Patricie -Zvyratka

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
boro

Re: Patricie -Zvyratka

Příspěvek od boro »

Prva verzia mi nevadi a druhu by som si vsimol, je zaujimavejsia - akoby reflektuje aktualne dianie v hudbe.
Odhadujem, ze cielovou skupinou su ludia povedzme na strednej skole, ktori novu hudbu pocuvaju viac ako pytkin, takze prst hore pre druhu verziu.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Diky vsem za nazory. Jen pro doplneni ..opravdu nebyl zamerem udelat z toho muj remix.Ten by asi vypadal jinak.Ale proste predelat pisnicku/ kde ja s tou prvni verzi nemam problem/ tak aby byla zajimavejsi pro radia vice zapamatovatelna a vice poslouchatelna pro cilovou skupinu posluchacu radia E2.
Myslim ze se podarilo ze je to nadmiru vlezle.:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Mě se ta první verze líbí vlastně moc. Subjektivně pak ve zvuku bych preferoval ostřejší zvuk baskytary s více slapem, ale part je zahranej parádně. Kdo to byl, jestli to není tajný? Co si ale myslim, že by tomu dodalo koule, je parádní aranž klidně menší dechový sekce. Ne samplovaný samozřejmě! Úplně bych to tam slyšel... :) Jinak jako fandovi primitivních syntezátorů se mi strašně líbil ten 8bit-ish zvuk! ;)

Omlouvám se, ale druhá verze mi bohužel nesedla vůbec. Někdy zjednodušení písničky jí hrozně pročistí, navíc v jednoduchosti se ukrývá mnohdy až nečekaná síla. :) Tady ale ne. To peklo nekvalitní piano je pro mě hrozně otravný. Hlavně pak z refrénu se vytratily nějaký notičky z jeho partu tak, že se právě hrozně zjednodušilo. Netušim jak je to tam přesně, ale přijde mi že ze septakordy se redukovaly na obyč kvintakordy, vymizely obraty a hlavně jsou to jenom kila na těžkou. :/

Jen názor, navíc mimo cílovku. ;)
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

bassline

Příspěvek od bassline »

Vypocul som si najprv prvu a potom druhu.

Prva sice zvukovo neznie nejak naslapane, ale celkovo to znie tak prijemne, ma to "teplejsi", prijemnejsi zvukovy charakter. Keby sa prekopal mix (viac zvyraznili/oddelili zvuky nastrojov) znelo by to vyborne. Hudba ako taka je v pohode, vobec by mi to nevadilo do pozadia pocuvat. Je to posluchatelne,take pozitivne a nie je to vlezle, narozdiel od ostatnych sraciek co hraje Evropa 2. Z tejto verzie citit taku muzikalnost a kompaktnost nastrojov.

Druha verzia, bohuzial ouuuu-pruser.... :(

Zmena zvuku a aranze uplne degradovala tento hudobny pocin. Prve co mi udrelo do usi, tak je uplne zly pomer nastrojov - Piano + Basa strasne trcia. Zbytok nastrojov je uplne kdesi podtym a tazko to ucho nejak vnima, pretoze je neustale bombardovane tym pianom a basou. A zvuk basy v tejto verzii znie tak chemicky otravne, uplne sa vytratil z toho ten slapbass charakter z prvej verzie. Problemom je, ze z piana si urobil hlavny hudobny nastroj ale pri tom v tej povodnej verzii malo uplne inu funkciu - hrat nenapadne v pozadi a drzat song. A z aranze si odstranil velmi ozivujuce (a podla mna dolezite) prvky ako su napr.- ten pekny syntik ktory hra osviezujucu melodiu a cast tvorena napr. v 1:09/1:10 na zaciatku pekny vyraz slapbasy a za tym hned taky reverbovany clap.

Je smutne ze hudba sa musi degradovat aby bola stravitelna pre nejake radia. Inak Evropa 2 je najhorsie radio co poznam. Bol som nuteny to v praci pocuvat non stop, pohadal som sa kvoli tomu s kolegynou pretoze to nechcela preladit :). Strasne mi liezlo na nervy co tam hraju, bola to velmi neprijemna kulisa. Na tom radiu pustaju 4 veci z playlistu ktore opakuju niekolko krat za den, den co den, nechapem ako niekto moze toto vydrzat pocuvat, to je na psychiatriu :).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

basline : prekvapil si ma tvojim nazorom :)

dendy

Příspěvek od dendy »

ja si myslim ze carloff chcel pocut nazory skorej v zmysle ci je to dobre spravene vzhladom na cielovu skupinu pre ktoru je to urcrene.. To je velmi dolezite a ked citam niektore komentare mam pocit ze nie kazdy to celkom pochopil... Pochybujem ze je tak naivny:) ze by veril ze tu na ezone najde aspon 1 zastupcu cielovej skupiny pre ktoru to malo byt spravene... Samozrejme ked sa na to pozrem z uhla pohladu mojich vlastnych hudobnych preferencii tak pre mna je uplne rovnaka sracka jedno aj druhe a su to veci ktore by som pocuval len za trest :-))))

