Lunar5 - Interstellar (+ free remix pack)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Vlad

Re: Lunar5 - Interstellar

Příspěvek od Vlad »

delay: libi se mi to. Sedi mi to do stredecni nalady po proprsenych 5ti dnech :| . Pustim si to jeste doma na bednach, tady v praci nemam dobrej zvuk

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Parada, trosku me ze zacatku rusi rychle stridani bicich a jejich nastupy, ale pak se to ztratilo a zvykl sem si. Good job !

Eye

Příspěvek od Eye »

delay: Super, díky za podrobnou odpověď. Já jsem právě na doporučení zakotvil u NI Battery 3, ale nějak nejsem úplně spokojenej (možná to jen neumim správně používat), tak se ptám, protože Tvoje bicí mi přišly příjemný a dobře fungující. S bubínkem mi taky přijde, že je alchymie, ale u tohohle tracku se zadařilo, řekl bych. Kytary jsou fakt fajn, upřímně začínám mít taky pocit, že různý virtuální simulace zněj kolikrát líp než "klasická cesta" přes aparát. Jasně, záleží na aparátu, prostoru, preampech, člověku, co to zvučí a blablaspoustě dalších věcí, ale i tak. Korg MicroX zní hezký...no prostě povedlo se :).
A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")

delay

Příspěvek od delay »

Vlad, upman: Díky moc kluci. Jsme rád, že se to líbí.

Eye: No, já myslím, že NI Battery je hodně fajn, sice nemám, ale ošáhaval sem to, myslím, že v několika směrech je to mnohem kreativnější nástroj než Addictive. AD má možná lépe znějící základní samplepack, Battery mi víc připomíná hodně sofistikovanej drum sampler. V AD jsi omezenej bankama. V podstatě mi vyhovujou některý presety v AD a i to že už je to předprocesovný, tzn. že tam je dynamika, eq a v sendu nějakej verb, vždycky do toho šahám, ale přijde mi to jako rychlejší pro vytvoření kostry. U těch kytar fak nevim, musim nekdy zkusit odnyst kombo do jiny mistnosti a zkouset ruzny zdalenosti a umisteni majku + vetsi hlasitost, coz ale v panelaku asi moc nejde :). Jinak mě se barvou nelíbí ta ústřední kytara, má digi vocas a je to slyšet hlavně na konci. Ale což, třeba příště :wink:

c9000

Příspěvek od c9000 »

cau, docela v klidu, mě to teda nijak extra neoslovilo, je to takovej ten tvůj tááhlej styl. Skladba myslím postupama vydařaná aj nálada teplýho pozdního večera u krbu by se tam našla :wink:
A ted jak to u mě hraje. :) :
Bicí sou hodně nevýrazný, slaboučkej kopák a celkově mi přídou dost utopený,
Na base bych ubral, přijde mi že někde kolem 200 - 250 hz je takový to kulatý dutý prázdno, který trochu skovává ty bubny a "dusí" tu skladbu.
Osobně bych se nebál dát těm bicím větší feeling, víc přechodů a složitější postupy, prostoru tam na to je hodně a je to první co mě při poslechu napdlo. Ted to působí dost staticky (bicí), taky mi přijde že je z toho cejtit Qantizace těch bicích. Kdyby byly zahraný live třeba na pady mělo by to myslím trochu tlačivější chod ,(tohle jsem zjistil po poměrně dlouhý době, že na pa¨dech nebo klapkách bez qantizace dokáže vzniknout ohodně větčí feal a působí to líp, chce to cvik nahrávat třeba s klikem ale to se dá podchitit, i když je to místy nezcela přesný. ( osvědčilo se mi že uplně nejlepší efekt maj nastříhaný živě nahraný bicí ze symyček)

Neber to jako kritiku, jen můj pohled na tu věc.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Honza, skus byt frajer a hodnot to s cigou v ustach :wink: proste tu muziku prezivaj :-)

