docela bludny kruh (casem se tam bude hrat jen jedna pisnicka)carloff píše:tech 20 je sociologicky prumer posluchacu E2
Patricie -Zvyratka
Re: Patricie -Zvyratka
Pytkin: ale citam jasne..len som mal trochu zmatok v tolkych reakciach uz
Carloff: tak to je smutne no...na druhej strane si ale myslim, ze je chyba radiam rovno servirovat presne to co chcu. Takto sa nikdy nic nezmeni...som si na 100% isty, ze by sa z toho dal urobit kompromis, kde by z tej prvej verzie ostalo viac, ale pritom by to bolo viac upravene pre poziadavky radia...ale to by chcelo sa s tym viac pohrat a piplat sa...chapem, ze na to nema nikto chut a hlavne ani cas a cas su hlavne peniaze
...to len tak na zamyslenie pisem 

Carloff: tak to je smutne no...na druhej strane si ale myslim, ze je chyba radiam rovno servirovat presne to co chcu. Takto sa nikdy nic nezmeni...som si na 100% isty, ze by sa z toho dal urobit kompromis, kde by z tej prvej verzie ostalo viac, ale pritom by to bolo viac upravene pre poziadavky radia...ale to by chcelo sa s tym viac pohrat a piplat sa...chapem, ze na to nema nikto chut a hlavne ani cas a cas su hlavne peniaze

ja si nemuzu pomoct, ale posledni rok dva mi taneční pop zni hodně dobře. Minimum debility v aranžích, zajímavý a hlavně neuvěřitelně tvrdý zvuky, plno aranžerskejch foru. Treba nova Britney. Prvni co jsem si u ty desky vsiml, ze ma fakt supr zvuk. Porad me iritovala samotna britney, ale postupne jsem vymekl a minimalne z aranzerskych napadu se neni rozhodne zac stydet a deska se da poslouchat treba jako lepsi madonna.
Jenze u nas se to nevim proc porad neumi a je to furt upoceny a radoby dobry, ale pritom o hovne. Jako protipol dobryho remesla na zakazku z vychodu beru posledni hokejovou hymnu s Kristinou. O takovym zpevu ci obycejnych aranzich si muzeme u nas jen nechat zdat. A to je bohuzel pripad i tyhle predelavky.
kdyz si clovek poslechne tohle
http://www.youtube.com/watch?v=GNTztyRDl70
tak zjisti, ze cesky pokusy (i tenhle) zni neuveritelne debilne a fusersky
Jenze u nas se to nevim proc porad neumi a je to furt upoceny a radoby dobry, ale pritom o hovne. Jako protipol dobryho remesla na zakazku z vychodu beru posledni hokejovou hymnu s Kristinou. O takovym zpevu ci obycejnych aranzich si muzeme u nas jen nechat zdat. A to je bohuzel pripad i tyhle predelavky.
kdyz si clovek poslechne tohle
http://www.youtube.com/watch?v=GNTztyRDl70
tak zjisti, ze cesky pokusy (i tenhle) zni neuveritelne debilne a fusersky
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
On někdo u nás i poslouchá rádio ? Resp. vnímá co se tam hraje ? Nebo je to jenom absurdní vsudypritomna neosobní kulisa, kterou nikdo nevnímá, ale prostě musí to hrát ve všech kancelářích, dílnách (nebo když zedníci dělali tady omítku, tak museli mít vedle toho tranďák) atd ? (a pak se lidi diví z čeho jsou doma unavení a vyštavení když jim tyhle bláboly, výkřiky a dusání buší do hlavy 8 hodin denně každý den ..)
Ale je pravda, že když tu minulý měsíc byli zedníci na lešení, tak na sebe křičeli - hele, Franto, nezdá se ti, že ta basová linka v té písničce by zasloužila tak 2,5 dB ubrat na 80 Hz ? A ty sykavky na vokálu - tam zapomněli dát de-esser nebo co ... ?? A mají to dost natlačené - trochu to pumpuje. Hele běž mi napumpovat do kbelíku vodu
Ale je pravda, že když tu minulý měsíc byli zedníci na lešení, tak na sebe křičeli - hele, Franto, nezdá se ti, že ta basová linka v té písničce by zasloužila tak 2,5 dB ubrat na 80 Hz ? A ty sykavky na vokálu - tam zapomněli dát de-esser nebo co ... ?? A mají to dost natlačené - trochu to pumpuje. Hele běž mi napumpovat do kbelíku vodu

