Tato skladba je v?nována Nám všem, Bohu, Zemi, Slunci a celému Vesmíru. Hodn? št?stí, síly a lásky na konci roku 2012!
Father & Son je mixem hypnotického ethna a trip-hop blues, d?tský hlas je mého syna Tobiho a skv?lou flétnu nahrál Filip Alexander a.k.a. Tharian (http://bandzone.cz/tharian).
Tohle jsem m?l již od konce minulé zimy rozd?lané a n?jak jsem si s tím nev?d?l rady, nakonec jsem to n?jak poslepoval a snad to funguje, zvukov? hádám moc neosloví...
podobnú hudbu často nepočúvam, ale tvoje veci si vždy rád vypočujem a aj tentokrát je to super, trošku také tajomné/strašidelné, pekné zvuky, pekne zahrané, lúbi sa mi to, nejake 2-3 bezvyznamne vyrady k mixu by sa u mna našli, ale to už je jedno.. tak dík.
btw: lunar5 - to je podla tej orbitalnej kolonie vyhnaných bojovníkov v star treku ?
nejlepsi je bluesova pasaz. fletna taky moc hezka. ale malinko mi vadil v zaveru ten synkuv "vokal". mozna je moc nahlas, nebo nevim - prislo mi to uz potom takovy rusivy.
ReaktoplazmAR píše:nejake 2-3 bezvyznamne vyrady k mixu by sa u mna našli, ale to už je jedno..
To klidně můžeš napsat, já jsem se kvůli tomu provztekal od deprese k úsměvu
ReaktoplazmAR píše:btw: lunar5 - to je podla tej orbitalnej kolonie vyhnaných bojovníkov v star treku ?
Na Star Trek jsem nikdy neměl čas, (ačkoli jsem fanda sci-fi) takže popravdě netuším, ale je možné, že podle Star Treku to pojmenovali tvůrci sci-fi adventury The Moment Of Silence, od nichž jsem si to půjčil já
biscuit píše:nejlepsi je bluesova pasaz. fletna taky moc hezka. ale malinko mi vadil v zaveru ten synkuv "vokal". mozna je moc nahlas, nebo nevim - prislo mi to uz potom takovy rusivy.
Jo, tak to je možná absencí toho potřebného odstupu, je to přeci jen můj syn
me příde lehce neadekvatní ta struktura ty skladby- dlouhej začatek , pak minuta a něco s bicíma (nechal bych je tam dyl )a pak zaver, ale todle je těžce sbjektivní ..... a malinko zalezlej nebo nekonkretni kopak...jinak Super věc .. libí semi to !!!..Má to hloubku jako vždy u tebe ...to mam rad ...pekná skladba pred koncem roku .
Je to mocno dobre. Vyvoj aj struktura skladby hoci je atypicka, tak si vedel co robis a tym padom to na mna posobi surodo.
Ku zvuku, no ako vzdy fajne sa to pocuva. Nevadi mi nic. Od 50hz strmo ufikle spodky a trocha viac natlacene, cim vyleteli troska vyssie stredy, ale to su detaily. Poznat to vsak iba vtedy ked si to vypeckujem inak pri "normalnom" pocuvani, prip. na sluchatkach uplna pohodicka
Dobré jako atmosférická záležitost, ale ta spojitost s tím dítětem tam podle mě nemá žádnou funkci, spíš naopak. Když bych chtěl použít do hudby dětský žvatlání, tak bych se ho snažil nechat co nejčistší, bez efektu, protože po zefektování se z toho stává úplně něco jinýho.
Díky moc za komenty
Zkusím popsat pozadí skladby, není to úplně nezajímavý...
303 píše:me příde lehce neadekvatní ta struktura ty skladby- dlouhej začatek , pak minuta a něco s bicíma (nechal bych je tam dyl )a pak zaver, ale todle je těžce sbjektivní ..... a malinko zalezlej nebo nekonkretni kopak...jinak Super věc .. libí semi to !!!..Má to hloubku jako vždy u tebe ...to mam rad ...pekná skladba pred koncem roku .
tomy45 píše:Vyvoj aj struktura skladby hoci je atypicka, tak si vedel co robis a tym padom to na mna posobi surodo.
Struktura je určitě subjektivní, původně jsem fakt byl rozhodnutej dělat čistě jakousi ethno věc, jen akustické nástroje (ten buben v pozadí na začátku a konci skladby - to je takovej velkej kopák, říká se mu někdy pohřební buben, pořád se rozlaďuje a praská v něm při změně teploty, má dvě obrovský kožený blány, to je pro zajímavost viz foto) s flétnou atd. Ta druhá pasáž vznikla celkem logicky a spíše díky netradičnímu ladění kytar (CGCGCC), takže se na to dá hrát buď právě něco s nádechem ethna nebo blues, je to podobné "open" ladění a obojí mne určitě baví, a proš nezkusit nějakej další experiment...
tomy45 píše:Od 50hz strmo ufikle spodky a trocha viac natlacene, cim vyleteli troska vyssie stredy, ale to su detaily. Poznat to vsak iba vtedy ked si to vypeckujem inak pri "normalnom" pocuvani, prip. na sluchatkach uplna pohodicka
Pokud vím, tak jsem to seknul až na 30 Hz, ale samozřejmě uši slyší, trošku ten kopák v prostřední pasáži bych asi taky vyladil, ale ono to je celý zas taková špína, že to je možná zbytečný
vasek píše:Dobré jako atmosférická záležitost, ale ta spojitost s tím dítětem tam podle mě nemá žádnou funkci, spíš naopak. Když bych chtěl použít do hudby dětský žvatlání, tak bych se ho snažil nechat co nejčistší, bez efektu, protože po zefektování se z toho stává úplně něco jinýho.