Super hodnotenie :-) fajn, analyticke, rozobrate :-) rad citam tvoje komenty, hoci to neni moj song :-)

c9000

Příspěvek od c9000 »

tomy45 píše:Honza, skus byt frajer a hodnot to s cigou v ustach :wink: proste tu muziku prezivaj :-)

Super hodnotenie :-) fajn, analyticke, rozobrate :-) rad citam tvoje komenty, hoci to neni moj song :-)
tvoje analízy s cígem jsou super, netradiční ale mám je moc rád :) , jsem zvědav kam až se snimi dostaneme :)
Moje analíza je směřovaná ku prospěchu věci, to je myslím jasné, rád poradím, i když to není vždycky dobrá rada , tak věřim že tomu dotyčnému třeba pomůže. Vidim to na sobě nejradši mám když mi k mé skladbě někdo napíše konstruktivní názor , a pokud i poradí, jako třeba dnes Vlado jsem za to jen rád :wink:

delay

Příspěvek od delay »

C9000: Jo, super, dík moc. Bicí mám nutkání vytahovat pořád a basa mě se*e od samýho počátku - takže trefa, ale když už teď hrábnu kamkoli do basů tak je to spíš horší, přijde mi hlavně nějak široká, konkrétní jsou trochu jen ty vyšší středy... neumim to líp, aspoň ne z toho humusu co sem si nabral :).
Bicí sou klasika, 2 - 3 patterny a nazdar :)

Ale s těma padama jsi na to kápl, zrovna teď sem koupil takovou hnusnou desku od Yamahy (DD-50) i se stojanem a footama za hubičku, je to OK a ku prospěchu věci, jenom mě štve že asi nejde udělat to, aby po sešlapnuti HH to vysilalo notu na zavřenou HH a jinak byla otevřena, prostě se foot i pad pro HH chovaj stejně :(.

Ještě na to asi kouknu, každopádně i ostatní, pokud máte něco ke zvuku, tak sem s tím, pač já si aspoň potvrdím co je špatně, psal jsem to už v úvodu.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Neboj, rozhodne nebudem v krci (kreci - spravne cesky tak? :)) ked budem bafkat pri tvojich songoch.

Ja som viac zamerany na dojmy a pocity z muziky. U Lukasa proste citit, ze to ide spontanne, nie je ta muzika taka nemotorna. To sa mi paci. V podstate, nejde mi o styl muziky, ale o to, co to vo mne zanecha, dojem atd. U svojich skladieb to mam zariadene inak :-)
Ja by som strasne rad pocul vasu spolocnu skladbu, teba Honzo a Lukasa. To by bolo cooooooool :-) lebo ty si v poslednych skladbach akoby stratil cit. Nechcem sa ta nijak dotknut, myslim to v dobrom. Proste jednoducho a zlozito :-) ulietavas niekam kam pre mna osobne nie si doma. Mozno sa mylim, mam blby dojem, ale podstata je taka, ze na mna to tak posobi... Snazis sa kombinovat, prekombinovavat, a potom vysledok pride akoby technicky zdatny clovek, to ako ty :-) zacal tvorit hoci technicky takmer dokonale dielo ale bez ducha. Pritom mas velky potencial.
Nerad porovnavam, a ani v tomto pripade nebudem zrovnavat. Tak to tak neberte :-) Ale v pristupe Lukasa "pocut" vycibreny cit v muzike. A ty si zacal technizovat... V tomto ohlade mam na teba Honzo "tazke srdce" bo uz dlho dlho mam v iTunes tvoje starsie skladby a furt nic nove tam nepribuda :-) Carabidujem furt :-) najma pri kave a cigu :-)

Sorry za OT Lukas. Ale tak pozname sa :-) tak si mozme trocha napisat viac :-) teda dufam :-)

c9000

Příspěvek od c9000 »

jo ta basa je široká, skus udělta lovor na 180- 230hz třeba to pomůže.
Já měl ted pujčený Akai MD18 a byl jsem s tím moc spopkojenej na škopky je to bomba a natukaný bicí miší se tomu nemužou vyrovnat, po vejplatě to koupim :wink: .
S těma bicíma někdy prostě pomůže vyměnit sampl, nebo ho navrstvit, a oba ořezat na správnejch frekvencích a důležitý sou obálky a uplně njevíc myslím dynamika.

