Lifelies - Alimentarius

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Lifelies - Alimentarius

Příspěvek od upman »

Po dlouhe dobe neco ze studia, zkusil jsem pres t-racks finalni mastering, tak diky za comms zda to zni i u vas na sluchadlech, bednickach atd. Je to dlouhe dolouhe, popisuje to prulet cervi dirou do jineho vesmiru.

Tema je velice jednoduche, krome bicich vse kurzweil. Primo do wavu, ciste nahodna inspirace.

Diky za comms.

Lifelies - Alimentarius

biscuit
Příspěvky: 10562
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

covece me se tvoje napady libej skoro vzdycky, ale skoro vzdycky me zarazi, proc mas ty bici takovy "naboostrovany" :-)
skoda taky, ze sis nepohral s aranzi - lepsi prechody (to jak s bicima, tak i pridani dalsich ucelovejch vrstev). prijde mi taky trochu, ze to postrada vyvoj.
promin, ze jsem tak kritickej, ale jak rikam, ta hudba se mi libi a vyslovene me stve, ze to neni dotazeny ;) seber nejaky sily a dobrus to! je skoda nechat to zapadat prachem v supliku ;)

Jindy2
Příspěvky: 2037
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 »

jo, ty bici znej nejak naboostovane, hlavne ten kopak tak divne nejak bruci nebo spis divne cvaka, nevim jak to popsat...
jinak koukam, ze ty bici jsou taky v podstate jeden loop, jak to delam posledni dobou taky (pravda, ty tam mas zmen trochu vic, ale je to taky delsi)...a me to vubec nevadi ani u tebe, az na ten blbej zvuk kopaku bych to treba tak nechal (jeste treba ale snare kolem 4 minuty se mi zvukove nelibi)...

basy by mohly hrat i hloubeji a hutneji, ten bass lead nebo co ti tam hraje se mi ale libi...urcity ty zmeny mi chvilemi pripominaji Blade Runner od Vangelise...ja bych tam teda dal spis nejakej arp, ale je to tvuj track...

me se to libi, i ten namet si myslim, ze se ti povedlo nejak vystihnout, ze to je takove sestupne, vzdycky to neomylne skonci na tom jednom tonu, takze takova paralela s cernou dirou tu je...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 biscuit: diky - a mas recht, ja ty bici proste neumim, at delam co delam, tak je proste nedam. Proto jedu vetsinou pres loopy a obcas je protahnu skrz, aby doslo ke zmene, ale pro me je pokazde hlavni ten nosny motiv, nemuzu si pomoc. Holt je jasny, ze se musim na tuhle oblast soustredit. BTW - naboostovany bici, myslis jako ze moc hrajou, ze moc vylejzaji? Pokud jo, je to hlasitosti, nebo spatne zvolenym typem. Ono u me na monitorech to jede v mixu celkem fajn, tak je jeste mozny, ze mam spatne nastavene bedny a proste to neslysim.

2 Jindy2: diky, byla to spis takova inspirativni chvilka po klavirnim solu, tak jsem to nahral, urcite by arp sedel vic, ja vzal co kurzweil zrovna nabidl, kapanku pokroutil a nahral. Puvodne sem to nechtel ani publikovat, ale moje okoli se vyjadrilo pochvalne ve smyslu, ze to zvlastnim zpusobem uklidnuje, tak sem to sem dal.

EDIT:
A jeje, uz to mam, hodim sem verzi v OK stavu, ja vul to v T-Racks moc preboostoval :( a kdyz jsem to poustel na referencnich shit bednickach, tak tam jede subwoofer, ktery to pobral. Ted to to posloucham na notasovi a je to hruza.

EDIT:
Tak je tam nova vezrze - v originalu to tak neboostuje, mrsim mastering... Tohle jsem stahnul. Ulozeno pod origos linkem
http://www.compoundev.com/upmanmz/Alimentarius.mp3

Jindy2
Příspěvky: 2037
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 »

jo, je to lepsi...

