Ottys

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
ottys
Vybavení

Ottys

Příspěvek od ottys »

Čaute,
počas studia se ve volných chvílích věnuji hudební produkci, žánrově nijak zvlášť vymezené. Tady je poslední kousek, co jsem vypustil, je to pomalejší, trochu psycho. Budu rád za každý koment :D

biscuit

Re: Ottys

Příspěvek od biscuit »

hudebne me to neurazi, i kdyz to se mnou ani nejak neclouma. zvukove mi to prijde hodne "experimentalni" nebo "alternativni", i kdyz si myslim, ze to asi nebyl zamer. zejmena beat - jakou funkci ma v ty skladbe mit?

ottys
Vybavení

Příspěvek od ottys »

Díky za koment, nevím, jestli je to alternativní, ale mainstream to rozhodně není , možná něco na půli cesty. Ne že by mi něco populárního vadilo, naopak.
Nevím, jestli chápu dobře to s tím beatem, ale příjde ti málo experimentální proti zbytku? Nechtěl jsem nic moc složitého, radši aby to bylo snažší na poslech,

markuc

Příspěvek od markuc »

Nevím, jestli biscuit myslí totéž, ale pro mě jsou bicí z úplně jinýho prostoru, na to, aby nějak fungovaly jako rovnoprávná složka .. je jich málo a jsou jakoby z vedlejší místnosti. A když se tam zapojí ten filtr, úplně zvadnou .. taky z toho nepochopím, jakej byl s nimi záměr.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

markuc: rozumime si
ottys: asi jsem to napsal pitome, mam ve zvyku si hrat s formulacemi a primery a vetsinou je to spis kontraproduktivni, omlouvam se.
nazval jsem to experimentem, protoze jsem nechtel rict, ze beat je spatne. proste to zni na zacatku jako trochu spinavej elektronickej pocin. k dojmu me svadi ta repetitivni struktura, temnejsi akordy i zvuk a pak prijde ten moment kdy bych cekal krutej breakbeatovej, glitch nebo dubstepovej rytmus a prijde takova chudinka ambientni...

ottys
Vybavení

Příspěvek od ottys »

Víte, že mě to trochu svádělo dát tam nějaký breakbeat, ale abych pravdu řekl, byl jsem trochu zdechlý něco vymýšlet :) Díky kluci, zkusím něco zbouchat a když to bude stát za to, tak to sem hodím

ottys
Vybavení

Příspěvek od ottys »

už jsem tady zas, udělal jsem z toho dnb, budu rád za jakoukoliv připomínku
jen teď nemám možnost dostat se ke svým monitorům, tak je to masterované na bluetooth repráku :shock: :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ok, but where is the bass? :-)
kolem 120 Hz mas kopec, kde mas vsechno a okolo 50 Hz uz je vakuum :-) nefunguje to zvukove a je urcite lepsi to na bt blbosti nemichat :-)

hudebne uz mi to prijde ted, ze to ma vic vyznam jako celek. vlastne je to docela fajn, akorat mi to zni docela oldskool (ne retro, ale vlastne jakoze autenticky).

Stan

Příspěvek od Stan »

Ja by jsem tu basu mrsknul klidne o 2-okt dolu, nebo pod tu puvodni nacpat tu samou linku ale sub-bass a tu co je tam ted by jsem hodne snizil hlasitostne aby tim svym bzukotem jen podporovala sub a klidne by jsem na ni dal i LPF s automatizacema nebo bez. Da se toho delat dost aby se tomu dalo rikat D&B. ;) Bici nemaji stavu ale jako polotovar celkem v poho

doll

Příspěvek od doll »

je to lepsie ako prvy track

ottys
Vybavení

Příspěvek od ottys »

Dodělal jsem zkoušku a konečně mám trochu času :lol: trochu jsem s tím pohl, ale ještě to není finální verze. Plánuju přidat ještě nějaké zpestření beatu, hlavně do druhé části tracku a dodělat různé detaily a taky by to zasloužilo lepší master. Budu rád za poslech

sdílím zatím takhle, na SC chci dát až hotovou verzi:

https://instaud.io/3b9T

sigurt

Příspěvek od sigurt »

kde zacat ..asi by som v prvom potiahol pasaz po intre ktore ma skoro minutu a pol a potom 30 sekund ide beat a uz hned nehorazne dlhy drop..dnb ma celkom ustalenu strukturu takze toho by som sa drzal stoj co stoj (aspon zo zaciatku)..na zvuku je tiez co vylepsit cele je to rozkolisane..po intre aby to slapalo tak to zvukovo zakape..ale sak tymto si na zaciatku presiel kazdy takze len tak dalej kazdym dalsim trackom to bude lepsie :palec+:

ottys
Vybavení

Příspěvek od ottys »

Je to spíš takový experimentální track než čistý dnb, původně to ani neměl byt dnb viz hore přispěvky proto aj iná struktura, vím, že dnb by mělo v prvé řadě šlapat bez nějakých dlouhých pauz. To intro by dle mého ani tak nevadilo, aspoň by se to líp smíchlo naživo, ta další pauza by tak dlouhá být nemusela, ale už jsem se v tom patlal dost dlouho abych to měnil, realita je bohužel, že se potřebuju posunout k dalším věcem :D co se týká zvuku, vím, že to není úplně to pravé ořechové, jsem daleko od zvuku, který bych si přál mít, ale časem to dufam pujde hore. Dík za reakci

doll

Příspěvek od doll »

mne na dnb vadi jedine,ak sa v tracku vela keca,viac sa mi paci ,ked mi fajna rytmika reese basslinu rozmrdava bubienky :)

Odpovědět