Mind Warp - Starchild

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Mind Warp - Starchild

Příspěvek od Jindy2 » 25 úno 2009 19:38

Mind Warp - Starchild
03m:45s l 7,2 MB l MP3 256 kbps l 44 kHz l 140 BPM

Obrázek

Prosím o komentáře a kritiku...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 úno 2009 21:02

si si isty ze basa ti akordovo ladi s tou melodiou uplne na kazdej note ?? lebo chvilami zo zaciatku som mal pocit ze to nesedi (nie stale len v niektorych tonoch) ..

inak celkom zaujimave, len s bicimi by som sa viac vyhral (nejaky "shadow beat" ak vies co tym myslim) aby zneli plnsie, a nejake breaky a stoptimy proste aby zneli prepracovanejsie - myslim ze to by tomu vyrazne prospelo

ale je to fajn, taka oddychovka ...


edit: tak pri 2 pocuti uz mi to sedi aj hned od zaciatku... :) asi len moj mozog nebol zvyknuty na taku kombinaciu melodia/basa :)

edit2: jo a nazov fajn koresponduje s obsahom, to je zaujimave :)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 25 úno 2009 21:24

dendy: jsem moc rad, ze jsi mi napsal koment, moc si toho vazim, protoze mi je casto nepises a respektuji te, tak jsem rad, ikdyby to mel byt koment jediny ;)

ano, basa koresponduje urcite...volil jsem jednoduchou basu, ktera kopiruje melodii, akorat samozrejme je vic dole....na walking bass jsem tentokrat nemel naladu, chtel jsem to mit primocare, ale se vsim vsudy - tedy melodie, basa, bici, akordy - vsechno tam je...

nazev je takovy proto, ze mi dosly napady na nazvy ;) ne vazne, ten hlavni synth preset ma nazev Starchild2 (sleduj genialni analogii s Jindy2 hehe :) ), takze jsem to podle nej pojmenoval...je tedy krapet upraveny pro muj ucel, ale ja tenhle preset uplne miluju, pouzil jsem ho uz asi v peti skladbach a jentak se ho nevzdam...je schvalne detuned, mam ho v tomto stavu moc rad...

stop-time jsem chtel udelat na par vterin pri prechodu ze sloky do refrenu, ale nejak to nemam zatim domysleny, bici hraje 6 instanci stejnyho pluginu ruzne naefektovanych, je to trochu slozity, tak jsem to nechal zatim byt...ale jeste na to urcite kouknu...

jinak, casto mi tu lidi vycitali, ze moje zacatky skladeb slibuji neco jineho, nez co potom nastoupi - takze tady ta durovka je od zacatku jaka byt ma, neslibuje nic jineho nez co pak nastoupi....a konci to tonikou, takze by to melo byt i kompozicne vicemene spravne ukoncene...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 úno 2009 21:29

no skus sa trosku este pohrat s beatom ako som pisal - pridat nejake off-beat breaky, zahustit to proste, nalayerovat povedzme cez snare este 1 nejaky zvuk ktory nerostiahnes do sterea - proste pride mi to ze ak by tie bicie zneli hustejsie a plnesie (samozrejme pri zachovani zakladnej struktury a tempa) tak by to celu skladbu zvihlo o level vyssie ...

ale mozno aj nie, tak je to to v prvom rade tvoja skladba takze si do toho nedaj kecat :) ber to len ako napady co by som tam vylepsil/upravil JA .. vobec to nemusi znamenat ze to objektivne vylepsovat treba :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 26 úno 2009 08:18

Ta basa je rozjeta. Neladi. Nekdy se to stava - nenajdes tony co by ladili, radeji zkusit jiny VSTi.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 26 úno 2009 10:09

delay: cim je rozjeta, muzes to pls upresnit?

tonove mi tam sedi, zacatek je uplna kopie melodie, pak sice chvilinku pokracuje basa v klesani, zatimco melodie vyskoci na C#5, ale nemohl jsem dat basu v ten moment na C#4, bylo by to blby, takze tam asi chyba neni...

viz. screen -

Obrázek

ja si myslim, ze jestli tam ten problem nekde je, tak to bude tady v tom dole jak je to nakrouceny (to je ta basa)...kdyby nekdo videl jakym kroutitkem by to mohlo byt, budu rad, ja s tim vsim uplne neumim -

