Marylinova tvorba
Marylinova tvorba
Přeji hezké nedělní poledne,
jednoho zimního předvánočního večera přepadla náhle starého metloše melancholická nálada, a tak popadl akustiku, notes a tužku a začal tvořit... Po pár měsících se konečně dokopal k tomu, aby to dokončil. Z toho všeho nakonec vzniklo tohle:
jednoho zimního předvánočního večera přepadla náhle starého metloše melancholická nálada, a tak popadl akustiku, notes a tužku a začal tvořit... Po pár měsících se konečně dokopal k tomu, aby to dokončil. Z toho všeho nakonec vzniklo tohle:
Naposledy upravil(a) marylin dne 28 bře 2017 13:19, celkem upraveno 1 x.
Re: Marylinova tvorba
Jasně, zkritizuj to... Vím, že zpěv stojí za prd a nejen to... 

No, pak netřeba kritizovat a to je v pohodě, když víš co stojí za prd.
muzikant
nevim jestli si delal pisnicky uz driv, nebo jestli te to chytlo az ted ve staru, ale je tam podle myho pomerne velka mira takovyho "zacatecnictvi". vim, ze neni zadna sranda udelat kompletni pisnicku od a do z... nicmene pusobi to na me skoro jako kdyby to delal nemuzikant. sorry.
p.s.: mozna bez vokalu by to bylo o trochu lepsi - nejaka svetla mista tam precejen jsou
p.s.: mozna bez vokalu by to bylo o trochu lepsi - nejaka svetla mista tam precejen jsou
Dík za reakce... Popravdě dělám a hraju povětšinou jen metal a takový styl, co jsem postl, je pro mě stylový úlet. Spíš jsem si chtěl zkusit trošku jiné postupy, taky sampltank a jiné nástroje, než běžně používám... Vylét náladu... A hlavně se pobavit muzikou, tvorbou...
Se zpěvem jsem bojoval a toto byl prakticky nejlepší výsledek, jakého jsem byl schopen dosáhnout. A to jsem všechno sestříhal asi z 10ti tejků. Padla u toho láhev vína. Nicméně mě to bavilo. Neladí to, fráze naprd, jakoby to zpíval úchylný dědek...
Jsem si toho vědom. Má původní myšlenka byla, že to nechám nazpívat kamarádku, která to umí. No, k této myšlence se ještě asi vrátím. V metalu se řve, toto mi už snad jakž takž jde (i když ani to není žádná hitparáda).
Ještě jednou díky za reakce. To, že tam jsou světlé okamžiky, mě potěšilo...
Se zpěvem jsem bojoval a toto byl prakticky nejlepší výsledek, jakého jsem byl schopen dosáhnout. A to jsem všechno sestříhal asi z 10ti tejků. Padla u toho láhev vína. Nicméně mě to bavilo. Neladí to, fráze naprd, jakoby to zpíval úchylný dědek...

Ještě jednou díky za reakce. To, že tam jsou světlé okamžiky, mě potěšilo...

Mě se to líbí, i když to své chyby má. Dle mého v první části ujíždí melodie od zpěvu a samotný zpěv někdy neladí.Jinak okey
362
Po hudobnej/muzikantskej stranke je to pre mna vydareny song, ktory sa dobre pocuva. Citim tam presne tu naladu, ktoru si chcel zrejme zanechat
Melodicke prevedenie jednotlivych nastrojov (klavir, basa, akusticka gitarka) do seba pekne zapada a ako celok to vytvara peknu harmoniu. Najviac ma bavi ten klavir, ktory rozkosne "tancuje" s ostatnymi nastrojmi, akusticka gitarka tiez pekne doplnuje.
Vyvoj songu je taktiez dobre spracovany. Jednotlive pasaze na seba prirodzene nadvazuju a nikdy to nenudi, pride tam aj oddychova pasaz rozdelena na dve casti, ktora song ako celok pekne osviezi - V case 1:32 az 2:01 to dostane taky zaujimavy country-idny nadych a od 2:01 vedenie prevezme pekne solo na elektriku, do ktoreho sa clovek opat rad zapocuva.
Mam ale aj dve vytky:
- Pasaz medzi 1:02 az 1:31 mi trochu kazi dojem zo songu. Ono sa to tam vlastne aj hodi, ale esteticky sa to pre mna ubera inym smerom ako by sa mi pacilo. Urcite by bolo mozne tuto pasaz urobit aj v nejakej alternativnej verzii
- Vokal. Snahu zapasovat ho do songu urcite citim, ale na mna ten spev posobi tak nejak strnulo...
Takze zaver:
+ melodicke prevedenie nastrojov, celkova harmonia songu, vyvoj, nalada ktoru si zanechal, zvuk
- vokal a pasaz medzi 1:02 az 1:31
Som zvedavy na dalsie kusky od teba.