a bude len jeden posluchachombrefeo píše:docela bludny kruh (casem se tam bude hrat jen jedna pisnicka)carloff píše:tech 20 je sociologicky prumer posluchacu E2

ivo : ja pozuvam kazdy den radio v aute .. aj rano pri nom vstavam .. az kym neodidem z prace ..
Obě verze jsou zkrátka pop - na místní poměry bych řekl dost nadprůměrný - a nehrají si na nic jiného.
Slyšet tu první verzi někde v rádiu, tak si jí asi vůbec nevšimnu, ta Carloffova se mi zdá zvukově i hudebně o hodně zajímavější...
Možná by se mi víc líbilo, kdyby to mělo mix trochu víc "slepený dohromady", ale to by asi šlo proti účelu rádiového remixu a bylo by to spíše na albovou verzi.
Slyšet tu první verzi někde v rádiu, tak si jí asi vůbec nevšimnu, ta Carloffova se mi zdá zvukově i hudebně o hodně zajímavější...
Možná by se mi víc líbilo, kdyby to mělo mix trochu víc "slepený dohromady", ale to by asi šlo proti účelu rádiového remixu a bylo by to spíše na albovou verzi.
mi to prijde k sbliti voboji. nevim proc, ale ten text ty holce neuverim ani zbla. primtivni rymy, jeste primitvnejsi hudba,. kdo tohle posloucha, tak to uz musi byt fakt hodne v koncich.
BS: +1 ...a to křečovitý frázování bych ještě ustál, ale slyšet hned na 10s slovo zviřátka (v názvu navíc s trapnou rádoby hrubkou) je pro mě, jako člověka milujícího češtinu, stejně konečná 
ps: je teda fakt, že v nějakém pořadu pro děti, kde vystupuje Dáda, by to mohlo fungovat... lehce mi to piáno totiž připomíná tvorbu pánů Uhlíře a Svěráka (tímto se jim omlouvám, text je samozřejmě někde jinde)
pro posluchačstvo E2 bych spíš předělal tohle

ps: je teda fakt, že v nějakém pořadu pro děti, kde vystupuje Dáda, by to mohlo fungovat... lehce mi to piáno totiž připomíná tvorbu pánů Uhlíře a Svěráka (tímto se jim omlouvám, text je samozřejmě někde jinde)

pro posluchačstvo E2 bych spíš předělal tohle
Naposledy upravil(a) PELF dne 13 črc 2011 16:31, celkem upraveno 2 x.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
v tom je prave ten problem - nastrocnym detom nemas co nicit, oni este az na uplne vinimky vobec ziadny vkus nemju.. vkus a hodobny prehlad prichadza az z vekom a ani to nie u kazdeho... tak ako kazdy nemoze ocenit rembrandta alebo van gogha, proste bud to v sebe mas (ten cit) alebo nemas.. imho to sa neda naucit ... ked to v sebe mas, najdes si cestu k 'kvalite' aj sam ...ReaktoplazmAR píše:ideálny na ničenie vkusu -nástročných pipiek.
nie .. nestravili... ucel komercneho radia je proste hrat prvoplanovu primitivnu stupidnu jednoduchu hudbu ktoru zvladaju konzumenti spracovat aj popri soferovani, praci, vareni v kuchyni, nakladani knediel v zavodnej jedalni.. ulohou komercneho radia je produkovat hudobny 'sum' ktory nerusi a na ktory sa netreba nijak sustredocat a snazit sa v nom hladat hlbsie vyznamy a struktury ...ReaktorplazmAR píše: ..tí čo požierajú všetko čo im rádio predžuje, by kludne požrali aj niečo vkusnejšie (ak by to radia hrali) než to čo rádia vačšinou hrajú,
- ReaktoplazmAR
ok tak zameníme slovo "ničenie" za brzdenie vývoja..
a čo sa týka toho naučenia poslucháča na niečo "hodnotnejšie", tak to som písal z vlastnej skúsenosti.. napr. moja matka má rada takú exoticky ladenú hudbu, orientálnu, indickú atd.. ked si aj kúpi nejaké to CDečko, tak len to čo pozná z TV alebo teleshopingu atd.. (neni moc na web alebo zhánanie v CDshopoch)
minule som jej púštal veci od Džirku tu na fore a bola nadšená, že kde sa to dá kúpit a prečo to nehrávajú.. tak som jej to vysvetlil že prečo sa také veci nehrávajú a nechcela mi verit
a takýchto osobných skúseností mám viac.
Inak si myslím že hudba može byt jednoduchá, príjemne primitívna, povrchná a lahká na vnímanie aj bez toho aby bola podla "šablony pre demenciu".. a také reklamné tahy že melodia naschvál blbá a hlavne vlezlá, taká aby sa jej potom človek nezbavil a tým si ju zapamätal, to je jak rýchla reklama na poistovnu alebo vložky počas buli v priamom prenose MS v hokeji.. rozhodne nie hudba..
btw: ja som rádio nenávidel už v detstve.. min. v 11 rokoch už určite, hlavne skrz fun/rockFM-radio a mojich starších súrodencov, ktorý to v kuse púštali.. v 13-rokoch som na vianoce dostal svoj prvý magič do izby a prvé čo som spravil bolo že som ho otvoril a rozpichal rádio šrobovákom, aby ho v mojej izbe náhodou niekto nepúštal a ešte som za to skoro chytil po hube..
a čo sa týka toho naučenia poslucháča na niečo "hodnotnejšie", tak to som písal z vlastnej skúsenosti.. napr. moja matka má rada takú exoticky ladenú hudbu, orientálnu, indickú atd.. ked si aj kúpi nejaké to CDečko, tak len to čo pozná z TV alebo teleshopingu atd.. (neni moc na web alebo zhánanie v CDshopoch)
minule som jej púštal veci od Džirku tu na fore a bola nadšená, že kde sa to dá kúpit a prečo to nehrávajú.. tak som jej to vysvetlil že prečo sa také veci nehrávajú a nechcela mi verit

