Pokus o zpěv VOL.2

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
kuba

Pokus o zpěv VOL.2

Příspěvek od kuba »

Takže znova a snad i lépe.
Tohle už mazat nebudu, protože nejen, že bych řekl, že je to lepší, ale dokonce se mi to i líbí :)
Ten zpěv mi občas ujede (myslím tak moc, že už to nejde opravit jako zbytek :) ), ale tak....na druhej pokus je to OK.

@ biscuit - prosím Tě nebuď moc přísnej...

Video je generováno z AI, nějak mi to líp moc nešlo.

Fractal

Re: Pokus o zpěv VOL.2

Příspěvek od Fractal »

Nauč se s de-esserem, máš pop-filtr? Jde poznat že ten mikrofon co používáš asi nebude žádné terno, chybí tomu detail.

Možná by to chtělo více LA2A typ komprese, je to dost v pozadí utopené, možná by tomu sedělo víc intimní sound, vymíchat dopředu, nejakou tu prezenci by to chtělo 3,5-6,5kHz, ale samozřejmě bez sykavek.

Taky nějaký kreativní reverb, třeba více rozhozený v panorámě, zkus dát zpěv malililinko doleva a verb s predelayem větším než 50ms třeba prohnat přes nějaké zkreslení malililinko doprava apod.

Vůbec s tím zpěvěm můžeš dělat psí kusy, zvláště pokud si nejsi úplně jistý jako zpěvák, hodně se toho dá dohnat efektováním, ale všecko s citem, malinko (nebo malililinko). Pak to platí i pro el. kytaru, ta by měla mít ostřejší kontury. Jestli se ti na tom chce ještě pracovat, zkus druhý třetí hlas ke zpěvu, není to prdel, ale jednou až to uslyšíš, tak to půjde samo. Jen v některých částech refrenu, třeba na konci strofy "dál", "bál", "vím", "neprosím" apod.

Jinak jako všechna čest, jde to dobrým směrem! Příjemný song, nástroje ti hrajou obstojně. Klavír solidní, ac. kytara taková nekonkrétním chybí ji jiskra. Líbí se mi snare.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

1. Je to o dost lepší než minule (trapnost prakticky vymizela).
2. Je to celkem příjemnej song dá se říct, i když bych to bral jako takovou skicu - pracovní verzi - je tam hodně co vylepšovat (myslím technicky).
3. Ten zpěv je často takovej dost se topící (asi chápu, že vlivem nejistoty má člověk tendenci ten vokál spíš nořit).
4. Frázování je někde imho takový nepřirozený (natažený slabiky). Myslím, že víc sexy je to dát přirozeně a nechat tam klidně pauzy - nemusí to přece bejt legato. A taky na koncích, jak jsou ty ocásky všechny stejně natahaný, tak to působí trochu primitivně (nechal bych dlouhý klidně jen jedno ze čtyřech slov, nebo aspoň každý trochu jinak, případně ty vícehlasy, nebo efekty, jak píše kolega).
5. Mix je poměrně divokej teda na mě. Přijde mi, že ti bedny hodně lžou dole. Nejvíc jsem vnímal věci okolo 50 Hz (uchem, odhadem), kde toho je hodně hodně, zvlášť když tam začne dusat kopák.
6. Perlička. Žena: "To je Sagvan Tofi?" (myslím, že to je pochvala i kritika v jednom ;-) ).

kuba

Příspěvek od kuba »

Děkuji moc za názory i za podněty, vážím si toho.

Tenhle song jsem nazpíval z dobrého důvodu, nicméně nemám ambice být zpěvák. Myslím, že je evidentní, že bude lepší, když to přenechám někomu, kdo to fakt umí :) což je vlastně i jeden z důvodů proč to sem dávám.

Kdyby tu byl někdo, kdo má podobnou muziku rád a chtěl by mi pomoct se zpěvem, a to jak zpěvák, tak zpěvačka (mám toho v šuplíku víc) - PM !

P.S.: Sagvan je božííííí :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Je škoda, že nemáš ambice. Jsou o dost horší, kteří se tím živí ;-)

tony9

Příspěvek od tony9 »

Já nebudu rozebírat technické věci, mně se jeví tvůj zpěv fajn.
Samozřejmě, vylepšovat se dá dycky. Od mixu, frázování, techniky zpěvu vlastně až do nekonečna.

kuba

Příspěvek od kuba »

:D kluci, jste na mě hodní....
nahrával jsem to na Shure SM58 ale mám doma ještě Neumann TLM 102.....
Možná si zkusím vzít vaše přimmínky k srdci a zkusím to ještě jednou s tím lepším mikrofonem....

Odpovědět