoval to opakování …prostě trenink dělá mistra jak se říká .Jak to bude trvat dlouho nebo jestli vůbec z tebe mistr bude to je individualní určitě.Cesta za dokonalým zvukem nikdy nekončí .Rozhodně jsem nemyslel ,že budeš 50let špekulovat co a jak
Ty videa od Tomáše Nikla jsou určitě dobrý .Sám jsem se z nich naučil hodně .Ale jak on sám ríká -Dneska je težký se v tech informacích spíš neztratit .
Když to tak vemeš tak slušná nahrávka se dá udělat z pár efektů .Eq,kompresor ,reverb ,delay a saturace např .Pokud si člověk neni jistej nema cenu se pouštět do něčeho vetšího .
- Greyhound90
Proč jsem o tom vlastně začal: stáhl jsem si EQ, pluginy bla bla, ale vždycky když jsem je nasadil a začal používat tak ta nahrávka byla spíše horší než lepší. Nabízí se odpověď, že je neumím používat anebo je ta nahrávka už ve svém vzniku dobrá, ale pořád to není ono.
Raději něco spáchej sám a natoč, ať něco vznikne pro dobrej pocit
muzikant
Jackies, mám v plánu něco točit po prázdninách.
Rozhodně to ale nebude přes 30. stop v projektu. Tohle je pro mě výzva. Už to mám naládováno v compu.
Rozhodně to ale nebude přes 30. stop v projektu. Tohle je pro mě výzva. Už to mám naládováno v compu.