Monkeyfighter - Bouncing

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

MonkeyFighter: Pokud Ti nevadí pár názorů od člověka, který do muziky jen "fušuje" a sám nic opravdu zajímavého ještě asi nestvořil:
MonkeyFighter píše:tak druhej pokus
http://mkf.experimentalcabaret.com/trax ... cingII.mp3
(Vše IMHO)
Track se mi líbí, má to rozhodně nápad a ani výběrem zvuků to podle mě vůbec není špatné.
Kopák má zvuk, který se do téhle věci hodí, ale mám pocit, že málo "kope", nemá "šťávu", ale to by mělo jít doladit.
Naopak basa (hodnotím ten druhý pokus) zní až moc hluboko, na věcech, které ty frekvence dokáží zahrát je to fajn, ale na ostatních ("horších") poslechových systémech je taková sušší (ale aspoń, že je nějaká).
Pokud jsi použil na basu sidechain řízený kopákem, tak se Ti to docela povedlo nastavit - mně to v takových případech vždycky nepříjemně "pumpovalo" (asi to neumím nastavit).
Stereofonně je to už opravdu lepší, ale ještě bych být Tebou neusnul na vavřínech. A například ty hlasy by krásně zněly různě rozházené do sterea...
Jinak se mi to ale opravdu líbí, blahopřeji a těším se na další verzi ;)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

MonkeyFighter píše:to by bylo super, kopak je ze dvou samplu,snare taky chces to predpokladam pro kazdej sampl jednu stopu tudiz bass, 2x snare, 2x bd, a hajtky?
co mas navrstveny klidne dohromady.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Brooklyn / juanita juarez píše: v tehle stylech vetsinou jo. biscuit je asi hlavne 4x4 clovek
tak nejak :-)

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

takze tady je paklik...kdyztak 135 bpm
http://mkf.experimentalcabaret.com/adr/beat+bass.zip

Profesionál

ok, tak sem se na to rychle podival:
http://juanita.mp3records.cz/brooklyn_quickfix.mp3

MonkeyFighter

a mohl bys mi priblizit jakym spusobem ses na to podival?:)

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

nestyd se, rozepis se... :D ne, ted doopravdy, pekne sis pohral, kdyby sis nasel v terinku, popis to trochu...

MonkeyFighter

jindrix:par nazoru mi nevadi odkoholiv,zvlast kdyz je to konstruktivni kritika,diky za ne!:)

toxin

Příspěvek od toxin »

taky mě to zajímá mno ???

Pierre niko

aneb... how to get THAT sound... not only good sound... :wink:

Profesionál

kopak i snare jsem highpassoval a hledal, cim bych je podlozil. to zabralo asi nejvic casu. hledal sem ve svejch knihovnach. na kopak jsou tam asi tri samply, tam se imho nevyplati moc pleplacavat, potom uz se jenom vsechno od sebe odecita. z puvodniho kopaku je tam jen kousicek stredu, ustrihl sem mu atak a atak kopaku zajistil jinym samplem, dalsim zase telo. to samy u stredu. vejsky (stopu s tamburinama) sem rozstrihal do dvou stop na 'vyssi tamburinu' a 'nizsitamburinu', HPF (bylo tam hodne neporadku az v basech).

potom sem nahodil asi 10 prazdnejch grup, na hrani si. na bici si obcas udelam tri groupy - low, mid a hi a tady jsem to zrovna pouzil. potom vsechny audio stopy s beatama 'davkuju' do tehle group (savli na audio stope stahnu na 0, a poustim ji sendama do group se zapnutym PRE-faderem.) (Low - v multibandu zasoluju basy, zmonim; Mid - zasoluju stredy, nekdy zmonim nebo zuzim stereo; High - solo vejsek, stereo nezuzuju, sendem jeste poslu paralelne do verbu).

cely beaty komprimuju paralelni (NYC) kompresi, pridava to hodne objemu a rozdil 's nyc' a 'bez' je dost drastickej.

vejsky sem poslal lehce do rytmickejch delayu, aby nebyly tak staticky, za delayem sem automatizoval bitcrusher, to jen tak z legrace, aby se tam neco delo.

potom sem zdvojil basu, nabudil u druhy verze harmonicky, drasticky ji urizl zespoda a trochu zverboval s rytmicky nastavenym predelayem. (je slyset od 7 sec.)

groove kopak vs basa byl uz udelanej hezky, ale jeste sem ho zduraznil tak, ze kopak klicuje kompresor na busech, kde je verb, takze verb se zavre, kdyz zni kopak. takova blbustka.

to je +- vsechno.

(jo a nejaky ty volume maximizery taky probehly. jinak verby sou z nebuly vst a na masteru je avalon kompresor taky z nebuly. ale dela jen titernou vec, neni to skoro slyset.)

Pierre niko

Komprimovat verb me jste nenapadlo... jinak do tech grup teda splitujes jen vicemene smichanou bici stopu? Nebo i s basou? Jinak teda vicemene layering... Jinak degradaci bitove hloubky u nekterych pasem stopy miluju... supr druh saturace...

Profesionál

pierre: ja ho tady jen ztlumuju (jasne, to je taky komprese), kdyz hraje kopak, ale vylozene komprimovat celej verb nekdy taky zni zajimave (zvlast u kratsich rytmicky nastavenejch verbu).

do grup posilam stopy bicich, zkusil sem i basu, ale to se mi moc nelibilo, takze basa jde tady rovnou do mastersavle.

toxin

Příspěvek od toxin »

mno ještě to tu budu muset nějákej pátek pročítat než budu schopen něco takového zcela vstřebat :)osvětlil bys mi co dělá ten bitcrusher ?a jakej je rozdíl mezi paralelní a klasickou kompresí ?

MonkeyFighter

juanita:supr dik moc,velka skola...
akorat nevim esi este mam tedka chut se v tom vrtat :cry:

jinak k cemu treba to rozstrihnuti vejsek na "nizsi tamburinu" a vissi tamburinu"si je este nak zvlast procesoval nebo slo jen o to kolik ceho posles do jaky grupy?btw hajtky sem taky hipasoval, posilal sem to vicemene s vyplejma eq,krom tech bubnu kde uz sem vrstvil

btw k ty NYC kompresi mas teda tri grupy low mid a hi a vedle toho jednu grupu s kompreslejma celejma bicima,chapuli to dobre?
jinak kdyz nepouziju multibend ale tri grupy eq orizly na low mid a hi s kompresorem/limiterem na vrch tak bych se mnel dostat k tomu samymu+- ze?
jenom si rikam esi ty eq na yamaze(01v96) sou na tohle blbnuti dost strmy...

-----

toxin: klasicka komprese je klasicka komprese...mas grupu s bicima(basou, dosad...) a das na ni kompresor
paralelni komprese je ze mas grupu s bicima a vedle ni mas tu samou grupu s tema samejma bicima ale kompresor je jen na jedny a druha jede sucha

bitcrusher snizuje bitovou hloubku...

ja sem tady mel jednu grupu kompreslou, a vedle toho jedu grupu s delsim atakem aby mi prolez ven transient...

Odpovědět