Mind Warp - End Of Days
Mind Warp - End Of Days
Mind Warp - End Of Days
120 BPM | 02m:10s | 4163 KB | MP3 256 kbps | CD Master
Budu rád za rozumné komentáře...
120 BPM | 02m:10s | 4163 KB | MP3 256 kbps | CD Master
Budu rád za rozumné komentáře...
2jindy2: promin, ale v cem vidis tu "novou harmonii"? odlisne od tve dosavadni tvorby to sice je, ale v negativnim slova smyslu... bohuzel to neni progrese ani stagnace, ale zda se mi, ze postupujes retrogradne/tedy zpet - je to plochy jak krava - harmonie fadni, rytmika utahana a nazyvat zde neco "melodikou" je docela prehnane-fakt sorry, ale tentokrat spatenka
Prijde mi to zajimavy presne do 30te sekundy, pak nastupuje synth plocha ktera je dle meho nazoru naprosto nevhodna a usirvouci...to je dle meho nazoru casty neduh tvych skladeb - uplne nevhodny zvuk nejakeho syntezatoru.
Pocitam ze dle tradice brzy aktualizujes skladbu a bude to uplne jinaci, tak at se to povede!
Pocitam ze dle tradice brzy aktualizujes skladbu a bude to uplne jinaci, tak at se to povede!
Chlapi, vim že mě to neomlouvá, ale jsem nemocnej, tak jsem včera mix a instrumentaci dělal s 38 horečkou
Předčasně jsem to vydal, kvůli tomu, že se mi včera zvedla návštěvnost na stránkách (hodně radikálně), tak jsem chtěl nově příchozím dát nový track, který už jsem měl rozdělaný. Někdo mi určitě zase může říct, že to bylo špatné rozhodnutí, ale bylo to moje rozhodnutí. Jediné, za co se můžu omluvit, je fakt, že jsem to dal na ezone, což jsem nemusel.
Berte to zatím, jak to je, určitě se na to ještě mrknu, ale podle toho jak mi bude.
BTW, původní verze byla rychlejší, na 160 BPM, ale na radu kamaráda jsem to zkusil udělat na 120 BPM. A původně tam také nebyly žádné synthy, ale orchestr...to všechno teď přehodnotím, jestli to tam vrátit nebo ne. Plochost do budoucna chci částečně řešit rychlými smyčcovými pasážemi, pomocí melodického rozkladu akordů (nebo jak se tomu nadává). Harmonie tam zůstanou, jaké tam jsou.

Berte to zatím, jak to je, určitě se na to ještě mrknu, ale podle toho jak mi bude.
BTW, původní verze byla rychlejší, na 160 BPM, ale na radu kamaráda jsem to zkusil udělat na 120 BPM. A původně tam také nebyly žádné synthy, ale orchestr...to všechno teď přehodnotím, jestli to tam vrátit nebo ne. Plochost do budoucna chci částečně řešit rychlými smyčcovými pasážemi, pomocí melodického rozkladu akordů (nebo jak se tomu nadává). Harmonie tam zůstanou, jaké tam jsou.
Trošku slyším problém ve zvuku, nevim přesně co, taková divná boule někde na basech, vešky trochu ostré... Co se týče barvy, tak víceméně musím souhlasit s Vuidem, pro mě to je moc šedivý... Takový řezavý. Něco jemnějšího a světlejšího bych rád slyšel. Taky bych to spravil harmonicky, pač sem mi to zdá leckde divný... Moc násilný nebo umělý.
ja si zase myslim, ze je zcela nevhodny, dat tyto bici do skladby kterou jsi pojmenoval "end of days". To by jsi spis musel pouzit takove nastroje, aby mel clovek pocit uvedomeni si smyslu zivota a ocekaval konec konce. Nebo ja nevim jak jsi to puvodne myslel. Nedovedu si predstavit u skladby typu "end of days" tancit, a bici ve 160bpm uz vubec ne!?
Mně to nepřijde špatné, ale pár námitek a připomínek bych měl:
Začátek zní docela hezky tajuplně. Dále to má docela hezké bassy, i harmonii.
Zvukově se mi to líbí a ani ty stringy na začátku mi nepřipadají nějak zlé (IMHO).
Co se k tomu ale podle mého názoru vůbec nehodí, jsou ty bicí (jak psal "ninja" - s tím souhlasím) a potom přiliš "živá" melodie, vůbec nepřipomíná nástin tématu "End Of Days"; chtělo by to nějaký ponuřejší styl.
Jinak předpokládám, že to ještě nemáš zcela dokončené - je to docela dost krátké a konec je jaksi "ustřižený", proto tato připomínka.
Obohatit, zdramatičnit, udělat více ponuřejší a nebude to myslím špatné.
Ale sám mám těžko co povídat - dal jsem nedávno jakž-takž dokupy skladbu "Obavy", která měla být dle mé představy také jaksi ponuřejší, ale je spíše "jásavá" a přeplácaná motivy, jak píší ostatní... Takže se mi také nepovedlo vystihnout náladu
Začátek zní docela hezky tajuplně. Dále to má docela hezké bassy, i harmonii.
Zvukově se mi to líbí a ani ty stringy na začátku mi nepřipadají nějak zlé (IMHO).