Obrázek

melodii hraje stejnej synth, ale tam je hodne detuned, u basy to neni, tam je zase neco jinyho, ja nevim co...
kdyztak samotna basa, improvizace, jak hraje - starchild basa improvizace

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 26 úno 2009 10:18

Nejde o to, že má basa stejný notovy zapis jako synth. Proste to pusopi rozjete a nic s tim neudelas. knoby DETUNE mas na 0, coz je dobre. Chtel sem tim rict, ze bych hledal jinou basu, ktera by lepe zapadla. Me se tohle taky nekdy stava a nemam pro to reseni...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 26 úno 2009 10:20

delay píše:Ta basa je rozjeta. Neladi. Nekdy se to stava - nenajdes tony co by ladili, radeji zkusit jiny VSTi.
tak predsa ? no ja mam hranice rozladenosti posunute vzhladom na styl ktoremu sa venujem haha :) asi by som mal verit viac intuicii a prvemu dojmu :)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 26 úno 2009 11:20

jindy: pro kompozici je v podstatě jedno, na jakým kilu to skončí... Spíš je dost otravný, jak se tam opakují identický pasáže (nejen v této věci) a celek je bez vývoje, bez logiky.
Jo a ještě tam cítím jednu zásadní chybu - když basa začne hrát stejný tóny jako melodie, tak za ní díky jinýmu frázování škobrtá a to je dost divný.

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Příspěvek od Brenda Walsh » 26 úno 2009 11:22

A oscilátory v part B na Sylenthu nemáš rozlazený, pokud jsou teda použitý?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 26 úno 2009 11:44

vasek píše:jindy: pro kompozici je v podstatě jedno, na jakým kilu to skončí... Spíš je dost otravný, jak se tam opakují identický pasáže (nejen v této věci) a celek je bez vývoje, bez logiky.
Jo a ještě tam cítím jednu zásadní chybu - když basa začne hrát stejný tóny jako melodie, tak za ní díky jinýmu frázování škobrtá a to je dost divný.
no ja zase nemam rad, kdyz uz hraje stejny tony, aby mela stejny frazovani...ono uz jenom to kopirovani tonu u basy moc nedelam, tady to je vyjimka...

třeba by to mělo optimálně končit akordem, ale co já vím, tak pokud to skončí na tónice, což je tady C#, tak to má navodit dojem ukončenosti...alespoň někde jsem to vyčetl, snad v hudebních formách od Zenkla, už nevim...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 26 úno 2009 11:51, celkem upraveno 2 x.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 26 úno 2009 11:49

Brenda Walsh píše:A oscilátory v part B na Sylenthu nemáš rozlazený, pokud jsou teda použitý?
zkoukneš prosím ten Part B? je to preset a já tam nic neměnil, líbilo se mi to jak to je...přiznám se, že se Sylenthem umím tak z poloviny a do Part B ani nelezu :oops:

Obrázek

oscilatory nahoře vypadají ok, tak nevim co je tam za problém...možná jak psal delay to chce úplně vyměnit, ale já si myslim, že by se to něčím třeba nakroutit aby to bylo ok, ale netušim čim...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 26 úno 2009 11:59

Nevim, jak postupovali borci z Lennar Digital a do jake miry Sylenth napodobuje nebo emuluje nějaké synthy, ale pokud se nepletu, tak řada synťáků se normálně ladívala a dost se s tím spekulovalo, u SW je to asi blbost, ale parkrát sem se tuším v něčem vrtal.

Na druhou stranu, nechej to klidně tak, ve tvým stylu a v rámci "demoscény" je to stejnak jedno...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 26 úno 2009 12:35

delay: jo, asi je to jedno, když tam jsou jiný věci schválně detuned...

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Příspěvek od Brenda Walsh » 26 úno 2009 12:37

ani jeden oscilátor v sekci B nejede, takže tam to taky neni. Ale když to teď posloucham, tak mě ta bassa taky příde v rámci stylu celkem vcajku. Nemůže bejt rozjetý lazení třeba u toho leadu? Zkusit jiný presety?

Odpovědět