haralambos píše:tam by se takovej kolovratek snad mohl i hodit
Moje predošlé počiny boli kritizované kvôli melodickej komplexnosti a nesúrodosti:
komenty tu - ./nove-tracky/soimmo-one-bassline-last-drama-remake-t15808.html
Takže som sa teraz snažil o niečo, kde by existovala jedná hlavná theme a na tom založiť celý vývoj.
V tejto aktuálnej interpretácii to znie surovo a umelo, hrátky so zvukom ale nebol môj zámer. Tu ide skôr o to, že si to viem predstaviť interpretovať napríklad na živé nástroje kde by to znelo ľudskejšie a prirodzenejšie, takže by to mohlo vyznieť vo viac strávitelnejšej forme

. Zvukové prevedenie, nástroje a interpretácia robia strašne veľa v tom, ako vo výsledku daná hudba zapôsobí. Ak by si počul skladby svojich obľúbených autorov cez general MIDI, asi by tá istá hudba vyznela oproti originálu surovo a amatérsky. Jedna vec totiž je poskladať hudbu a druhá vec je ju správne interpretovať.
Géniovia dokážu urobiť perfektne všetko v jednej osobe - vytvoriť základ (melódie, harmónie, aranže, vývoj), vybrať správne nástroje, interpretovať to (velocity, automatizácia parametrov v prípade elektroniky alebo výrazové prostriedky na akustickom nástroji) a urobiť mix a mastering. Všetky tieto postupy sa vo výsledku stmelia a vznikne celistvý výsledok, ktorý je pôsobivý a vyniká. Myslím ale že vačšina z nás nedokáže perfektne zrealizovať všetky tieto postupy, takže podľa mňa cesta je v tom aby sa našli tí správni ľudia a spoločne to dali dokopy, pretože každý má svoje silné stránky niekde inde.