Ked sa to ale hodnoti z objektivne - profesionalneho hladiska, z prihliadnutim na cielovu skupinu (-nastrocne pipky) a cielove medium (komercne radio co hra sracky pre ludi bez vkusu) tak si myslim ze kazdy musi objektivne priznat ze carloffova verzia je vyrazne pouzitelnejsia ... Prva verzia je pre tento ucel na 95% prakticky nepouzitelna ... Takze s profesionalneho hladiska si jeho verzia zasluzi jednu velku pochvalu, z hovna uplietol bic. Spravit vec co funguje v radiach nieje vobec jednoduche, vlastne to chce pomerne velky kumst a velku davku profesionality, svojim sposobom je to tazsie ako robit "kvalitnu" muziku podla seba ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : ja ale netusim aka je cielova skupina Radia Europa .. Mne ten song pride uplne kokotny a nech by som bol v akomkolvek radiu , tak by som ho nehral ..

ja neviem .. mozno mam skresleny pohlad o tom , co mozu nastrocke pipky pocuvat .. ale mne pripada , ze toto nie ..

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

No kluci ono je to jednoduche:)
v okamziku, kdy predpokladate prijmy predevsim z OSA a Intergramu, tak zaklad je ze to proste musi radia tocit jako dive:)pokud budu delat z toho neco ultra progress, zahraje mi to radio 1 a express a tim padem z 60 000 za rok bude 1500,- coz je sakra argument:)

pytkin mrkni na IFPI ..predtim to radia hrat nechtela:
ted TT -1T -2T Interpret Titul Vyd. NP PK PH
1. 1 2 DEBBI La, la SM 1 6 8
2. 2 1 POPCORN DRAMA & IVAN TÁSLER Tak fajn BR... 1 20 7
3. 4 11 CHINASKI Duše z gumy UM 3 16 9
4. 5 4 VERONA Ztracená bloudím EMI 1 41 6
5. 9 9 MANDRAGE Františkovy Lázně UM 5 8 5
6. 3 3 DEBBI Touch The Sun SM 1 31 9
7. NEW DAVID MICHAL Čas vítězství SM 7 1 5
8. 25 25 VERONA Hey Boy EMI 8 4 6
9. 10 8 EDDIE STOILOW Frozen CHM 4 24 2
10. 26 * PATRICIE Zvyřátka CHM 10 2 1
11. 13 13 SUPPORT LESBIENS Bombs And Lies UM 11 4 1
12. NEW MISTA Rock It (United) SM 12 1 5
13. * * KRISTINA Stonka UM 5 83 2
14. 12 18 KRISTINA Pri oltári UM 8 9 4
15. 14 12 KONVIČKOVÁ MARKÉTA Cizí světy EMI 10 5 3
16. 15 21 KABÁT Schody EMI 15 3 2
17. 23 26 HRŮZA MICHAL Plamen SM 17 7 1
18. 22 19 ČECHOMOR Místečko UM 18 7 5
19. NEW VICTORIA / ROYAL ELEMENTS Th

kdyz delas grafiku taky nad tim premyslis trochu jnak nez kdyz delas obrazy

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

carloff : ja myslim ze hranost je dana tym , kto viac zaplati , alebo kto je koho kamarat , nez nejakym stylom .. atd .. vacsinu z tych veci nepoznam ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:vacsinu z tych veci nepoznam ..
bud rad keby si to musel pocuvat (co i len 1 rotaciu) tak sa dogrcias aspon 5x ... :-D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to ano .. ked vidim meno ivan tasler , tak ma napina na grcanie ..

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy: no ale nechapem preco carloff musel zasiahnut do aranze a ochudobnit ju, spravit ju vlastne nezaujimavou. To akoze s povodnou aranzou a miernejsie zbesilym vytihanutim piana by to uz nejaky clovek v radiu evropa 2 neprijal ?

Ale ked uz bol zamer zmenit aranz, tak preco tam nedotvorit nejaky novy napad ? Ja v tej novej aranzi nepocujem ziaden napad, iba tam chybaju tie napady (pasaze), ktore tomu dodavali v prvej verzii stavu(po aranzerskej stranke).

Ja si myslim, ze vzdy je jednoduchsie zjednodusit/ochudobnit track pre radia podla akejsi tuctovej sablony, ako sa pokusit do toho fakt nieco vlozit ale pri tom sa drzat aj tej sablony...

Pytkin: kokotina to nie je, objektivne sa da povedat ze to je muzikantsky vydarene - nastroje hraju, vokal je v pohode, celkovo to ma svoju hudobnu iskru, citit ze hudobny zamer sa vydaril (rec je o prvej verzii). To, ci sa to niekomu paci alebo nie, je uz vec vkusu.

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline: ano, verziu jedna by nielen ze posluchac radia neprijal, myslim si ze rado by to ani nezacalo hrat .. lebo vedia ze by to ludia neprijali.. kdezto verzia 2 prijata imho rozhodne bude ...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Prvni verze mi prijde hudebne hotova a funkcni, jen trochu dotahnout mix a je to. Druha verze ma zvuk lehce na steroidech a sykavky mi vadej. Hudebne mi druha verze taky prijde jako krok mimo. Zajimavy a i zajimava diskuse tady.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

No mne se ta stara verze zda ok:)
ale proste radia te s ni poslou do prdele:) to je cely:)
a byl jsem zaplacen za to aby se to hralo a procenta mam z toho ze se to hraje:)

Odpovědět