Melodicke prevedenie jednotlivych nastrojov (klavir, basa, akusticka gitarka) do seba pekne zapada a ako celok to vytvara peknu harmoniu. Najviac ma bavi ten klavir, ktory rozkosne "tancuje" s ostatnymi nastrojmi, akusticka gitarka tiez pekne doplnuje.
Vyvoj songu je taktiez dobre spracovany. Jednotlive pasaze na seba prirodzene nadvazuju a nikdy to nenudi, pride tam aj oddychova pasaz rozdelena na dve casti, ktora song ako celok pekne osviezi - V case 1:32 az 2:01 to dostane taky zaujimavy country-idny nadych a od 2:01 vedenie prevezme pekne solo na elektriku, do ktoreho sa clovek opat rad zapocuva.
Mam ale aj dve vytky:
- Pasaz medzi 1:02 az 1:31 mi trochu kazi dojem zo songu. Ono sa to tam vlastne aj hodi, ale esteticky sa to pre mna ubera inym smerom ako by sa mi pacilo. Urcite by bolo mozne tuto pasaz urobit aj v nejakej alternativnej verzii

- Vokal. Snahu zapasovat ho do songu urcite citim, ale na mna ten spev posobi tak nejak strnulo...
Takze zaver:
+ melodicke prevedenie nastrojov, celkova harmonia songu, vyvoj, nalada ktoru si zanechal, zvuk
- vokal a pasaz medzi 1:02 az 1:31
Som zvedavy na dalsie kusky od teba.
mne prave ta pasaz 1:02 - 1:31 pride najlepsia z celej skladby..
na tom speve mi najviac vadi ze je taky 'light' .. (ked neratam neladenie, ale tak to je ina kapitola, proste si mal na to hodit autotune a basta) - ziadalo by sa mi tam proste viac pritlacit, viac zakricat, trolilinku tam vpratat ten metalovy feeling .. a mozno potom aj tie intonacne chyby by zanikli trochen
netvrdim ze hucat ako blazon .. ale trochu viac prilacit .. trochu 'chraplaku' tam at .. takto je ten spev az moc "cukrikovy" ak chapes ako to myslim
inak hudobne to nieje uplne zle, celom zaujimave motivy tam su .. jak som povedal 1:02 az 1:31 sa mi paci najviac
na tom speve mi najviac vadi ze je taky 'light' .. (ked neratam neladenie, ale tak to je ina kapitola, proste si mal na to hodit autotune a basta) - ziadalo by sa mi tam proste viac pritlacit, viac zakricat, trolilinku tam vpratat ten metalovy feeling .. a mozno potom aj tie intonacne chyby by zanikli trochen

netvrdim ze hucat ako blazon .. ale trochu viac prilacit .. trochu 'chraplaku' tam at .. takto je ten spev az moc "cukrikovy" ak chapes ako to myslim

inak hudobne to nieje uplne zle, celom zaujimave motivy tam su .. jak som povedal 1:02 az 1:31 sa mi paci najviac

Bassline - díky, žes tomu věnoval tolik řádků textu... To, žes pochválil moje sólo na el. kytaru mě fakt potěšilo. Jsem ho vymýšlel celkem dlouho. Snažil jsem se, aby to nebyla jen nějaká bezduchá "likekirkhammetovská" onanie, ke které občas ve svojí hře sklouzávám, a kterou nenávidím...
Dendy - taky moc díky.
Právě toho metalfeelingu ve zpěvu a i hudbě jsem se chtěl obloukem vyhnout... a ten zpěv možná i proto dopadl takhle lehce přitepleně...Před pár roky bych něco podobného psychicky nedal a nikdo by mě k tomu nedonutil to takhle nazpívat... Jak píše Biscuit - všichni senilníme, i metloši

tak to skus prespievat a trochu pritlacit.. mozno budes prekpapeny co z toho vypadne.. ono potencial tam je.. kazda skladba je vzy o tom ze prvotne napady potom treba doladit a dotiahnut k dokonalosti a to uz je ta nudna drina len.. ale potom to stoji za vysledok 

Mně na tom nejvíc ruší to strojové frázování zpěvu... např. "sedíš ve-dle mě", "honí myšlen-ka tichá", "kte-ré mi srdce"... Nezní to česky, nezní to přirozeně - je to jako když se děti učí slabikovat. Zkus to frázování víc přiblížit normální mluvě a určitě to bude lepší 
Sólo na kytaru by mohlo být rytmicky líp zahraný, hlavně v těch tlumených notách jde slyšet, že je to trochu mimo rytmus. A zvuk té kytary mi příjde moc pilovitej a málo zpěvnej (připomněl mi můj stařičký Digitech RP-12 - takovej trošku bzučák)
Bicí by se mi líbily trochu citlivější - zkusil bych trochu měnit velocity nebo vybrat jiné samply (hlavně snare - každý úder je stejný a hodně to rve).
Jinak se mi to ale docela líbí - náladu to má a některý momenty jsou moc pěkný

Sólo na kytaru by mohlo být rytmicky líp zahraný, hlavně v těch tlumených notách jde slyšet, že je to trochu mimo rytmus. A zvuk té kytary mi příjde moc pilovitej a málo zpěvnej (připomněl mi můj stařičký Digitech RP-12 - takovej trošku bzučák)

Bicí by se mi líbily trochu citlivější - zkusil bych trochu měnit velocity nebo vybrat jiné samply (hlavně snare - každý úder je stejný a hodně to rve).
Jinak se mi to ale docela líbí - náladu to má a některý momenty jsou moc pěkný

S kapelou jsme nahráli pár nových songů... Mixoval jsem to napůl s kytaristou, mastering pouze já...
http://bandzone.cz/renewal1
Je to trošku jiný žánr než song v úvodu
http://bandzone.cz/renewal1
Je to trošku jiný žánr než song v úvodu