Lunar5 - Interstellar (+ free remix pack)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
delay

Re: Lunar5 - Interstellar

Příspěvek od delay »

Tak tady je ten slibovanej "trackpack" na remixy (všechno dry, krom panningu):
http://www.edisk.cz/stahni/80550/Lunar5 ... .68MB.html
Project tempo 76.5 BPM
Naposledy upravil(a) delay dne 29 zář 2010 20:14, celkem upraveno 1 x.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Dikez :-) Toto bude moj posledny tohtorocny remix :-) este 1 a tvoj a dost :)

delay

Příspěvek od delay »

Zapomněl jsem project tempo: 76,5 BPM

delay

Příspěvek od delay »

Release 2
Takže na základě připomínek ke zvuku jsem ještě trochu vytáhl bicí, respektive jsem se snažil udělat mohutnější kopák a průraznější snare, myslím, že to je o něco lepší. S basy jsem nebyl schopen odstranit to, co mi nejvíc vadí, nakonec jsem jen trochu utáhl nižší středy a nasadil strmější HP filtr za 40 Hz. Na první poslech to není nijak zvlášť patrné, ale každopádně díky za kritiku v tomhle směru.

Původní link byl aktualizován.

Eye

Příspěvek od Eye »

delay píše:Vlad, upman: Díky moc kluci. Jsme rád, že se to líbí.

Eye: No, já myslím, že NI Battery je hodně fajn, sice nemám, ale ošáhaval sem to, myslím, že v několika směrech je to mnohem kreativnější nástroj než Addictive. AD má možná lépe znějící základní samplepack, Battery mi víc připomíná hodně sofistikovanej drum sampler. V AD jsi omezenej bankama. V podstatě mi vyhovujou některý presety v AD a i to že už je to předprocesovný, tzn. že tam je dynamika, eq a v sendu nějakej verb, vždycky do toho šahám, ale přijde mi to jako rychlejší pro vytvoření kostry. U těch kytar fak nevim, musim nekdy zkusit odnyst kombo do jiny mistnosti a zkouset ruzny zdalenosti a umisteni majku + vetsi hlasitost, coz ale v panelaku asi moc nejde :). Jinak mě se barvou nelíbí ta ústřední kytara, má digi vocas a je to slyšet hlavně na konci. Ale což, třeba příště :wink:

delay: Asi jo, akorát je na Batterky možná potřeba nějakej trik, kterej jsem si zatim asi neosvojil, protože mi třeba virbly apod. nějak zvukově nevylejzaj dobře (a to to samozřejmě komprimuju, reverbuju apod.), a to i když se pokoušim dělat dynamiku "ručně" (musím ještě vyzkoušet jak mi tu někteří radili zkusit dva malinko jiný samply virblu a prostřídat, ať to nezní tak staticky). Možná je to s těma AD v jistym ohledu jednodušší, že to člověk nepřekombinuje, což je možná můj případ. S těma kytarama to mám podobný, už jsem na to rezignoval na aparáty, pro moje domácí účely jedu normálně kytara – preampík s flaškou - vstčko a konvoluce. Někdy to i vyjde :D U "velký" desky by to ale asi už nestačilo. V tom Tvym tracku mi ten digi vocas nějak nevadí, ani jsem ho vlastně nezaregistroval, ale to je klasika, že autor jak o něčem ví, že se mu nelíbí, tak to tam slyší hodně :).
A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")

MonkeyFighter

Re: Lunar5 - Interstellar (+ free remix pack)

Příspěvek od MonkeyFighter »

tyjo nejak sem se k tomu proklikal az ted a je to fajnovy!libi moc 1*

delay

Příspěvek od delay »

eye: U Battery máš určo různorodější styly - kity, v AD je vlastně všechno určitým způsobem až sterilní, když chceš víc electro, tak můžeš použít maximálně filtry, zkreslení atd., ale základ zvuku je pořád akustickej. Nadruhou stranu, ty kity maj hodně dobře poladěný a se základní sestavou vlastně ani moc nexperientuju (ve smyslu výměny různých značek snare a různých kopáků), spíš si vybírám různé činely. Ale dělám s tímhle programem vlastně jen krátce, takže prrrr.

monkeyf: Tak hlavně, že ses proklikal! :) Díky.

delay

Příspěvek od delay »

Release 3
Ještě jednou jsem to lehce přemíchnul. Z masteru jsem vyhodil kompressor a nechal jen limiter, aby to více dýchalo, zvuk se mi předtím zdál moc placatej.

delay

Příspěvek od delay »

Nejspíš poslední verze
RELEASE 4 Výměna Kick a Snare + další čistky... Rozhodně to ale nezní tak jak bych chtěl, nicméně pro mě rozhodně líp jak předhcozí 3 verze.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Neviem preco ale ja mam furt utkvelu predstavu, ze takyto styl si zasluzi nie tak narvany sound, kludne by som dal 2db dole na tresh :) Tato "narvatost" mi akoby zneprijemnovala ten zazitok z obsahu skladby. Dost to na mna brusi :) mozno tie bicie ani nebolo treba robit prieraznejsimi ale dat tie 2db dole a nechat ich viac dychat. To, ze si "zatlacil na pilu" :) ich mozno zplechovalo a nezneju tak pre mna prirodzenejsie. Odhadom to musi valit tak -8 RMS, ak sa mam technicky vyjadrit.
Takisto sa mi zda "movie voice" dost hlasny, ak nie rovnako hlasny ako tvoj vokal. Pre mna aj v remixe bolo zmyslom tohoto "movie voice" umiestnit ho v songu ako kvazi nastroj, to samotne co typan hovori nie je az tak dolezite. Podla mna skor taky backround.
Kebyze mam ja na starosti mix :) tak si ho jednoznacne predstavujem tichsi, tak o 2db minimalne. "movie voice" kludne -4db :)
Ale to len za delostrelcov male PS :)

delay

Příspěvek od delay »

Díky Tommy. Slyšíš dobře. To RMS je mezi -10 až -8db, je fakt, že jsem to zapoměl právě o ty 2dB stáhnout, pač to je zhruba hodtota, o kterou mi narostl master v důsledku těch posledních změn. Asi to ještě stáhnu, abych trochu ulevil dynamice. Co se týče těch radio / tv voices, já to bral zase opačně, záleží, na co chceš posluchače zaměřit a co zamaskovat :). Ale rozhodně neslyšíš blbě :). Díky.

Odpovědět