Mind Warp - Panta Rhei

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Jindy2

Mind Warp - Panta Rhei

Příspěvek od Jindy2 »

Mind Warp - Panta Rhei

4m:07s l 10 MB l MP3 320 kbps l 125 BPM

Videoklip - http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/jindy/pantarhei.wmv

WMV l 48 MB l 4:09

Obrázek

Pantha Rhei je slavný výrok řeckého myslitele Hérakleita, který znamená "Vše plyne"
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 18 dub 2008 19:36, celkem upraveno 14 x.

toxin

Příspěvek od toxin »

hůů jindy tak tohle je zatím asi to nejlíbivější z mého pohledu co jsem od Tebe slyšel pokud tedy hodnotím stráhnku kopozice a výberu zvuků.ovšem po zvukové stránce mi to nepříjde uplně dobré.příjde mi že je tam nadmíru bassové složky ale to mlže být horší akustikou v místnosti a ten snar bych určitě navrstvil je hrozně výškovej jinak se mi to fakt líbí dobrá práce!

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

toxin: Díky moc, jsem rád, že se ti to líbí. Zvukově je to snad dobře barevně sladěné, ten bass je nasamplovaný nějaký analog synth.
Mám také od začátku co jsem to nahrál pocit, že je tam problém v bicích a basech, ale naštěstí to je nejspíš jen věcmi co mám na masteru, jde to rychle opravit. Udělám ještě asi jednu zvukově luxusnější ne-live verzi.
A víš co, oni jsou tam všechny ty synthy dost výrazné a to je vždycky problém udělat mix tak, aby se neprosazovaly jen některé z nich.
No, pokusím se to minimálně zvukově tedy vylepšit...

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Jindy2: Podle mého názoru je to hodně zajímavé a kvalitní. Myslím si, že v tomhle bych Tě nepoznal, je to odklon od Tvého stylu a zvuku Tebou používaných nástrojů a Tvého často používaného stylu bicích.
Má to skvělé zvuky a moc se mi líbí i zvuk celkový - "spodek" to tedy opravdu má hodně hutný a čistotu zvuku také.
Co mi na tom tak trochu vadilo, byly zezačátku ty hodně nízko položené basy - kdy to už pomalu není bass, ale "předení nízkofrekvenčního oscilátoru", ale pak jsem si na to nějak zvykl.
Dále mám pocit, že pokud jsi se pokoušel o rozmanitost, dociloval jsi jí záměnami zvuku "sólového" nástroje. A když už jsem u těch negativ - co se mi na tom moc nelíbí, to je zakončení, nějak se k tomu (opět podle mě) nehodí, mně tam prostě nesedí.
Ale aspoň to není "ustřižené" v půlce taktu a neviděl bych to jako veliký problém.

Každopádně blahopřeji, tohle se mi opravdu hodně líbí!

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Jindrix: Díky moc za komentář a kontruktivní kritiku.
Ten bass mě dělá na začátku také obavy, které se ale postupně rozplynou. Dělá to arpegiator, který na tom nastavení, na kterém ho chci mít a má být na začátku, prostě úplně nesedí. Potom se změní rychlost arpegiata a je to ok. Prostě beze změny synthu neřešitelné...bass takhle tedy zůstane, možná dostane lepší zvuk na začátku.

O rozmanitost jsem se záměnami sólového nástroje nepokoušel, je to částečně rozmanité, je to částěčně naprogramovaná a častečně živě hraná skladba, to je to jediné rozmanité.
O konci jsem věděl, že za ten od tebe dostanu jako vždy kritiku, ale jsem rád, že tentokrát to podle tebe není tak drasticky ustřižené, jako většinou ;)

Každopádně ještě jednou moc děkuji za skvělý komentář 8)

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Jindy2: S tou rozmanitostí to byl zřejmě jen můj pocit. Jestli jsi to takhle chtěl udělat, udělal jsi to a opravdu to vůbec není špatné.
Ohledně konce (zakončení skladby) - sorry, znáš mě ;) Ale drasticky ustřižené to není, jen bych si ten konec představoval jinak, takhle mi ten konec zní skoro jako předehra k další, navazující skladbě...

Jinak ale ještě jednou blahopřeji, tohle se Ti podle mého názoru opravdu povedlo.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Jindy2 : 7/10 - paci sa mi, THUMS UP

jedina vec ktora mi tam rezala fest usi bola ta nahrazka akustickych slakov.. asi by som ich nahradil za nieco synteticke ked uz je tam vsetko synteticke.. inak je to velmi podarene...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

EXCOM: Moc díky, to je pro mě čest, takový komentář :)
Jen nevím co znamená "slakov"...jediná akustická věc tam jsou housle, violins. Jestli myslíš to, tak to lze nahradit taky synthem no ;)
Teď dokončuji inovovanou verzi, je čitelnější, zdá se, tak bych rád tedy věděl co je to "slakov", třeba bych to ještě při tom zohlednil...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Jindy2 : sorry, slaky=strings :) jo, housle, violins :) to je ono.. ja som si nejak zauzival hovorit na strings slaky, ani neviem preco :D este raz sorac...

toxin

Příspěvek od toxin »

mě tam právě přišli příjemné...

fova

Příspěvek od fova »

Ty pizzicato smycce jsou tam takove nesmele. Dej jim rychlejsi nabeh nebo trochu prodluz tony nebo je mirne zesil. A mozna by to k te base sneslo jedovatejsi smycce - vice agresivnejsi/ujecenejsi zvuk na vyskach.

Jinak celkove hodnotim velmi vysoko. Fajn se to posloucha.

Ta basa je super. Z ceho je?

fova

Příspěvek od fova »

Kurz slovenstiny:
Slacikovy kvartet - Smyccovy kvartet

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ano, je to velmi prijemna hudba na podmaozve pocuvanie, which means na pocuvanie popri praci... je to vyslovene hudba ktora nerusi

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jindy: naladil bych snare ke zbytku.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Díky všem za další názory. Včera jsem ještě v rychlosti udělal verzi s trochou úprav (je na původním linku), ale až dneska k večeru se na to kouknu pořádně za střízliva ;)

fova: Oni ty smyčce asi nejsou přímo pizzicato, asi ani staccato, je to nějaký MARC med short, nevím co to MARC znamená, je mi to docela jedno, je to technikou hry asi podobné výše zmiňovanému.
Dneska se určitě podívám hlavně na ty smyčce, tak s nima něco provedu.
Zatím je to dva hlasy proti smyčcům a jeden pro jejich zachování jak jsou ;)
Bass je z Nexuse - Analog expansion pack. Je to jeden z těch nejnovějších expansion packů, které teď mám a které pro Nexuse vyšly a už jsem si ho oblíbil. Tohle je pro mě zatím jediný způsob, jak si do tracku můžu zkusit dát nějakou analogovou mašinu - nasamplovanou.

Brooklyn / juanita juarez: Díky za tip, tyhle snary z Microtonicu vždycky někomu nesedí, tak se vůbec nedivím ani tentokrát.
Co myslíš konkrétně, posunout noty snare nahoru nebo dolu? Můžu jim dát konkrétní frekvenci / notu, která může být jakž takž harmonická ke zbytku tracku, ale na to jsem včera už nemyslel.

Odpovědět