spinavej ambient

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
matucha

spinavej ambient

Příspěvek od matucha »

tak sem si vcera chvili hral na piano... je tam tu a tam treba neco poladit, ale atmo me bavi... ma to byt pro nejaky TV porad, ale este si nejsem jistej, jestli sem si moc neulit a jestli to vezmou.

Neni to nic novatorskyho, jen takovy hrani si ;-)

http://www.zka4t.com/share/historie_na_ ... nt_128.mp3

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Moc pěkný.Ta atmosféra tam opravdu je a hlavně to umocňuje ten velký reverb.Trošku mě tam ruší ty nedojetý pasáže,nebo jak to nazvat.Např.-3:50-3:54.Ale jinak fakt dobrý,mám rád tyhle náladovky.

matucha

Příspěvek od matucha »

on tam moc verb neni, resp. je a neni, je to hodne rozgranulovany a tak se to obcas zastavi... nekde se mi to libi, jinde ne... je to treba este ladit jak sem psal ;-)

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Ale když to teď poslouchám znovu,možná by to bez toho zastavení nebylo ono.Nicméně je to dobrý.Docela bych pak rád slyšel výslednou verzi.Tak ať ti to vezmou. :wink: Jo a taky jsem zvědavý,do jakýho pořadu to bude.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Nádhera, nádhera, nádhera... achjo, tohle já miluju :)

dendy

Příspěvek od dendy »

moc pekne.. fakt vyborna atmosfera... to bude nejaky dokument o tom ako bude zem vyzerat po atomovej vojne ? :) nie fakt velmi fajn presne nalady mam rad ...

matucha

Příspěvek od matucha »

Ma to byt nejakej porad o pamatkach, ktery jsou kdispozici za rel. maly penize a jsou treba ve spatnym stavu, spousty kecu architektu, pamatkaru... atd. Tak nevim, ale tipnu si, ze by se to na nejaky veci mohlo hodit.

Jinak "vyroba" takovyhodle ambientu je otazkou chvile. Sednes si za klavir a brnkas (treba klidne do clicku nebo do nejaky pripraveny harmonie) no a pak po 5 minutach improvizace z toho vyhodis par nepovedenejch, nahodis buffer overide a podobny granularni efekty, trochu to nakombinujes s verbem a vyexportujes. Z vyexportovanyho si vytipnes par loopu, ktery zpomalis na polovinu (a pripadne este necim projedes) no a pak si je podmichnes pod original stopu. Este sem tam teda zpival (!) ;-) ale bez toho by se to obeslo... stejne tak tam este pasujou nejaky veci na fletnu a fujaru, ktery sem nestacil nahrat, ale taky to bez nich funguje. Tim chci rict, ze ambient je hracka ;-).

dendy

Příspěvek od dendy »

matucha: to je absolutny suhlas :) ale to na tom nic nemeni ze sa to fajn pocuva :)

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

Pěkný návod,ale i ním se mi tohle nepodaří ani za sto let. :(

matucha

Příspěvek od matucha »

sak si to vyzkousej... i kdyz pro me je trochu klic k uspechu taky to, ze nahravam piano (ehm. rozladeny pianino) zive se vsema ruchama, potichu a se sumem, tak myslim, ze s trochou snahy to pude i s nejakym vsti (sum pridas nejakym pluginem treba), vrzani pedalu tam asi nenajdes, ale i na hama mikrak se da natocit nejakej ruch, kterej po zpomaleni, naechovani, rozgranulovani atd bude delat co ma...

kexik

Příspěvek od kexik »

matucha: ano spatny ambient je hracka :) (tym nechcem povedat ze ten tvoj je spatny, este som ho nepocul, ale pocitam ze nebude)

Dreamgate

Příspěvek od Dreamgate »

To víš,že to taky zkusím.Ale myslím si,že to bude hrůza. :roll: Už mám ten buffer overide,tak si s tím zkusím po víkendu pohrát.Horší bude to brnkání na klavír,to už se žádným efektem nezařídí.

matucha

Příspěvek od matucha »

brnkej na kytaru nebo hraj na fletnu... nebo na syntak, to uz je fakt jedno a vzdycky to tomu da nejakej charakter

c9000

Příspěvek od c9000 »

Obrý já bych to napasoval kliídně k nějaký hře, třeba k faloutum by to sedlo.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

JO! Právě to jdu napsat, proč neděláš na hudbě k falloutu 3 ??? :) ... tohle je fakt tak výborná atmosférka, že tu u toho ležim úplně v jinym světě :) ....

Odpovědět