PHYTOTOMY - officiálne video

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
kostistlac

Re: PHYTOTOMY - officiálne video

Příspěvek od kostistlac »

upman píše:Myslis jako vystudovanou? Nemam, 13 let akordeon, pak sem se naucil za cca rok a pul na piano, jinak hraju snad na vsechnu nastroje krome kytary, tu jsem jeste nezlomil :) Kazdopadne dikec za pochvalu, je to porad ale amaterismus, neco se libi i po case, na neco bych nejradeji zapomnel.

Jinak co se tyce toho podkladu jak jsem psal, dobra je BBC Sound Library, sekce SFX a ruchy
daku BBC library mam stiahnutú, ale iba kvôli inšpirácii, rad si robim suchy-ruchy sam, v tejto skladbe nic nie je, pretoze som tu riesil uplne nieco ine ...

P.S. 13 rokov akordeónu zanechá na človeku stopy ... pozitívne samozrejme.

jackies

Příspěvek od jackies »

kostistlac píše:... dokonalo si to vystihol, ešte nikdy v živote som elektroniku pred ľuďmi nehral. Tak si asi idem dať Matonku a rozmýšľať nad tým ako si na to mohol prísť ... Ďakujem za koment.
Nerozmýšlaj, mě se zavděčí málokdo a navíc na to asi ani sám nepříjdeš už z jednoduchého důvodu, že vůbec děláš, TO co děláš.
Těžko vysvětlovat, ale pokusím o to moje přirovnání HUDBA/VIDEO vs. baby a chlast.

Aby to pro mě nebyla ta onanie s matonkou, ale např. Megan Fox v posteli popíjející spolu Chivas, muselo by v té muzice být asi o 98% víc harmonie, o 98% víc melodie, o 98% víc aranže a o 100% více reálného člověka (muzikanta)........

Vše ostatní je pro mě ta z nouze cnost kdy neschopní, nebo líní lidé lepí za sebou kousky sterilních cizích zvuků, mačkají horečně tlačítka start a stop a jejich přemýšlení o hudbě se zastavuje u otázky jaké cool poprdění nebo šum svistu mrsknou do 415 taktu k tomu bumcvach.
Jejich používání slov jako je "hrát" mě také mírně znervózňuje.

Mám prostě raději Chivas u krbu, než obarvenou vodu v PET lahvi s názvem VÍNO na parkovišti.
Za to ty nemůžeš.
Vyráběj klidně dál tyhle náhražky a levné dryáky, protože mnoha lidem to na ožrání stačí, ale nevydávej je za nějaký kumšt.

Veselé Vánoce.

nooly

Příspěvek od nooly »

Neni to spatne, zajimavy zvuk a provedeni. ale i na minimal mi to prijde moc utahane. ty distorzovane zvuky skladbe prospely. mozna jsi mohl vice zaexperimentovat, zlamat beat ci tak neco? ale chapu, ze takto to byl zrejme tvuj umysl.

kostistlac

nooly píše:Neni to spatne, zajimavy zvuk a provedeni. ale i na minimal mi to prijde moc utahane. ty distorzovane zvuky skladbe prospely. mozna jsi mohl vice zaexperimentovat, zlamat beat ci tak neco? ale chapu, ze takto to byl zrejme tvuj umysl.
... je neuveriteľne ťažké urobiť presne taký minimal, aký určuje tento žáner (trafiť sa do žánru). ... aspon ja som si myslel, že to bude ľahšie ... vďaka za názor.

kostistlac

jackies píše:
kostistlac píše:... dokonalo si to vystihol, ešte nikdy v živote som elektroniku pred ľuďmi nehral. Tak si asi idem dať Matonku a rozmýšľať nad tým ako si na to mohol prísť ... Ďakujem za koment.
Nerozmýšlaj, mě se zavděčí málokdo a navíc na to asi ani sám nepříjdeš už z jednoduchého důvodu, že vůbec děláš, TO co děláš.
Těžko vysvětlovat, ale pokusím o to moje přirovnání HUDBA/VIDEO vs. baby a chlast.

Aby to pro mě nebyla ta onanie s matonkou, ale např. Megan Fox v posteli popíjející spolu Chivas, muselo by v té muzice být asi o 98% víc harmonie, o 98% víc melodie, o 98% víc aranže a o 100% více reálného člověka (muzikanta)........

Vše ostatní je pro mě ta z nouze cnost kdy neschopní, nebo líní lidé lepí za sebou kousky sterilních cizích zvuků, mačkají horečně tlačítka start a stop a jejich přemýšlení o hudbě se zastavuje u otázky jaké cool poprdění nebo šum svistu mrsknou do 415 taktu k tomu bumcvach.
Jejich používání slov jako je "hrát" mě také mírně znervózňuje.