delay

Příspěvek od delay »

Tommy: V pohodě, jen aby si to Honza přečetl :). No, my už dohromady něco zkoušeli, ale já vlastně nikdy nebyl schopnej vyhovět technickejm nebo zvukovejm požadavkům Honzy, jinak bych mu rád ty kytary točil, třeba to někdy dopadne. Jinak myslím oba jedem na tom svým písečku, ale objektivita nechybí...
Jinak du dát Marlboro :)
Naposledy upravil(a) delay dne 29 zář 2010 19:50, celkem upraveno 1 x.

c9000

Příspěvek od c9000 »

tomy45 píše:Neboj, rozhodne nebudem v krci (kreci - spravne cesky tak? :)) ked budem bafkat pri tvojich songoch.

Ja som viac zamerany na dojmy a pocity z muziky. U Lukasa proste citit, ze to ide spontanne, nie je ta muzika taka nemotorna. To sa mi paci. V podstate, nejde mi o styl muziky, ale o to, co to vo mne zanecha, dojem atd. U svojich skladieb to mam zariadene inak :-)
Ja by som strasne rad pocul vasu spolocnu skladbu, teba Honzo a Lukasa. To by bolo cooooooool :-) lebo ty si v poslednych skladbach akoby stratil cit. Nechcem sa ta nijak dotknut, myslim to v dobrom. Proste jednoducho a zlozito :-) ulietavas niekam kam pre mna osobne nie si doma. Mozno sa mylim, mam blby dojem, ale podstata je taka, ze na mna to tak posobi... Snazis sa kombinovat, prekombinovavat, a potom vysledok pride akoby technicky zdatny clovek, to ako ty :-) zacal tvorit hoci technicky takmer dokonale dielo ale bez ducha. Pritom mas velky potencial.
Nerad porovnavam, a ani v tomto pripade nebudem zrovnavat. Tak to tak neberte :-) Ale v pristupe Lukasa "pocut" vycibreny cit v muzike. A ty si zacal technizovat... V tomto ohlade mam na teba Honzo "tazke srdce" bo uz dlho dlho mam v iTunes tvoje starsie skladby a furt nic nove tam nepribuda :-) Carabidujem furt :-) najma pri kave a cigu :-)

Sorry za OT Lukas. Ale tak pozname sa :-) tak si mozme trocha napisat viac :-) teda dufam :-)
Jo tomáši možná si opravdu vystih moje aktuální rozpoložení, snažim se nějak kopat do neprobádanejch vod a zkoušim nový postupy, viz ta poslední věc, a technickou stránku, tak na tý se snažim hodně pracovat ale neboj snad ještě přibudou klasický devíttisícovky, občas se člověk hledá a né vždycky jde správnzym směrem.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Uz sa tesim :-)

c9000

Příspěvek od c9000 »

delay píše:Tommy: V pohodě, jen aby si to Honza přečetl :). No, my už dohromady něco zkoušeli, ale já vlastně nikdy nebyl schopnej vyhovět technickejm nebo zvukovejm požadavkům Honzy, jinak bych mu rád ty kytary točil, třeba to někdy dopadne. Jinak myslím oba jedem na tom svým písečku, ale objektivita nechybí...
to je pravda , zas tak bych to s tou technikou nanafukoval :) sem furt béčko a ještě dlouho budu ale nikdy mi nějak ty spolupráce nešly, až na pár vyjímek, který mi vyloženě sedly, viz Autumnists nebo moji kolegové z pracovního kolektivu. Ale ted už jsme fakt OT.

delay

Příspěvek od delay »

C9000: V poho. Myslím že je hodně důležitý občas vybočit a zkoušet nový věci a postupy, určo to není ztráta času.

Odpovědět