Psychedelic Sunday Session

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět

biscuit

Re: Psychedelic Sunday Session

Příspěvek od biscuit »

MASAKR :-) skvělej asistent a ke konci dokonce gogo ;-)

geomystery

Příspěvek od geomystery »

Asistent bude určo časem další kreativní síla, sem tam se projevuje nějaký ten talent bavit lidi (což po mě rozhodně nemá).

dendy

Příspěvek od dendy »

PARADA !! strasna pohoda z toho ide ako tam za tym sedis, kutis a okolo maly pobehuje :lol: :palec+: :palec+: :palec+:

Tie pady co lezu z IONu su krasne.. a asi prvy krat v zivote pocujem skladbu kde Drumbrute znie dobre :-)

geomystery

ION umí znít velmi hezky, akorát potřebuje nějaký dobrý plochoidní reverb plus nějaké delaye. U Drumruťáka mě akorát děsně irituje clap, ale už si docela zvykám. Baví mě na tom ta tvarovatelnost (zvuk i rytmy) a hlavně má polyrytmický sequencer (každá lajna může být různě dlouhá). Musí se taky dycky dobře naladit vzhledem ke zbytku. Mám určitě v plánu udělat víc takových videí, tohle video je vlastně takový tech-test abych věděl jak to celé udělat. A zjistil sem, že to není zas tak složité jak se mi to na začátku zdálo.

dendy

Příspěvek od dendy »

> dobrý plochoidní reverb plus nějaké delaye

ak rozpocet nie je problem o nicom inom ako Strymon Big Sky a Strymon Timeline by som neuvazoval ..

> U Drumruťáka mě akorát děsně irituje clap, ale už si docela zvykám

a preco radsej nepredas a s malym doplatkom nekupis Model:Samples ? Do toho si natiahnes presne bicie co budes chciet.. mne pride drum sampler ovela lepsie riesenie na bicie nez analogovy bubenik s limitovanym spektrom zvukov ..

> A zjistil sem, že to není zas tak složité jak se mi to na začátku zdálo.

nie je nie je .. a je to zabava :)

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Ne, me staci ten Zoom, ja sem jenom prosty chudak dat x tisic jenom za jeden efekt je fakt prehanka. Sampler nechci to je strasne staticke, analog se furt hezky pohybuje a da se neustale tvarovat. Spis me zajima treba MFB Tanzbar 2, to je vec kterou bych mozna v budoucnosti poridil.

dendy

Příspěvek od dendy »

Jo Tanzbar 2 je pecka, ten by som tiez bral :) ..

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Ale jeste se nabizi dalsi cesta, kterou uz sem x krat vyzkousel. Vyuzit multitimbralitu Iona a posilat tam noty z bruta. Uz sem i uvazoval v tomo smeru o blofeldovi. 16 part multi je na bici masinu vic nez dost.

dendy

Příspěvek od dendy »

ak ti mozem poradit nekomplikuj to prilis .. ja mam skusenot ze ked mas sekvencer oddeleny od zdroja zvuku zle sa s tym robi.. riesit mapovanie midi CC ak chces ovladat parametre sekvencerom, riesit zvlast ukladanie presetov a baniek na syntaku a zvlast sekvencie v sekvenceri - chvilu ta to bude bavit a potom ta to bude demotivovat .. kym to vsetko pozapajas a poloadujes prejde ta chut rovit muziku, presne toto sa mi stalo ..

myslim si ze minimalne na bicie je dobre mat 1 masinu ktora je aj sekvnecer aj zdroj zvuku v jednom .. ono obecne.. cim viac kablovania a cim viac jedna masina zavisi na druhej, tak z dlhodobeho hladiska to cloveka ubija .. idealne je mat setup vstavany tak ze mas niekolko sebestacnych masin ktora sama o sebe plni urcitu ulohu ale via aj kludne fungovat sama o sebe (preto som ja skoncil pri digitakt, digitone a analog 4)

samplery az tak nepodcenuj, ono ked to ma dobre spraveny engine, kvalitne spraveny filter a zakladne modulacne moznosti, tak sa vies fakt vyhrat a zdaleka to neznie staticky .. Model:Samples ma super filter, super ovedrive, mas tam 1 lfo co vie fungovat ako obalka na filter a druhu obalku na amp .. zo single cycle waveform vies robit pekne kopaky, snary, hihaty, modulovat ich a spravit si v celku organicny zivo znejuce bicie... alebo potom ten Digitakt, to uz sa vies fakt VELA vyhrat s detailami, 8 stop kazda ma 2 filtre, 2 lfo (ktore idu az do audio rate), 2 obalky, velmi slusny delay a reverb a navyse okrem 8 audio stop mas este dalsich 8 midi stop ktorymi vies kontrolovat dalsie syntaky - suber "brain" celeho setupu ..

alebo ostat pri scenari ze tanzbar 2 alebo nieco podobne .. pripadne si este pozri videa na Analog Rhythm MK1 - da sa kupil oklo 600 eur a to mas parada pretoze je to komplet analog a navyse ked chces, analogove oscilatory vies layerovat zo samplami - best of both worlds ..

geomystery

Hele já do toho Iona stejně sypu clock po MIDI, takže na něm zapnout aby reagoval na daném kanálu a notě je fakt easy. A na blofu by se nastavil multitimbral na notičky a pak by se ladily jednotlivé zvuky. Mě rozhodně káblování a zkoušení různých propojení spíš baví než demotivuje. Teda modular nechci to už je fakt jako moc.

Samplery určitě nepodcňuju. Měl sem jich doma hned několik (Akai MPC1000, S6000 i z efektovkou, Elektribe ESX-1, Akai MPX-16, Alesis Fusion). Nikdy mi ale žádný k srdci nepřirostl. Nebaví mě hledat samply nebo nějak samplovat. Je to moc široké pole a v konečném důsledku si tam stejně nahraju samply 808ičky a 909ítky a to už je fakt lepší to mít v analogu.

Já sem s tím Drumbruťákem ale docela spokojený na ten clap se dá časem zvyknout. Kopáky má skvělé. On nehraje moc tvrdě a to je na něm právě krásné. Hezky danamický a měkký zvuk.

Odpovědět