Silentstressor / Fractal - ze šuplíku

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
vasek

Re: Silentstressor / Fractal - ze šuplíku

Příspěvek od vasek »

Mně se to líbilo. Není ale jednoduchý takovýhle věci poslouchat, pokud člověk zrovna na to vyloženě nemá náladu.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

První psytrenky po cca 12 letech, ne že by mě to začlo zrovna zase bavit, ale tohle jsem si užil :mrgreen:

geomystery

Příspěvek od geomystery »

Napodruhe na sluchatka v pohode. Trochu me drazdi ta nosna melodie, ale je to zkousnutelne. Basa jak meni pitch tak meni i hodne intenzitu, asi hodne EQ? Jinak bavilo.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Ta melodie nosná - v jakém smyslu dráždí? Není po chuti? Moc nahlas? Chybí "předehra"?

geomystery

Noty, nedavaji mi melodicky smysl. Takze spis ze neni po chuti. Ale jak se tam pak podruhe opakuje tak uz to vlastne smysl dava. Spis je to takove hodne zvlastni, ale to fakt v tomhle zanru neni podstatne.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Je to netradiční. Ono to náhodou vylezlo z kláves a pak se mi líbilo jak se na tom dá houpat, kdyz pod tím vrní monotónně ten synth a basa. Je to i dobře zapamatovatelné. Určitě jsem se spíše zaměřoval na trance taneční efekt, než na nějakou vhodnost nebo smysl. Je pravda, že se to tam na první dobrou nehodí. Ale "zvláštní" je tady plus :wink:

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Další kostlivec za skříně. Tentokrát příjemnější, na nervy i na tanec...

geomystery

Tak tohle je naprosto bez výhrad, přesně můj vkus, do puntíku. Respekt !

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Tak to jsem rád, že jsem se trefil. Není to úplně to v čem se vyžívám, ale čas od času mám chuť na něco takového uměřenějšího. Základ tracku - pár taktů rytmiky, kopák, basy a hlavní synthy jsem začal opravdu opravdu dávno. Odhaduju to na cca 14 let! Minulý rok jsem to dokončil a teď jsem už jen udělal závěr a mastering 8)

jammix

Příspěvek od jammix »

neurazí.. :wink: také retro nostalgie.

to ty si mal taký video klip kde boli nejaké mašiny vo fabrike v rytme video? mi to pripomína :D

Fractal

Příspěvek od Fractal »

mašiny vo fabrike a v rytme? to už by bylo asi moc velké psycho :lol:

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Do dupy z krychle, cele měsíce mi nereaguje audiozone.cz server ve Finsku, a ani v práci ani doma nemuzu mit obyč VPN. Takže se si kvůli tomu zajel k nám 😅

Ta naše eňo něňo Kompilace s velkým k, byla první tyden po vydání někde u 40 mista nejposlouchanejsi na Spotify ČR, a pak to utichlo, no neni se čemu divit, ten marketing jsem bohuzastřel zazdil do zdi. Nebyl čas.

Ale teď sem konečně zas něco zafinalizoval, moje ambientní pokusy. Původně to jsou věci, (až na tu poslední, ta byla do filmu) do her, ale všecko pro projekty co se nedokončily, nebo byly zadavatelem odmítnuté, nebo prostě zamrzly.

Ti co dělají ambient možná rozpoznají některé udělátka. Pak jsou tam nějaké field recordings a nahrávky domácích spotřebičů😉 ale zaonačené a zambientněné tak, že to stejně nikdo nerozezná (ale zkuste, budu rád). Hodně z těch vyhrávek jsou improvizace živě na klávesy, ale stejně jsem na tom nenechal vlnu suchou...

Já nevim, účel je asi ponořit se, nechat se semtam překvapit, usnout, utopit v reverbu. Není to klasická kulisa, a nebo jo, a nebo nevim. Aji strašidla se tam najdou, ale buď jsem to já, nebo nějaký sampl z diskety?

Obrázek

https://www.youtube.com/playlist?list=O ... Dj207M2HKg

https://open.spotify.com/album/5nFxsRiy ... U8Y_rwYvmA

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Pokud se připojím přes wi-fi v Česku, tak to šlape. Ale když se připojím přes mobilní data (finská SIM), audiozone.cz se mi neotevře. Je jedno zda je mobil v ČR nebo ve Finsku. Z Finska se mi server neotevře ani přes wi-fi doma, nebo v práci. Zkoušel jsem i macbook, pc, takže nemělo by to být zařízením.

Kód: Vybrat vše

This site can’t be reached
audiozone.cz refused to connect.
Try: Checking the connection
ERR_CONNECTION_REFUSED
Check your Internet connection
Check any cables and reboot any routers, modems or other network devices you may be using
Takže asi chyba nebude u mě, bude třeba napsat adminovi, že?

Odpovědět