Co se k tomu ale podle mého názoru vůbec nehodí, jsou ty bicí (jak psal "ninja" - s tím souhlasím) a potom přiliš "živá" melodie, vůbec nepřipomíná nástin tématu "End Of Days"; chtělo by to nějaký ponuřejší styl.
Jinak předpokládám, že to ještě nemáš zcela dokončené - je to docela dost krátké a konec je jaksi "ustřižený", proto tato připomínka.
Obohatit, zdramatičnit, udělat více ponuřejší a nebude to myslím špatné.
Ale sám mám těžko co povídat - dal jsem nedávno jakž-takž dokupy skladbu "Obavy", která měla být dle mé představy také jaksi ponuřejší, ale je spíše "jásavá" a přeplácaná motivy, jak píší ostatní... Takže se mi také nepovedlo vystihnout náladu

Jindrix: Moc díky za komentář! Na tvou radu jsem to udělal pomalejší, jenomže s těmi bicími...já tam zkoušel dávat různé koto a taiko a já nevím jaké ještě brutální velké bubny, ale moc (spíš vůbec) se to tam nehodilo. Tak nevím, původní nápad byl postavit skladbu právě na principu, kdy kopák zní ve stejném čase, jako bass. Inspiroval jsem se v jedné cizí skladbě. Byla asi chyba tomu dávat takový název, který jsem tomu prostě dal, protože se mi líbil.
Název skladby může dát skladbě určité zabarvení, ale žádná např. symfonická skladba sama o sobě není o něčem, co by se dalo definovat slovně (samozřejmě kromě technického rozboru). Takže je možná lepší dávat skladbám čísla, než názvy, protože já nechci v nikom vyvolávat nějaké očekávání pomocí názvu - no, tedy jak kdy.
Ještě se na to určitě budu dívat, samozřejmě včetně zakončení, je tam až příliš mnoho práce, kterou prostě nechci zahodit.
Název skladby může dát skladbě určité zabarvení, ale žádná např. symfonická skladba sama o sobě není o něčem, co by se dalo definovat slovně (samozřejmě kromě technického rozboru). Takže je možná lepší dávat skladbám čísla, než názvy, protože já nechci v nikom vyvolávat nějaké očekávání pomocí názvu - no, tedy jak kdy.
Ještě se na to určitě budu dívat, samozřejmě včetně zakončení, je tam až příliš mnoho práce, kterou prostě nechci zahodit.
Jindy2: Máš pravdu; název skladby může být zavádějící a posluchači pak jaksi očekávají od té skladby její náplň a ne vždy se to tvůrci skladby povede...
Už jsem udělal pár experimentů ve stylu, že jsem si skladbu pojmenoval sám pro sebe, ale posluchačům jsem to neřekl a pak se jich ptal, co jim to připomíná...
Globálně jsem se původním záměrem (co by to mělo připomínat) příliš netrefil... Až na výjimky...
Zatímco - pokud skladba již měla nějaký název - smýšleli o tom jinak - viz to, že název skladby může být zavádějící.
Ale v případě již diskutované skladby "Obavy" se mi to evidentně nepovedlo ani s názvem. Ale tím Tě nebudu otravovat, jedná se tady o Tvůj track.
Zkus na něm ještě máknout a možná uvidíš.
No nic, přeji mnoho zdaru!
Už jsem udělal pár experimentů ve stylu, že jsem si skladbu pojmenoval sám pro sebe, ale posluchačům jsem to neřekl a pak se jich ptal, co jim to připomíná...
Globálně jsem se původním záměrem (co by to mělo připomínat) příliš netrefil... Až na výjimky...
Zatímco - pokud skladba již měla nějaký název - smýšleli o tom jinak - viz to, že název skladby může být zavádějící.
Ale v případě již diskutované skladby "Obavy" se mi to evidentně nepovedlo ani s názvem. Ale tím Tě nebudu otravovat, jedná se tady o Tvůj track.
Zkus na něm ještě máknout a možná uvidíš.
No nic, přeji mnoho zdaru!
Jindrix: Díky za názor, souhlasím s tebou a možná podobný pokus jako jsi provedl ty, provedu také. Je to dobrý nápad. Samozřejmě že třeba určité emoce můžeš v posluchači vyvolat záměrně.
BTW, s těmi smyčci na začátku opravdu něco je, ale je to tak schválně. Nevím, jestli jim chybí attack, ale určitě jim chybí bassy, protože jsem je radikálně oříznul pomocí hi-pass filtru. Kdybych to neudělal, nedalo by se to asi vůbec poslouchat - prostě jsem je oříznul tak, aby mi seděly se zbytkem. Ve verzi co teď dělám tím možná trošku oříznu i bass, který tam může dělat také trochu neplechu, jak psal delay.
BTW, s těmi smyčci na začátku opravdu něco je, ale je to tak schválně. Nevím, jestli jim chybí attack, ale určitě jim chybí bassy, protože jsem je radikálně oříznul pomocí hi-pass filtru. Kdybych to neudělal, nedalo by se to asi vůbec poslouchat - prostě jsem je oříznul tak, aby mi seděly se zbytkem. Ve verzi co teď dělám tím možná trošku oříznu i bass, který tam může dělat také trochu neplechu, jak psal delay.