Mind Warp - Arawac's Cry +

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Jindrix: díky, mě se to také líbí (aby ne, když je to moje)...ale zase mě nepřechval ;)

all: doufám, že se k tomu vyjádří více lídí - cením si dosavadních komentářů, ale je vás docela málo, ale i tak vidím alespoň (naštěstí) pouze pozitivní reakce a zatím nevidím žádný nápad na zlepšení nebo upravení, tak to jsem docela rád...

elektri

Příspěvek od elektri »

těžko se to posuzuje, když nikdo neví co z toho je tvoje, ty bubny jsou určitě živá nahrávka, stejně jako ti indiáni, takže mi nějak vychází, že je tvoje je "jen" ta kompozice, flétna a ty perkuse na začátku.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

elektri: tak pochopitelně nemám pár kámošů indiánů, od kterých bych si sám nahrál zpěvy...kopáky jsou (kompozičně) moje všechny a jako hotovou věc jsem tam dal jenom ty indiány (ty hlasy jsou ale také upravené, aby tam seděli - zkrácené - a je na nich menší reverb, delay a tak dále, takže úplně hotová věc co bych tam jenon pár kliky vložil, to také není)...samozřejmě, že bicí jsem nenahrával, nejsem nahrávací studio - to asi každému dávno došlo - já jenom komponuji, nenahrávám...
jestli to chceš hodnotit, byl bych rád, kdybys to poslouchal jako celek a ne si říkál "á, tyhle indiánské vokály, to určitě sám nenazpíval" ;)
ale kdyby mi dal někdo techniku a indiány s bubínky, tak bych to byl schopen nahrát po svém, to zase ano, ale nemám tu potřebu a ani vybavení - možná časem...
tohle celé je o tom, že jsem chtěl zjistit, zda dokáži navodit určitou atmosféru, zda dokáži dělat ethno/world music (ale se svým rukopisem) a odbočit někam jinam...a jestli se tenhle záměr povedl a je to mimo jiného i zvukově kvalitní, tak je to to, o co mi šlo...

ps: ty perkuse na začátku jsou záměrně nevýraznější, aby byl slyšet ten kontrast až najedou ty větší a ten efekt si myslím, že to má...
všechnou jsou to poměrně dost pečlivě vybrané ethnické nebo latinsko-americké nástroje a zvuky a čistě elektronické jsou jen ty flétny...

elektri

Příspěvek od elektri »

nejde o to, aby jsi to nahrál, podstatné je to složit !!

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

elektri: vždycky skládám všechno sám, ale je pravda, že ty první velké perkuse částečně vycházejí z jednoho midi fajlu, ale je to kompozičně upravené, jinak nazvučené a prostě jiné, než to tam bylo - lepší, mnohem lepší...
ty další (a kterékoliv jiné) perkuse co hrají u těch indiánů jsou už úplně komplet moje práce (to nevychází z žádného midi fajlu) - tam jich hraje několik přes sebe, takovej kotel...

abuse

Příspěvek od abuse »

ta flauta je imho dost priserna, velmi lacna zvukovo aj harmonicky, v druhej polovici si tek nejak divne popiskuju pod rytmom, jej melodika je dost z ineho sveta /co niekedy funguje, ale tu akosi nie/ navyse postradam nejaku gradaciu v dymanike, tie bubny v podstate idu stale rovnako. aby to na mna puosobilo nejak hypnoticky, muselo by to byt dlhsie, jemne pomaly sa dvihajuce od ohnika az do kozmu. cele mi to pripada take prilis pateticke a umele. ked to porovnam napr. s timber od coldcut http://www.youtube.com/watch?v=nLu7p9bT ... ed&search= co je v podstate track na podobnu temu, aj ked ostrejsi a ovela hravejsi, vo vysledku napriek urcitemu vtipu puosobi ovela naliehavejsie...najma od 2 minuty ked zacnu spievat domorodci. pripadne dalsia klasika aj s flautami a etno drummingom http://www.youtube.com/watch?v=Oylzsdb1 ... ed&search=

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

abuse: především děkuji za konstruktivní kritiku, pokusím se vzít si tvé rady k srdci, znějí logicky a něco takového jsem chtěl slyšet, díky :)

nějaké extatické kosmické gradace spojující s podstatou vesmíru™ tam opravdu příliš nejsou, chtělo by jich to asi víc...

porovnávat se s nikým nechci - určitě jsou lidi/skupiny, co by to udělali lépe než já...ale dělám to jenom pro zábavu, svým stylem a snad se postupně budu dále zlepšovat...

mohlo to být lepší, ale také horší ;) příště se vynasnažím se vyvarovat toho o čem jsi psal a polepšit se...

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Tak Jindy tekno zavrhnul ale stejne leze do Psychedelie :)

Mlade se libi ten konec mimochodem! :-)

Odpovědět