Jaro v Zime

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
upman
Vybavení

Jaro v Zime

Příspěvek od upman »

Caute,

po desne dlouhe dobe jsem mel konecne chvilku dat dohromady studio; safra hnedle OSX upgrade, tak coz. No a kdyz uz jsem to tak paradne rozchodi a pri cekani jsem hral na kridlo, tak jsem to zkusil hned nahrat, pekne v Logicu. Tak prijemny poslech.

dendy

Re: Jaro v Zime

Příspěvek od dendy »

velmi prijemne na pocuvanie..

mimochodom papagaj sa celu dobu ako to hralo pytal 'co to?' :-))

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hele ze bych delal relax songy i pro papousky? No to je bomba ;) Clovece on asi zna jen ty tvoje trance pecky a tak se divil, co to je za zmenu :D :D :D Dikec.

rastis

Příspěvek od rastis »

perfektne !

upman - to ty si sem daval pred par rokmi vec "spadane listi" ?

delay

Příspěvek od delay »

Paráda, jako vždy.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Diky vsem - rastis, ano, Spadane listi je moje taky; davam to na net jako Lifelies.

Akorat borci poradte - asi teda zapeklity dotaz. Nechci z principu pouzivat kompresor (ciste muj osobni boj), akorat spravnou hlasitost kompresor resi luxusne; bez nej mam porad pocit, ze vsechno co vyjedu ven, je proste vic potichu, nezli vsechno ostatni. Jak mam tedy zarucit, abych mel ty svoje dilka spravne nahlas? Co je vlastne spravne? Neexistuje na to nejaky master plugin (v Logicu, Abletonu) a jak se pripadne ma nastavit? Pac zjevne prehlizim neco uplne zasadniho...

Dj Mario

Příspěvek od Dj Mario »

tak to je fakt pohodovka pěkný

ProjectMasak

Příspěvek od ProjectMasak »

Moc pekna skladba.Libi se mi. :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

upman: no bez dynamickyho procesu tezko dokazes vic nez normalizaci... rozumim tvymu puristickymu pristupu k zivymu nastroji, ale myslim, ze to nemusis zas tak prozivat :-) jo, kdyby to byl steinway z carnegie hall...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

upman píše:... kompresor resi luxusne; bez nej mam porad pocit, ze vsechno co vyjedu ven, je proste vic potichu, nezli vsechno ostatni...
A je to tu - Loudness war zuri !!! :lol:

Niekde som pocul mudry nazor, ze - nahravka uplne bez kompresoru 1:1 (napr. piano) vyzaduje take posluchacske prostredie, akoby si sedel v koncertnej sieni. Take prostredie ale takmer nikto nema k dispozicii, preto je treba vacsinu tvorby aspon jemne do-upravit.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Upman to není sampler, to je ten tvůj klavír?

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Caute, piano jede z Logicu, je to cca zvukove nejblize (postelovany) kridlu co mam doma.

Kazdopadne normalizaci a kompresor nechci moc pouzivat prave kvuli prubehu dynamiky (a taky proto, ze jsem pako a neumim to). Akorat kdyz budu chtit zvednout vyslednou hlasitost, tak se bez toho neobejdu kvuli peakum safra...

vras

Příspěvek od vras »

ad dynamika - myslim, ze citlive nastaveny limiter to resi. Nastaveny tak, aby vetsinu casu nic nedelal a zabiral jen v meznich pripadech
To piano je fakt sampler/instrument? Zni to verne, vcetne vsech tech ruchu atd., snad jedinou drobnost mam, ze je to na muj vkus prilis zblizka (close-mic)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Nojo, Logic hraje paradne sam o sobe + dotazeny to mam v Motu na vystupu abych netrapil cpu v pocitaci, kdyz ze tak mrnavej tak at se nedre :)

Zkusim tam zapnout jeste nermalizaci a postelovat; vic s tim jako amater stejne neudelam.

Odpovědět