Ray Subject - Into The Dark Part II.

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
dendy

Ray Subject - Into The Dark Part II.

Příspěvek od dendy »

take kvazi volne pokracovanie k tomu predchadzajucemu tracku.. asi spravim este 1 v tomto duchu a potom to nahram znovu ako jeden suvisly miniset, uvidime ..

tomy45

Re: Ray Subject - Into The Dark Part II.

Příspěvek od tomy45 »

Napad sa mi lubi, na to ze je to live. Basova linka dava chytlavy rytmus taky botzinovsky a dobre hajtky :-P Urcite z pohladu tvorcu by som tie asi az moc typicke zvuky pre kazdy synth nejak... no neviem co, proste vykrutil inak.

dendy

Příspěvek od dendy »

hm to ani neviem ako spracovat s tymi zvukmi. Normalne jeden z najzaujimavejsich comentov za velmi dlhu dobu, diky, budem o tom rozmyslat :-)

Bodzinobassa ano ani to bol presne zamer :-) Take to klasicke melodic techno ma pritahuje stale viac - aj ked v uplne cistej forme ho nespravim, vzdy tam prepasujem kus seba..

Ta basa je spravena na Digitone a presamplovana do Digitaktu, ak by to niekoho zaujimalo..

dendy

Příspěvek od dendy »

inak cosa tyka tychto mojich jamov, tak ako pre teba je velkou inspiraciou Hopkins pre mna je tento typek.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

dendy píše:
07 lis 2021 08:08
hm to ani neviem ako spracovat s tymi zvukmi. Normalne jeden z najzaujimavejsich comentov za velmi dlhu dobu, diky, budem o tom rozmyslat :-)
Ono to cele je take... zaludne.
Mne osobne to pride, ze zvuk [pocuvatelny ktory sa da "pouzit"] uz moc nevykrutis resp. si limitovany opocuvanostou takmer vsetkych zvukov [mentalna brzda]. Ich prevedenie - variacie su uz akoby opocuvane. V konecnom dosledku co moze skladbu odlisovat je je samotny aranz, dejova linka a vysledny zvuk [mix/mastering].
Ci si nejaky zvuk vykrutis, pouzijes sample, whatever, je uplne jedno. Odlisuje najma aranz, melodia, rytmus, nebodaj groove :wink: Opat vyslovene moj nazor a pohlad, co zabija doslovne jedinecnost pri skladbach, su nekonecne moznosti, ktore su k dispozicii. Miliony synthov, vsti, daw, samotne kvantum produkcie a "produkcie" ktora sa chrli na nas zo vsetkych stran. Vysledkom coho je takmer dokonala produkcia aj v domacich podmienkach, pristupna. ALE... obalu krabice, nie obsahu. Akoby sme mali vsetci dokonale nastroje na vyrabanie - vytvaranie obalu ale obsah je vzdy standartny, resp. nic viac nedostanec - krabicka, napajanie, manual, kabliky.
Moje pokusy mna osobne ako "kreativneho hobbistu" koncia pri honeni si ega [vedome aj podvedome] co som dokazal za zvuk spravit, potom ked nabudeny taky zvuk mam, celim vyzve zaranzovat to, vytvorit melodiu, harmoniu, rytmus atd.
Obklopeny hordami zvukov z miliardy SW alebo HW zdrojov, no vytvorit dokonalu resp. inovativnu alebo vynimocnu suciastku ti je na prd ked je to polotovar - neurobis stroj ako celok rovnako dokonaly ako ta 1 suciastka v nom.
Hoci pocuvam teraz o hodne viac, rozny interpreti, zanre atd., ani v jednom jedinom pripadne ma nic nenadchlo. Proste kazdy si ide svoj standard, ktorym kedysi raz zaujal a toci sa to okolo neho.
Ci uz to bolo dlhe cakanie na album od ADELE, ktory ponukol texty / skladby jej zivota, emotivne, finally... nove spevacke umenie nepriniesla, je proficka, je top spevacka, ale svojim talentom plus vydretym casom ukovany nadherny hlas priniesol [uz teraz] dokonale odprodukovany, fantasticky naspievany, obsahovo "iny" typ, ze text piesni obsahuje jej zazitky zo zivota. Jej uspech [ktory si pravom zasluzi] sa nesie na pleciach okolo jej osoby kedy jej tvorba prinasa svoj vysoko vysoky umelecky zazitok [ale teraz uz standard od nej]. Pred rokmi priniesla svoju farbu hlasu, rozsah a zaujimave chrastie okolo seba. Nepriniesla vsak nic nove, teraz.
Vzdy to bude super vokal, bicie, basa, slaky, piano zaranzovane a podane v super obale s uz jej "standartnym" obalom.