Máš ze svého pohledu myslím pravdu, ze začátku jsem ještě zkoušel i kamarádův hlas, tohle vlastně vzniklo naprosto neplánovaně, protože při točení tam synek pořád pobíhal a rušil, nebo se dožadoval mikrofonu atd. je to místy v těch stopách slyšet a nakonec jsem si ho nahrál když si hrál a jen zpěvou dynamikou, kterou jsem mu pučil do ruky a rychle napíchnul do starýho pružinovýho reverbu/echa s mikrofonníma předzesilovačema, který řežou spodky i vejšky a jsou dost špinavý, takže to, co slyšíš vlastně není ani žádnej post efekt, spíš "kouzlo" okamžiku . No, a pak si na to vrámci té skladby zvykneš a už to tam je navěky...
delay: naprosto chápu. Jestli děláš tu skladbu hlavně pro sebe, tak je to naprosto OK. Jde jen o to, že ostatní to posuzují jinak, protože tam jaksi není ten speciální vztah.
Přesně tak Vašku, všechno co dělám v rámci tohodle projektu jsou zatím prostě jen jakési intuitivní malůvky, dnes již snad zcela bez ambic, ikdyž bych se moc rád naučil dělat třeba lepší zvuk, ale s tím souvisí i kvalita nástrojů, hry, prostředí a v neposlední řadě kolikrát i špatně zvolená aranž... Tento materiál je tedy hlavně pro mě, případně pár dalších jedinců, kteří v tom snad něco najdou, když bude vhodná konstelace...
Krutý..... naprosto !!!!! jedna z nejlepších věcí co jsem tady slyšel. Parádně dřevní atmosféra .duchové ,hlína a kozí hlavy na kůlech. Tohle to ve mě evokuje, taky hodně skandinávskej zvuk. Aranž se mi líbí, bicí sou trochu moc loopový ale neva. Ta atmosféra je fakt parádní. Víc takovejch věcí blbě se to ve svete hleda a v cechách to nikdo moc neumí... takže bych od tebe rad slyšel v budoucnu zase něco takovýho... Poslechni si desku "Goat : World music"
Smekám
Moc prima, vubec mi nevadi struktura (i kdyz by to mohlo byt kratsi). Synkuv hlas, kteryho jsem se tady z popisu bal me vubec nevadi, je dobre zapracovanej. Asi nejslabsi mi prijde ta stredni cast s beatem, jsou tam momenty, ktery znej jakoze si nevis rady a ty bici jsou takhle uz dneska uz ekvivalentem "pouziti provarenyho presetu na syntaku". Fourtet dela(l) podobny veci akorat si vic hraje se strihanim...
Zvukove trochu blaticko, ale nevadi mi to, protoze me to bavi naladou, atmosferou a chuti .
c9000, matucha: Díky pánové za moc pěkné komentáře a tipy na mjuzik, napadá mne hned několik věcí k diskuzi, tak snad to dám nějak stručně dohromady... nebo alespoň poslouží nějakýmu nováčkovi, jako určitá reflexe.
* Když si to pouštím s relativně dostatečným odstupem, tak ty bicí mi přijdou až směšný, loopovitost vem čert, kolem se děje dost věcí, hlavní spot byl cílenej převážně na bezpražcovku, spíš mi vadí, že to nemá prostor, dynamickou změnu (oproti předchozí pasáži), o barvě nemluvě. Ono to asi vypadá, že sem tam prostě něco kydnul, co bylo po ruce... asi to tak bude, OTÁZKOU je, kde najít ty správný vzorky? Ten drumloop je ze tří vrstev (loopů) a nepožil jsem žádný EQ vyjma LP/HP, je jasný, že se jedná spíš o dirty zvuky... v procesu skládání jsou ty bicí zásadní, pač jsem si je tam narovnal ještě před basou, kytarama a určili mi groove nutnej hlavně pro nahrání basy (kopák)... Čili, ikdyž dobře slyším, že po navrstevní instrumentů jsou v háji, asi těžko budu nahrazovat něčím, aby to dobře sedělo ke zbytku? Jak to teda udělat? Rád bych se vyhnul MIDI a VSTi, který se snažej znít technicky dokonale a jako reálný bicí... Dáte někdo typ na dobrý sample CD s kvalitníma drum kitama nebo loops?
* Druhá věc je, že si vždycky sebekriticky řeknu, že zbytek je třeba obsahově zajímavej, ale zvukově je to pořád demo se vším všudy...
* Třeba v týhle věci sem si dovolil požít 3 stopy akustický kytary (možná už z pohledu aranže blbost - slévání zvuků, obtížná separace frekvencí), překlížková vyschlá Ibaneza co se nedá naladit, má jen jaksi ujetej zvuk (pan L, pan R), kterej ale ve finále válcuje polomasiv CORTA za 14.000 kterej zní plechově a oničem (Centr), jasně že člověk může udělat chybu v náběrech, ale zkoušel jsem tři různý majky a vybral dva lepší (standartní umístění AB, dál i blíž), myslím že tohle je prostě v nástroji... Na druhou stranu mi takhle podobnej sound vypadne ze všeho co dělám, takže ačkoli to slyším, výsledek je podobnej, což zase svědčí o určité mojí neschopnosti materiál lépe zhodnotit (?)
* Nemám tak velké EGO, abych si nedokázal říct, že bude lepší, když to umíchá někdo jinej, ale kromě té celkové nálady, emocí a pár cool partů bych se vlastně styděl cokoli z obnaženého obsahu předát dál na mix...
Tak to je asi zhruba vše v rámci reakce na poslední dva příspěvky (který mě fakt hodně překvapily). Já každopádně děkuju (MOC) a jsem rád především za to, že se do tá nějak poslechnout, a že to působí tak, jak jsem chtěl.