Malý test bicích

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
jammix

Malý test bicích

Příspěvek od jammix »

Ahojki 8)
Ak by bol záujem si pozrieť môj malý testík strunového reverbu mixovaného na bicích
Nahrávam zmixované dynamické mikrofóny v mixpulte zospodu blán , pre snare mám mikrofon vo vnutri a overhead používam Ribbon MXL R 80 v konfigurácii XY toto je nahravané do sterea výstup z mixu , extra nahrávam send (aux) out, čo posielam do kompresora a nasledne do TC echobrain delay BBD a spominaného Danelectro Spring King reverbu odtial do separatnej stopy a samostatne Kick. Teda čisto analogový efekt reverbu
Môžte sa vyjadriť aj o zvuku či je to amater , poloprofi alebo profi :oops:
mam zo začiatku vyhulene floor tomy z predchadzajuceho testu , hold stáva sa.

jammix

Re: Malý test bicích

Příspěvek od jammix »

V predošlom videu ten reverb moc nepočuť , v tomto by mal byť trošku znateľnejší aj delay. Začiatočných 30 s je bez.
Kľudne nereagujte , ja si niečo pekné domyslím sám :wink:

vasek

Příspěvek od vasek »

Hele, celkově je to docela šílený... Ale musím uznat, že v té druhé ukázce ten reverb na virblu zní docela zajímavě - klidně bych si to v nějakém úseku nějaké ambientní skladby dokázal představit.

jammix

Příspěvek od jammix »

dakujem za reakciu ,
Ja to takto už nejakú dobu používam v podstate som sa chcel pochváliť že je to funkčný systém , možno mi vyhovuje to, že je to pure analog . Ten istý reverb prepájam aj na gitaru za mikrofonny predzosilnovač.
Spring reverb je tak trochu živý organizmus, niekedy sa prejaví ten twang viac niekedy menej ale rozhodne som sám prekvapený, že mi to stojí za to nahrávať ho do separatnej stopy a používať. S
delayom sa dá ten room objem zvačšiť a kompresorom zjemniť reakciu.

Tak trochu som chcel vedieť aj názor na zvuk mojich bicích lebo podľa mna som vynašiel unikátny systém nahrávania , kedy ribbonmi naberám hlavný zvuk a zospodu dynamikami doplnam už len basy aby boli trošku konkretnejšie.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

samotny zvuk bicich mas nahrany celkem fajn a dalo by se s tim pracovat. A Spring reverb na kytaru muze byt super a zni to, ze ten tvuj springreverb ma dobry charakter. Ale spring reverb a delay na bici bych dal asi jen jako umeleckou licenci;)

vasek

Příspěvek od vasek »

Já bych to rád nějak zhodnotil, ale pokud jsou to bicí bez kontextu nějaké hudby, tak bohužel není k čemu se vyjadřovat.

jammix

Příspěvek od jammix »

isto že sú to dva rôzne pohľady na zvuk , ked sú bicie samostatne a v hudbe to niekedy môže vyznieť úplne inak.
Inak ten spring king môžem naozaj doporučiť. Danelectro má celkom dobré buffery , ktoré neprznia závažne ani lampový zvuk, mám dokonca Danelectro tremolo Tunamelt čo je lacný plasťák a mám pocit že ten buffer je lepší ako v boss pedaloch. V spolupráci s týmto reverbom je to špičkový Pulp Fiction vintage efekt .

Po dlhšej dobe bádania kedy som prešiel asi všetkými spôsobmi nahrávania bicích som s touto mojou Ribbon XY metodou asi najspokojnejší. ešte by to chcelo trošku doladiť equalizáciu , ktorú riešim priamo v analogovom mixe a v DAW už v podstate nahadzujem len multiband compresor , ktorý to dotiahne aj eqalizačne tam kde potrebujem A limitery samozrejme. S kickom som teraz moc spokojný neni alo to vyrieši ked dám 100 eur za dve 22" blany :D

jammix

Příspěvek od jammix »

Ja sa asi strasne nudím , zbuchal som malý jam . Giara aj basa je nahravana ribbonmi aj bicie zvačša takže je to 90 % ribbon zvuk 8)

Odpovědět