elektri: tak pochopitelně nemám pár kámošů indiánů, od kterých bych si sám nahrál zpěvy...kopáky jsou (kompozičně) moje všechny a jako hotovou věc jsem tam dal jenom ty indiány (ty hlasy jsou ale také upravené, aby tam seděli - zkrácené - a je na nich menší reverb, delay a tak dále, takže úplně hotová věc co bych tam jenon pár kliky vložil, to také není)...samozřejmě, že bicí jsem nenahrával, nejsem nahrávací studio - to asi každému dávno došlo - já jenom komponuji, nenahrávám...
jestli to chceš hodnotit, byl bych rád, kdybys to poslouchal jako celek a ne si říkál "á, tyhle indiánské vokály, to určitě sám nenazpíval"
ale kdyby mi dal někdo techniku a indiány s bubínky, tak bych to byl schopen nahrát po svém, to zase ano, ale nemám tu potřebu a ani vybavení - možná časem...
tohle celé je o tom, že jsem chtěl zjistit, zda dokáži navodit určitou atmosféru, zda dokáži dělat ethno/world music (ale se svým rukopisem) a odbočit někam jinam...a jestli se tenhle záměr povedl a je to mimo jiného i zvukově kvalitní, tak je to to, o co mi šlo...
ps: ty perkuse na začátku jsou záměrně nevýraznější, aby byl slyšet ten kontrast až najedou ty větší a ten efekt si myslím, že to má...
všechnou jsou to poměrně dost pečlivě vybrané ethnické nebo latinsko-americké nástroje a zvuky a čistě elektronické jsou jen ty flétny...