Novy track

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
RRReyeMMM

Novy track

Příspěvek od RRReyeMMM »

Zdravim, mam novy track a potesil by ma akykolvek feedback hlavne co sa mixu tyka.

developdevice
Vybavení

Re: Novy track

Příspěvek od developdevice »

Ahoj, tuhle muziku sice dělám spíš zřídka a zároveň jí ani moc nerozumim, což s tim vlastně souvisí :D... nicméně.. když to vezmu obecně - neznělo by to špatně, sidechain super, ale chybí tomu prostor. Přijde mi to prostě trochu ploché. Pořešil bych jednotlivé tracky a lépe je rozmístil do sterea. Asi si i pohrát s EQ, vyhodit nežádoucí frekvence, aby se to nemlátilo. Chvilkama mi tam třeba přijde low-endu až moc.. Asi to takhle tlačit má, což je v pořádku, ale ono to tlačí i tam, kde nemá :) ..
Develop Device
mixing / mastering / reamping
https://www.developdevice.com

RRReyeMMM

Příspěvek od RRReyeMMM »

Super!:) Mas pravdu, basa je riadne vyhulena ked som si teraz pustil ine pesnicky na ktore by som chcel aby sa to aspon trochu podobalo,musim ju stiahnut..Kupil som si novy synth a tak som bol nadseny zo zvukov basy ze som pridaval, pridaval az je to moc:)Myslim ze toto dost pomoze a nasledne sa pohram s EQ ostatnych veci..Co sa tyka sterea z toho som blby..Viem akurat ze vsetko pod 180Hz by malo byt mono..Ale ze ktore nastroje dat do sterea to neviem..Ci hlavne ci tie v pozadi?Ktore by mali byt "sirsie"?Ci to je jedno a zalezi len na vkuse?Dava sa do sterea aj white noise?

rastis

Příspěvek od rastis »

rockovy kopak so skusobnovym roomom sa asi do tychto stylov nehodi. ci hodi ? takisto snare jak na live zvukovke pred koncertom rockovej kapely... na druhej strane je to asi jedine, co je na tej skladbe originalne - samozrejme z mojho subjektivneho pohladu cloveka, co tento zaner nemusel uz pred 20 rokmi...

RRReyeMMM

Příspěvek od RRReyeMMM »

Kopak som si designoval sam tak som rad ze si si vsimol ze je to original;)

developdevice
Vybavení

Příspěvek od developdevice »

rastis: řešit, zda se to či ono do songu hodí mi přijde jako blbost.. :) když dělám muziku, tak jí chci mít originální a né jí dělat na základě nějaké "šablony", která stejně neexistuje :).

RRReyeMMM: Jak jsem psal, téhle muzice moc nerozumím, ale obecně by mělo platit, že basa, kick, snare, vokál a další solové nástoroje jdou do středu. Řeší se samozřejmě i monokompatibilita, aby to hrálo i na telefonech apod. Zkus pogooglit :) To se nedá vysvětlit za 5 minut :)
Develop Device
mixing / mastering / reamping
https://www.developdevice.com

RRReyeMMM

Příspěvek od RRReyeMMM »

Dik moc develop za rady;)To o snaroch,speve a solovych nastrojoch som netusil..Su v uplnom strede alebo mozu byt trochu "roztiahnute"?Tu monokompatibilitu vyriesim tak ze dam do master channelu nejaky plugin co mi to da do mona a urobim mix v mone ci?To som inak nerobil lebo som zabudol ale teraz som to skusil prepnut do mona a nepride mi to nejak hrozne v mone ci?A inak si mal uplnu pravdu co sa tyka toho low endu ..Pouzil som na niektore nastroje high pass filter a hodne to "prevzdusnilo"..Este to stereo teda to bude oriesok:)

rastis

Příspěvek od rastis »

developdevice píše:rastis: řešit, zda se to či ono do songu hodí mi přijde jako blbost.. :) když dělám muziku, tak jí chci mít originální a né jí dělat na základě nějaké "šablony", která stejně neexistuje :). ...
mne to nemusis vobec vysvetlovat, ale "naucil" som sa to zrovna na tomto fore :)

rastis

Příspěvek od rastis »

RRReyeMMM píše:...ale teraz som to skusil prepnut do mona a nepride mi to nejak hrozne v mone ci?...
tak je vsetko OK a viac to nemusis riesit.

RRReyeMMM

Příspěvek od RRReyeMMM »

Rastis dakujem opat si mi "pomohol"...

RRReyeMMM

Příspěvek od RRReyeMMM »

Tak som urobil dalsi track a snazil som sa neprehanat to s low end a "roztiahnut" to ako mi developdevice hovoril..No neviem ci som to spravne pochopil a ci je to teraz lepsie?

Odpovědět