Mám prostě raději Chivas u krbu, než obarvenou vodu v PET lahvi s názvem VÍNO na parkovišti.
Za to ty nemůžeš.
Vyráběj klidně dál tyhle náhražky a levné dryáky, protože mnoha lidem to na ožrání stačí, ale nevydávej je za nějaký kumšt.

Veselé Vánoce.
... wah, to je článok! Ďakujem za priblíženie tvojho stanoviska. Aj by som ti odpísal ... ale
1/ momentálne nemám toľko času aby som mohol napísať niečo rovnocenné.
2/ za hudobníka by mala hovoriť jeho hudba, takže sa ani o to nejdem snažiť.
3/ ... dostal som od ježiška úplne nový Meinl triangel a neviem sa ho vynapočúvať.

Šťastné a veselé aj tebe človeče.

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

jackies: ty si proste nepochopil(a pravdepodobne nikdy nepochopis) ze elektronika neni a nikdy nemela byt nahrazka za akustickou...je to neco jinyho a je potreba to tak brat...tvuj postoj je stejne smesnej jako kdybych se tu vyjadroval k nejakymu topicu s "100% reálného člověka (muzikanta)" a pindal ze ty lidi sou stejne nepresny oproti ty elektronice a ze se to neda poslouchat...

evidentne ti desne lezi v zaludku ze nekdo muze delat muziku bez toho aby hral na nejakej nastroj nebo mel snad zaklady hudebni nauky, kdybys ale nekdy cetl rozhovor s nejakym z lidi ktery v tyhle muzice neco dokazali zjistis vetsinou ze na nejakej nastroj par let hrajou(u cehoz se vetsinou ani bez ty nauky neobejdes)

ted prosim v reakci nepis ze je ti to uplne jedno,to by ses zachoval jako ostatni ktery tenhle styl nezajima a nechal tyhle temata bejt,protoze to ze po 150 napises znova svuj nazor na elektroniku opravdu nikomu nic neda...snazis se sice v jednom odstavci naznacit ze je to jen tvuj pohled na vec ale pokud v dalsim pises "Vyráběj klidně dál tyhle náhražky a levné dryáky, protože mnoha lidem to na ožrání stačí, ale nevydávej je za nějaký kumšt." tak je videt ze si myslis ze vis co je kumst a co neni...

ta cernobila fotografie je takova nudna nahrazka vzdyt ani nema zadny barvy! ja radsi zajimavou cernobilou nez nudnou fotku teticky z dovoleny prestoze ma vic harmonie aranze a realneho cloveka(muzikanta) //tim narazim jen na to ze kvalitu nemerim podle tri jackiesovych velicin,mam rad spoustu hudby ruznejch zanru a neresim kdo nebo co je hraje

a slovo hrat znamena i to ze cvrnkas kulicky do dirky v zemi takze to ze jim lidi oznacujou cinnosti jako mackani cudliku sequenceru, gramofonu a nebo soupani savlema te nemusi vubec znervoznovat...

abych nebyl celou dobu OT
me ten trek taky moc nevzal a to mam nejaky mninimalni veci rad nicmene maloco z toho me chytne a tohle to bohuzel neni...to ale neznamena ze se to nebude libit nekomu jinymu co se tyce zvuku tak nemam problem..ani ten bas mi neprijde moc..

jackies

Příspěvek od jackies »

To víš, každý člověk je jiný a jinak to nebude.
Kostistlac psal "Budem vďačný za každý komentár", tak jsem napsal také svůj jako ty, nebo kdokoli jiný.
btw:
Ten příměr s čb a barevnou fotografií a vysvětlení slova hrát ti podle mě nějak nevyšel.

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

kazdej clovek je jinaj to mas pravdu,blby je kdyz si mysli ze ma recept na to co je dobry a co spatny...
asi holt budem muset odted psat "budu vdecnej za kazdou konstruktivní kritiku"...nebo prosim napis jaka je kouzelna formulka aby si do temat nepsal myslim ze se to bude hodit vetsine lidi tady...

jackies

Příspěvek od jackies »

Čti pořádně, mluv pouze za sebe a když tak mě vynech ok ?
Píšu jen svůj jednoduše pochopitelný názor a pocity na tu ukázku (navíc velmi podobné tvému), tak nevím co tě na tom pudí.
Navíc já své důvody napsal a myslím že moje kritika byla asi o 100% konstruktivnější než to tvoje "tohle mě nechytlo".

Mě se ten kus prostě nelíbí a hotovo, takže mě prosím neřeš, nepitvej a nech mě být.

Odpovědět