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1916
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 »

ty bicí jsou strašný, hlavně ten jejich nástup ze začátku, udál bych tam náký TRkový bicí, prostě čistě elektronický ze starý mašiny a nějaký hlavní chyilavý motiv by se taky hodil, zvuk je hodně ostrej a digitální, pohrál bych si s cuttof na tom synthu nebo to pořešil EQčkem, jinak jako základ je vcelku hazkej.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

Diky za comments, poporade:

a) stahl jsem bici a kapku efektu:
http://www.compoundev.com/upmanmz/Alimentarius_v2.mp3

b) zkusim jeste to EQ na bici/synth, dobrej napad, hlavni motiv budou slova

Takze zakladni otazka, uz nejsou ty bici prebuzeny?
Diky

Jindy2
Příspěvky: 2037
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 »

upman: ja bych ty bici asi komplet vymenil za jiny...takhle stazeny mi to prijde akorat ze to ma stazenej volume + tomu neco chybi...bici teda ted naopak vubec nemaj koule a jsou tam zalezly...promin...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

Docela se mi to líbí, bicí moc tlačej, nebo celý je to takový "IN FACE" malinko nepříjemný. Atmosféra je fajn a to je hlavní deviza. Holt udělat slušnej beat je prostě běh na delší trať...

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack »

ten mastering se opravdu povedl, zvuk je hodně v pohodě, líbí se mi to hodně moc, nevím, co víc napsat... zvedlo mi to náladu, teď mám konečně chuť žít... díky moc!!!
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

Zdravim vsechny,

tak asi na uvod, kdyz jsem mluvil puvodne o masteringu, tak jsem nevedel o cem mluvim, mel jsem za to, ze vyberu preset, hodim ho tam, ono to udela cary se zvukem a vsechno bude v pohode.

No nakonec mi to nedalo a zahybal jsem s par parametry a naladil si zvuk podle usi a ne podle presetu. Holt chtelo to sice spoustu pokusu, ale ted uz konecne vim, co dela ktera frekvence a finalni zvuk si ladim podle poslechu, resp. uz nesazim na presety, proste si zvolim svoje komponenty a nastavim si je podle sveho.

Takze, udelal jsem teprve ted opravdovy 'mastering' a diky za poznamky - in face uz to snad neni, vsechno by melo sedet jak ma. Nechal jsem to 3 dny odlezet a nemam na tom co zmenit (jedine mizernej vokoder mi spolknul vokal, az prijdu na to, jak ho vyrendrovat, bude to uz uplne final).

Alimentarius - final master

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid »

Tezko to komentovat, prvni verze ma desne prebuzeny bici, ale libi se mi vic nez ta posledni. Pripomina mi totiz Ghost Dog:)
Posledni verze je mnohem citelnejsi, pro vetsinu populace asi stravitelnejsi, ale ty bici mi nesedej a nesedej...
Hlavne zvukove, krome toho jsou dost jednotvarny na tak dlouhou skladbu.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 2128
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 »

Mně se líbí že je to celé v moll.Na druhou stranu možná by stálo z úvahu zkusit něco v dur. Moc se nevyjadřuju ke zvuku poslouchám na noťasi. Přeji hodně štěstí.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 Vuid: dikec - ono bici jsou ted na rade - uz sam slyslim, jak ciste z elektroniky vycuhuji akusticke bici, to je fakt asi kravina. Jinak Ghost Dog, parada :) Jinak jednotvarnost, to byla presne vec, kterou jsem ocekaval jako prvni comms, souhlasim, je to hoodne dlouhe, musi na to byt nalada. Jinak puvodne tam je vokal odrikavajici par slov, akorat jedu ho pres vokoder a ten smejd mi to ne a ne vyrendrovat vem, asi to budu muset prohnat pres send/recv.

2 tony9: Souhlas, ono moll mi sedi vic, ovsem dur no problema, posledni 2 veci uz delam v E dur a jede to taky pekne. Kazdopadne dikec za comms.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid »

upman: Nejde ani o to ze jsou ty bici akusticky, ale bud jsi pouzil nejaky blby samply nebo nevim, zvuk je proste pekelnej. Ta jednotvarnost po case teda taky...jinak je to pekny.
Jindy by to doladil! Tomu se bici vzdycky povedou.

Odpovědět