Před týdnem jsem vás prosil o komentáře k předpokládané A straně našeho nového singlu a nyní si vás dovolím poprosit znovu o poslech strany B. Najdete jej zde http://www.versionist.com/artist/SYNCRO pod pracovním názvem Juakali: Mentality. Je to klasický vokální dub založený na původním reggae riddimu Ruanda. Opět se nejedná o finální master, takže je ještě prostor pro případné změny. Čekám na vaše reakce.
Kdyz sem to slysel poprve, tak mi prisel ten sound dost digitalni na tenhle styl, hlavne ve vejskach mozna ze to bylo tim ze je to mp3, ale kdyz sem to poslechl podruhy a po treti tak je to naprosto v pohode... navic jestli to vyjde na vinylu tak to bude znit zas jeste o trosku jinak...
Z ceho je ta basa se mi moc libi? to zni jak baskytara, nebo je to syntak nejakej? jinak je to supr!
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 13 zář 2006 09:17, celkem upraveno 1 x.
Cyril: Záleží na tom, jak kdy, ale konkrétně tady je kopák 2x downsampling, 12bit, snare, hihat a skank 12bit a normální samplerate. Dost záleží na gainu. Logic BitCrusher.
Já třeba v tom kopáku hrozně cítím plast , nebo prostě tu blánu (jako kdyby byl mikrofon u šlapky), chybí mi tam malinko víc basu. Třeba v NEW CYCLE se mi kopák líbí víc...
Jinak ta basová linka v tomhle žánru je naprosto klasická a funkční. Pro mě o to víc vzrušující, že jí hraje holka (to se často v tomhle stylu neslyší )
delay: Ještě víc vzrušující by bylo, kdybys ji u toho i viděl Jinak v dubu je docela renomovaná basačka třeba Christine v Alpha & Omega - www.alphaandomega.co.uk/
Crowley: Děkuji. Kdyby ses o dub chtěl opravdu nějak víc zajímat, pošli mi pm a já ti doporučím nějaké věci, které v tomhle stylu rozhodně stojí za poslech.
syncro:
Tak, kdyby jste někdy hráli ve Východních Čechách, tak dej vědět...
Jinak dub moc neposlouchám, takže nemám přehled o muzikantech v tomhle žánru, ale hudba je OK, na koncert bych přišel...