Mr. Telephone - bassline (reklama, film, atd...)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Mr. Telephone - bassline (reklama, film, atd...)

Příspěvek od Pytkin »

oxygen : kazdy na to musi prist sam ..

dano

Příspěvek od dano »

Oxyygen píše:Neco jinyho je bejt syntakovej kutil (to muze delat kazdej, koho to bavi) nez profesional (kterej svym umem vydelava penize). Na to uz potrebujes bud technicky predpoklady, nejaky zakladni nadani a cit a nebo byt vyjimecny. Vyjimecny clovek to hlavne neokecava, dela si co chce a jde si tvrde za svym-

Pokud by bassline sve dilka prezentoval na urovni "syntakovyho kutila" nikdo nerekne ani popel. Pokud veri tomu, ze je schopen komercne uspet a dostat se na uroven profesionala, jsou to hloupy vzdusny zamky. Neni to zdaleka jeho prvotina, venuje se tomu dost let na to aby bylo mozno vypozorovat, ze cit pro hudbu nema. To neni zadna ostuda.
A ted otazka co je lepsi. Bud verit na "americky sny" a nebo svoji energii presmerovat na neco co mu jde lepe. Za sebe bych se rozhodl asi pro druhou moznost
Oxygen teraz sa chvilu nebavme o Basslinovi ale vseobecne - keby platilo to ci tu napisal, tak by radia nemohli hrat polovicu toho co hraju.

Nehovorim ze Bassline bude novy Jarre. Len hovorim, ze nech na sebe kludne maka a to ze teraz to nevyslo neznamena ze to nejvyjde v buducnosti. Nic viac a nic menej.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Ano nechci resit bassline, ale skutecne se bavit obecne.

I vytvorit komercni hudbu vyzaduje urcity cit pro melodii a solidne zvladnuty remeslo, protoze na zadnou vychylku se nehraje. Uz me nudi porad dokola poslouchat, ze vytvorit komercni hudbu je snadne. Neni. Jsou tam omezene moznosti vyjadrovani, informace musi byt srozumitelna a chytlava. Vetsina hitu co se opravdu chytla nejsou hloupej strojovej kalkul. Kdyz to vezmu na realnym prikladu, vezmem si pecku Gangam Style, ktera mela velky komercni uspech.
Ta hudba je sice plytka (je to klisovitej elektrohouse kteryho jsou tuny) ale...Ten korejec je sice pro evropana lehce uchylnej, ale remeslo ma naprosto zvladnuty a jeho projev zaujme a je neprehlednutelnej. Ma proste neco navic, lisi se a proto uspel .Ale trvalo mu to treba 5 CD.

Navic vetsina lidi co dela komerci ma velmi slusne hudebni znalosti a vysokou uroven remesla. To nejsou zadny pitomci.

PS: Samozrejme se bavim o svetove komerci ne o ceskejch picovinach (treba konvickova) ktery jsou tlaceny ze znamosti (ale taky nikoho nezajimaj)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

dano

Příspěvek od dano »

ja hovorim o takychto picovinach: http://www.youtube.com/watch?v=CdXesX6mYUE

a ze vytvorit komerciu nie je lahke mi nemusis hovorit rovnako ako ani to ze ludia ktori za tym stoja su vacsinou makaci. napriek tomu su radia plne balastu a uplne zlych veci
Naposledy upravil(a) dano dne 07 lis 2012 16:06, celkem upraveno 1 x.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

prosimte udelej mi minutovou ukazku tracku, aby znel aspon jako Pitbull. dik
Verim ze to zvladnes levou zadni.:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

badkick

Příspěvek od badkick »

dano > to si ale asi nemyslel celkom vazne, ci? ;-)
mam to chapat tak, ze taka produkcia je podla teba uplne lahucka a kazdy sa k nej dokaze dopracovat len svojou usilovnostou? :-)
to si teda rozhodne nemyslim a nastavil si latku dost vysoko. bo, pri vsetkej ucte, zatial som ešte nepocul amatersky track, ktory by bol aspon priblizne (pri zazmureni oboch usi) na takej urovni (nemyslim len technickym spracovanim ale aj samotnym napadom a chytlavostou).
ale necham sa prekvapit :-D

dano

Příspěvek od dano »

to mam teraz citovat sameho seba? lebo ste uplne prekrutili co som napisal vyssie. ale ok :-)
dano píše:ze vytvorit komerciu nie je lahke mi nemusis hovorit rovnako ako ani to ze ludia ktori za tym stoja su vacsinou makaci. napriek tomu su radia plne balastu a uplne zlych veci
s cim teraz nesuhlasite? teraz nehovorim o vynimkach samozrejme, obcas radio zahra aj U2 alebo Petra Gabriela.

soimmo_two

Příspěvek od soimmo_two »

Oxyygen píše:prosimte udelej mi minutovou ukazku tracku, aby znel aspon jako Pitbull. dik
Verim ze to zvladnes levou zadni.:-)
Když budu mít takový budget jako Pitbull, tak v tom nevidím problém. Tohle je jenom hudební průmysl !!!
Jirka Štolfa

biscuit

Příspěvek od biscuit »

budget to nezprodukuje. bavime se o dovednostech, ne o tom od koho si ho muzeme nechat vykourit, kdyz na to budeme mit dostatecnej budget ;)

badkick

Příspěvek od badkick »

rofl :-D
suhlas
Naposledy upravil(a) badkick dne 07 lis 2012 16:25, celkem upraveno 1 x.

dano

Příspěvek od dano »

biscuit píše:budget to nezprodukuje. bavime se o dovednostech, ne o tom od koho si ho muzeme nechat vykourit, kdyz na to budeme mit dostatecnej budget ;)
rozhodne ano. remeselna zrucnost ale nerobi z danej veci umenie ani nieco co by malo stat za pozornost... nastastie

tony9

Příspěvek od tony9 »

No já když jem ve svých dvaceti létech řekl, že se naučím hrát na housle, s tím, že jsem nikdy nechodil do hudebky a na kytaru mně to v 16letech moc nešlo, tak si každý včetně jednoho mého příbuzného, který byl vynikající muzikant( hrál na několik nástrojů, perfektně zpíval) ťukal na čelo. Dnes je mně o pár desítek let navíc a pouštím se soukromě do bachových koncertů, naučil jsem se tak trochu skládat, umím stovky lidových písniček nazpaměť, naučíl jsem se ovládat Daw. No prostě kdybych je tehdy poslechl, tak z toho neumím dnes nic.

soimmo_two

Příspěvek od soimmo_two »

Myslím, že byste nechtěli poslouchat Pitbulla v MIDI !

Forma je nedělitelnou součástí obsahu. :wink:
Jirka Štolfa

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ja bych Pittbula nechtel poslouchat ani takhle. A malo co bych teda chtel poslouchat v midi:)

badkick

Příspěvek od badkick »

soimmo_two píše:Myslím, že byste nechtěli poslouchat Pitbulla v MIDI !

Forma je nedělitelnou součástí obsahu. :wink:
Spominany song je v znacnej miere zalozeny na volkaloch, takze je
to prirodzene

Odpovědět