Su mnohe paralely na umelcov, tvorcov atd. Ako kedysi Cameron natocil Terminatora ci neskor Avatara, taky prelom v kinematografii ci v hudbe uz myslim najblizsie roky neprinesie nikto.

dendy

Příspěvek od dendy »

jo presne chapem co chces povedat .. mozno mas zbytocne prehnane naroky (aj na seba) a z toho potom prameni sklamanie..

ja to berem len ako hobby, volny cas.. travim ho tak ze robim len to co ma bavi a absolutne do nicoho sa nenutim.. na nutenie sa je praca :-)) Cely zivot som sa casto aj v hudbe nutil nieco spravit tak ako by to "malo" zniet, heabal sa v detailoch nekonecne dlho - ale potom my doslo ze ma to nerobi spokojnym..

Uz nejaky cas som si prosre povedal ze sak ide o hovno, dieru do svera nespravim, je to relax, oddych, psychohigiena tak robim len to co ma bavi, len to co ide proste same od seba automaticky, ani nie tak pre samotny vysledok ako skorej pre ten proces vyroby. Samozrejme ak sa vysledok ptom este niekomu paci a nieco ho na tom zaujme netvrdim ze nie som rad.. ale prosre, dolezite je aby som sa pritom bavil a nic nerobil nasilu len preto ze by to tak "malo"
byt ...

geomystery

Příspěvek od geomystery »

dendy: Dospel som k tomu istému. Protože inak bych už hudbu dávno nedělal. Ale ten proces je pro mě pořád naplňující, takže strašně rád občas procesím, ale ta koncentrace na yýsledek už tam moc není. A sem vlastně rád, že nemusí, protože jinak bych hudbu asi už nesnášel.

geomystery

Příspěvek od geomystery »

Bez výtky, baví. Klidně mohlo být i delší, snesl bych toho těch hezkých 8 minut co mám rád když trvá tenhle typ hudby.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

marku, ty jsi takovej reaktor stylu momentalne :-) zni mi to, jako kdyz mas hodne inspiraci z ruznejch stran edm a vsechny pretavujes do jednoho tracku. tady konkretne mi to prijde opravdu jak kdyby to byla nejaka challenge, ve ktery bylo treba fuzovat co nejvic subzanru a vlivu :-) je tam skoro vsechno - techno, trance, house, acid. chvili mi to taky zni jako bodzin vs hardfloor :-) bohuzel ve smyslu jednolitosti toho vysledku je to pro me uz asi takovy trochu prekombinovany - jako by to kvuli ty bohatosti ztracelo drive... ale je videt, ze te to bavi a ze si to uzivas a to je to nejdulezitejsi ;-)

dendy

Příspěvek od dendy »

klidne je mozne ze z toho este bude aj dlhsia verzia .. moj plan je spravit este 1 "track" v to to istom HW setupe aby boli 3 a potom ich nahrat ako jeden suvislejsi aspon 20 minutovy set ... uvidime ..

ono nikdy to nezahram 2x rovnako.. uz som mal raz nahratu aj 10 minutovu verziu ale bolo tam moc chyb, tak som to zmazal :) Toto sa mi na tom setupe paci najviac - mam pripravene elementy, zhruba ideu ako zacat ale nikdy vopred neviem ako to cele bude prebiehat a kde skoncim ... uplne diametralne iny zazitok oproti tomu robit hudbu v daw

dendy

Příspěvek od dendy »

biscuit píše:
07 lis 2021 17:57
je tam skoro vsechno - techno, trance, house, acid. chvili mi to taky zni jako bodzin vs hardfloor :-) bohuzel ve smyslu jednolitosti toho vysledku je to pro me uz asi takovy trochu prekombinovany - jako by to kvuli ty bohatosti ztracelo drive... ale je videt, ze te to bavi a ze si to uzivas a to je to nejdulezitejsi ;-)
tohoto som si vedomy a je to nieco s cim bojujem roky - mam tendeciu stale pridavat lebo mam pocit ze tam toho je malo a nic sa nedeje, a je to nudne .. paradoxne led pocuvam Brejchu, Bodzina alebo Kalkenbrennera tak mi vobec nevadi ze tam hra 2 minuty len zakladne bicie, basova linka a nejaky pad :-))

Asi zavrem ostatme syntaky do skrine a vratim sa len k minimalistickejsiemu kombu DT+DN nech tomproste nemam ako prehustit :-)))

biscuit

Příspěvek od biscuit »

je to tezky delat minimalisticky. ono je neco jinyho poslouchat neco 6-8 minut a nebo treba 5 hodin... zname to vsichni asi svym zpusobem.
ja si porad myslim, ze kdyby sis to nahral do stop a udelal pak po par dnech edit, ze by to byla daleko vetsi pecka pro posluchace - lepsi zvuk, vymazlenejsi a mozna i vic primocara aranz. ale jen se snazim inspirovat, nic necpu ;-)

dendy

Příspěvek od dendy »

nechces spravit remix ? ja mozem urovit remix pack :-D celkom by ma zaujimal tvoj (aj tomyho!) pohlad na motivy tohoto tracku :)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

sak daj :-) ak to pojde, bude OK, nepojde to, nic sa nestane :-)

Odpovědět