Stardustovy nesmělé pokusy

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Greyhound90

Re: Stardustovy nesmělé pokusy

Příspěvek od Greyhound90 »

Ale osm minut? Je to hezké téma, ale bohužel nejčastější chyba "amatérů": zahledíš se do sebe a neustále donekonečna to opakuješ oslněn tím jak jsi geniální. Chce to nějaký kontrast a pak se klidně vrátit k původnímu tématu. Jinak onanie a nuda právě tím opakováním. Ale to téma je moc pěkné.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

greyhound: nějaký drogy byly?

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Brýtro, to jsem nečekal :-)

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Greyhound90 asi mluví o mém prvním opusu. Jo, je to asi moc dlouhé. Kdybych se tomu měl věnovat zase, asi to harmonicky pozměním nebo zkrátím. Ta délka ale není kvůli pocitu geniality. Mám rád dlouhé jamy: Jamese Browna, Kraut rock, Lo-fi hiphop, klasický minimalizmus, Synthwave atd. Ale přesunout se z kategorie repetitivní nuda do kategorie hypnotické dá docela zabrat. Pracuju na tom.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Kamarád mi sestrojil krásnou překližkovou krabici na DIY Lil Erebus. Oslavil jsem to videem. Dedko to není ani zdaleka, ale zase lepší než nic(možná).

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

pekne ti to hra. ten podklad si robil ty alebo stiahnuty?

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Stardust, len sa ty neboj v lete mikuláša a pekne hraj. Dobré to je.!

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Díky! Hodně u mě stoupli lidi, co točí videa. Kdyby to bylo audio, tak půl hodiny jamuju a vyberu nejlepší kusy. Takhle jsem jen myslel na to, jak to totálně nezmršit.

Podklad je vlastní. Oproti originálu jednodušší rytmus. Naštěstí v originále není čistě hudebně nic jiného než basa a melodie. Pak jsou tam samozřejmě tuny samplů, scratching a Led Zeppelin :-) Ale do toho jsem se radši nepouštěl.

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

biscuit: Drogy nebyly Stardust má pravdu: bylo to o jeho prvním opusu a jeho sebereflexe me těší:-)

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Byl jsem nedávno vyvětrat ve zkušebně a přišlo mi strašně smutné, jak už tam skoro rok leží ty opuštěné nástroje a zasilovače. Tak si alespoň doma hraju na kapelu. Třeba to někoho pobaví. I když úbytek techniky a praxe je cítit. Obzvlášť teď, když jsou zavřené školky.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Dobré veci si berieš na paškál...také jedlé. A na škôlku sa nevyhováraj.... deti majú rady muziku. Budem si musieť asi zaobstarať nejakého plyšáka, bez toho sa už asi žiadne video nedá na ezone zverejniť. :D

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Hezky!
z čoho sú bicie?
Brejk na cca 2:30 trošku kostrbatý, ale páčilo sa. :palec+:

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Je to super věc. Kdybys chtěl, koupil jsem transkribci, která vyšla v jednom německém časopise, můžu poslat. Včetně původního sólování pro lidi, co to uhrajou. Pořád jsem nechápal jak jde harmonie, správný jazzman by to oposlouchal :-)
Kdybys chtěl, pár plyšáků ti pošlu. Za odvoz hracích včelích medvídků klidně zaplatím! Jinak s holkama zpíváme věci z Já písničky nebo bubnujeme na perkuse, ale cvičení stupnic to holt neni :-)

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Díky!

Bicí jsou Abbesy Road 70s Drummer. Baví mě na jamování. Groovy a jednodušší přechody jsou hrané růčo na pady a pak výrazně kvantizované.
Zrovna ten přechod je naprogramovaný a přišel mi taky trochu rytmicky výstřední. Ale pak jsem si zvykl :-)

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Než začne podzimní sezóna a snad i živé hraní, zkoušel jsem zalovit ve vodách lo-fi beats s jazzovými a psychedelickými prvky. Posílám svůj první (dokončený) pokus na tomto poli. Za všechny názory a rady budu rád, ať už jde o zvuk, kompozici, náladu, etc.
Pro zajímavost, ambient je stažený z fantastického archivu speciálních efektů, který zpřístupnila BBC. Jedná se o skutečný field recording Prahy z konce šedesátých let.

Odpovědět