SadLuck - Lose Hope

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
SadLuck

SadLuck - Lose Hope

Příspěvek od SadLuck »

Další ze série mých experimentů s prvky tvrdších elektronických žánrů (dubstep), tentokrát v kombinaci s akustikou, rapem a podivnou náladou pátečního večera. A v jejím duchu jsem se vydal i cestou agresivnějšího zvuku.. Tak posuďte sami, jak to dopadlo :wink: Připomínky vítány, protože k tomu asi časem budu chtít točit skutečný klip a tedy i dělat případný "remaster" :)

dedyk

Re: SadLuck - Lose Hope

Příspěvek od dedyk »

posloucham jen na notebooku, ale vis co mi vadi? ta "celldwellerovitost", kterou mam na mysli jakoze "silenou" tvrdost na pudorysu cajdaku... nerikam, ze je to sracka, sam mam rad i pop, ale myslim, ze spousta lidi, ktery maji radi skutecnou "tvrdou" hudbu, to odmitnou prave z toho duvodu, ze to zni, jako kdyby nekdo "nezavislej" dostal za ukol zremixovat backstreet boys, ale nesmel pritom menit harmonii, melodii a tak dale...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

podle me (ale mozna se pletu) je to delany na pudorysu popu a to je primarni - stylovy kudrlinky (ty 'tvrdy zvuky') jsou jen prostredek 'zesoucasneni' jinak radiovy produkce. proste souhlasim, ze je to pop, ale podle me to v tomhle pripade tak melo bejt a z toho pohledu se to podle me povedlo, jako ze evropa2 v rozverny chvilce proc ne. a ze lidem, co maji radi 'skutecnou tvrdou', se to ani libit nema.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

druhou rukou tu zrovna dodělávám jeden sladký akustický zakázkový popíček :D

seriously though - brooklyn to docela uhodl. Jsou to experimenty kde zkouším obohatit to, co normálně dělám, o prvky z jiných žánrů. Kostra zůstává stejná, buďto jsem pořád moc srab na to, abych se pustil do diametrálně odlišnýho formátu, nebo se mi to takhle prostě líbí. Sám úplně nevim :) Každopádně dubstep a příbuzné žánry ála moombahton mě dostaly natolik, že si z nich zkouším postupně vzít co můžu. To co dělám ale určitě neni hudba pro vyznavače hardcore variant zmíněných elektronických žánrů.. Koneckonců refrén je primárně akustika, 4-hlasy zpěvu a smyčec..

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

no je to povedena radiovka, s aktualnim zvukem a hlavne aktualni kombinaci zanru. I nova Madona ma na svy desce prvky dubstepu, a prvni naznaky kombinace popoveho a dubstepoveho zvuku lze slyset uz i na nekterejch nasich komercnich radiich. Z hlediska zanru (popik) je to moc povedeny, vic takovych.

James L.

Příspěvek od James L. »

Myslím si, že tohle je hodně kvalitní produkce a má to na prosazení se k hodně širokému okruhu posluchačů.
Ač je to přímočaře zaměřeno právě tímto směrem, je to rozhodně lepší, než většina věcí, které v rádiích můžu slyšet.

Myslím si, že teď už jenom zbývá to dobře prodat. :)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Velmi zaujimave. U mna palec hore. Fakt zaujimavy experiment. Takyto pop-dubstep sa mi paci :-)
Aj remixovat by sa to dalo, hehe.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Díky za komenty! Jsem rád že se líbí, já tu na to totiž pařil ještě několik dní od stvoření, což se mi často u vlastních věcí nestává :) .. Na mojí neschopnosti to prodat to zase jednou nejspíš skončí, toť smutný fakt.. Nevim, jestli s tímhle má smysl zkoušet oslovovat nějaké EDM labely, když to neni EDM a tradiční mi spíš ani neodpoví.. Vidim to na letní natáčení klipu a pak pokusy procpat klip kam to jen půjde. Ještě tu mám z 90% hotové koncepty dalších dubstep+pop+cosi experimentů, jeden i česky, tak na ty taky přijde řada jak jen to půjde.. teď hoří školy, bakalářky.. ugh..

Ještě tradiční dotaz na někoho s pořádnou aparaturou, jestli trochu funguje spodek basů (poctivý sub jsem teda dával jen do pasáže od cca 2:36)

Tomy: No kdyby byl zájem, můžu určitě (až bude trochu čas) udělat nějakej remix balík stop :)

Marinada

Příspěvek od Marinada »

Pridavam sa k vyssie uvedenym odpovediam. Pop zvuk ale zato presny. Vsimol som si uz davnejsie ako ta komercnost zasiahla dubstep a velmi to pocut hlavne u skrillexa napriklad. Zvyknuty som na 16bit, Datsik a podobnych kde to hra casto aj okolo 30hz. Nuz ako s kazdym novym stylom, ktory sa zapaci vacsiemu publiku, to tak chodi, ze sa rozide casom na dve osobitne cesty. Track chvalim :)

psk501

Příspěvek od psk501 »

No tohle je presne ten duvod proc sem svoji non dnb tvorbe prestal rikat dubstep, aby to nespadalo do stejne skatulky jako tyhle sprominutim sračky :D
Ale k veci: Myslim ze to je hit jak hovado. Tohle je presne ten zvuk co ted (minimalne v anglii) jede. Zpev je ok, anglictina celkem taky, melodie super a cele je to zabalene v peknem trendy havu. Dokazu si to predstavit v playlistu BBC 1Xtra.
Nevim jak moc je na vine youtube, ale zvuk to ma na pop moc spinavy, trochu bych to vycistil a ty wobbly bych klidne o 5db stahnul, protoze to by 15ti leti hipsteři nemuseli pobrat. Jo a je to az moc ucajdane, dal bych tam pasaze, treba jenom osmicky s poradne rychlyma hajtkama at se to cas od casu trochu rozjede.

Klidne bych to tlacil na labely jako Never Say Die, OWSLA, Maustrap, Earstorm, MTA,

Fakt jako hodne dobra prace!

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Zpěv je trochu shit, nejsem zpěvák, ale dokud nenarazim na zpěvačku/zpěváka, kterej by to zvládal podle mejch představ (což se mi tady v čr nějak už roky a roky nedaří, vždycky jsou to hrozný kompromisy), tak budu radši autotůnovat a dělat si to sám :)

Ta špinavost tam je - celý je to prohnaný exciterem s docela velkym zkreslenim, nějak jsem měl touhu bejt ošklivej :D zkusim ho trochu ubrat.. a možná trochu míň lampy na rapy.. haty nejsou špatnej nápad, zkusim nějaký do druhejch půlek slok, nebo do druhý sloky celý.. mrknu na to jakmile bude chvíle, díky za připomínky! A díky za chválu! Zatim jsem to akorát hodil do dropboxu OWSLA, zkusim i ty ostatní, i když nějak pořád nevěřim že by se mi na základě hození songu do dropboxu moh někdo ozvat :)) thanks again!

Odpovědět