Inak si myslím že hudba može byt jednoduchá, príjemne primitívna, povrchná a lahká na vnímanie aj bez toho aby bola podla "šablony pre demenciu".. a také reklamné tahy že melodia naschvál blbá a hlavne vlezlá, taká aby sa jej potom človek nezbavil a tým si ju zapamätal, to je jak rýchla reklama na poistovnu alebo vložky počas buli v priamom prenose MS v hokeji.. rozhodne nie hudba..
btw: ja som rádio nenávidel už v detstve.. min. v 11 rokoch už určite, hlavne skrz fun/rockFM-radio a mojich starších súrodencov, ktorý to v kuse púštali.. v 13-rokoch som na vianoce dostal svoj prvý magič do izby a prvé čo som spravil bolo že som ho otvoril a rozpichal rádio šrobovákom, aby ho v mojej izbe náhodou niekto nepúštal a ešte som za to skoro chytil po hube..
to je hlupost .. to je otazka rodicov , ci dietatu ten vkus vsetpuju , alebo nie ..dendy píše:
v tom je prave ten problem - nastrocnym detom nemas co nicit, oni este az na uplne vinimky vobec ziadny vkus nemju.. vkus a hodobny prehlad prichadza az z vekom a ani to nie u kazdeho...

Hehe prene ja tiezReaktoplazmAR píše:
btw: ja som rádio nenávidel už v detstve.. min. v 11 rokoch už určite, hlavne skrz fun/rockFM-radio

Pytkin: neviem ja som k hudobnemu vychovavaniu deti dost skepticky... Videl som to na segre ked bola mala... Kym bola na zakladke a bol som jej vzor tak pocuvala som mnou techno a rave... V puberte otocila o 180 stupnov lebo jej spoluziaci tlacili do hlavy offspring a podobne kktiny a zacala pocuvat to... Nemyslim si ze v detoch mozes vychovat vkus... Maximalne ak si pre nich dostatocna autorita tak budu kopirovat tvoj vkus... Ale vlastny si vybuduju (ak na to vobec maju) az casom sami podla nejakych iracionalnych zahadnych preferencii ... Hudobny vkus a co sa komu vmhudbe paci je imho tak hadna a iracionalna vec ze neni vobec mozne ju niekoho "naucit" ... Rodicmsi moze mysliet ze decko "naucil vkusu" ked deckompocuva to iste comrodic ale to je blbost... Len z nehomspravil kopiu seba (svojho vkusu)
Je to naivní myšlení ... Dítě je samostatný člověk a půjde svou vlastní cestou. Čím víc se mu něco rodiče budou snažit "vštěpovat", tím obvykle vzdálenější