Zdravim,
po delsi dobe sem zkousim dat na kritiku novy track - a rovnou podotykam, ze si fakt rad necham poradit ohledne zvuku. S Logicem se ne a ne porad szit, tak jsem se vratil zatim ke staremu dobremu total easy Abletonu ve verzi 7.
Seconds, 5.6M, 3min 55sec
Finalizaci jedu pres PSP Warmer2, ovsem tech kroutidel tam, hmm, cert aby se v tom vyznal.
Direct link na stazeni: http://www.compoundev.com/upmanmz/Seconds.mp3
Diky za postrehy
Seconds alias back to Ableton
Re: Seconds alias back to Ableton
Clovece, mam pocit, jako kdyby tam bylo uplne vyrizle nejake frekvencni pasmo, cejtim díru nekde mezi basama a stredama. Mozná to dělá ten kopák nebo chyběj nějaký příjemný středy, každopádně jako mix to nezní moc dobře. Výšky jsou na mě moc syntetický...
No ja mel podobnej pocit, ale uz proste fakt nevim, co s tim - jeste asi zkusim natahnout exportovany .wav do Logicu a vylejt to odtamtud. Tohle mam nastavene na masteru, neni tam neco elementarne blbe, ze by to zvuk tak mastilo?

BTW sorry za sh*t kvalitu by iPhone, lec jako totalni lama jeste neumim udelat screenshot na macovi

BTW sorry za sh*t kvalitu by iPhone, lec jako totalni lama jeste neumim udelat screenshot na macovi

Když nevíš, tak to nech raději uležet. Co se týče VW2 tak už ho dlouho nepoužívám. Přišlo mi že hrozně hejbe se vším a ztrácí se přirozenost. Možná na nějaký soft oteplení bude dobrej, ale rozhodně bych sním nenabíral gain. Zkusil bych nějakej lehkej preset a jen jemně kroutit. Já osobně nemám rád mastery, který zněj hodně jinak než výslednej mix, a ze zkušenosti vím že VW2 to umí hodně změnit. Prsotě se zkus víc zaměřit na mix, master bych pak udělal jen trasparetní s nějakým limiterem na požadované RMS, bez eq, bez komprese a konec.