Stardustovy nesmělé pokusy

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Stardust
Vybavení

Re: Stardustovy nesmělé pokusy

Příspěvek od Stardust »

tony9 píše:
10 srp 2022 17:50
Zvukově se mně zdá ta nahrávka na demo v pohodě.
Z muzikantské stránky je pro mě problém, že to hraje tak nějak příliš uhlazeně. Hlavně sólovka by mohla mít podle mě trochu drsnější zvuk.

Celkově fajn věc.

Díky moc!

Kytara padá na moji hlavu, náběr je čistý signál a zbytek demo Guitar Rig :-) Nastavit trochu dynamické a přirozené špinění neni jen tak. Ale asi by to mělo jít.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mně se to hodně líbí. nemám zkušenosti s nahráváním ani s mixem bicí sady z klasického snímání, takže neumím bejt konkrétní jako někteří ostatní. jen občas slyším nějakou nekonzistenci, někde něco malinko málo, jinde zase třeba možná o ždibíček víc... kopák trochu nepevnej (ale zase u tohohle stylu mě to ani nedráždí)... ale jako demo mi to přijde vlastně dost nad poměry. myslím, že jste odvedli všichni dobrou práci, dokonce i vzteklej bubeník :-D

otázka - nedá se zvuk z těch overheadů prostě jen jednoduše roztáhnout stereo imagerem před zamícháním do groupy?

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Vlastně mě samotného dost překvapilo, co se dá za tak nízký rozpočet nahrát. Jen se k tomu dostaneme tak jednou za rok, proto pro mě váš feedback hodně znamená. Praxe je totiž pomálu, tak se z toho mála snažím vyždímat co nejvíc zkušeností.

Jinak "roztáhnout stereo imagerem" by určitě šlo. Určitě příště na tomhle zapracuju.

rastika

Příspěvek od rastika »

aj s nizkym rozpoctom mozes urobit velmi slusnu nahravku. aj ked nemas dostatocny pocet mikrofonov na zosnimanie celej sady bicich vzdy mas moznost pracovat kreativne s materialom co si nahral.
priklad:
mozes duplikovat stopy kopaku, rytmicaku aj overheadov.
na kazdej stope mozes formovat zvuk kopaku a rytmicaku inak a potom ich mixovat dokopy.
z overheadov mozes vytvorit tzv.pocit falosnych room mikrofonov atd...
pri nahravani a snimani bicich zasadne ovplyvnuje vysledok:
kvalita bubenika - uder , vyvazena hra atd...
poloha mikrofonov pri snimani
dobra akustika priestoru
pre mna je pri mixazi zivo nahratych bicich zasadne aby vo finale vzdy ostal pocit zivo, prirodzene hranych bicich.
cize nepouzijem sample vobec alebo si vytvorim sample s tej sady bicich ktoru prave nahravam a primiesavam ju k povodnemu zvuku ale to sa deje v malom percente nahravok. vsetko zalezi od stylu hudby.
takze obmedzenia neexistuju. vzdy mozes experimentovat a skusat. len tak zistis co ti bude alebo nebude fungovat.
pri mixazi bicich je pre mna zasadne najst co najvhodnejsi reverb na rytmicak a celkovy room reverb na cele bicie a formovat ich pouzitim ekvalizera a saturacie. pre zlepenie celej sady pouzijem bus compresor. zvuk jednotlivych bubnov formujem podla stylu hudby, hustoty aranzu a poziadaviek kapely.

jackies

Příspěvek od jackies »

Za mě.
Zvuk mě vůbec netankuje. Je to pro mě úplně v pohodě a líbí se mi to.
Prostě slyším pěkně muziku se vším všudy a nějaké nuance mě nezajímaj.

Co bych vytknul je, že je to takový opatrný, bázlivý, minimální hráčšká dynamika od muzikantů a i celé kapely.
Jakoby jen odehrané noty.
Takové hrané na půl plynu no ;) + makat na sehrání se aby to žilo hlavně i v rytmu celé kapely.
Prostě aby to taky celkově houpalo 8)
muzikant

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

"Co bych vytknul je, že je to takový opatrný, bázlivý, minimální hráčšká dynamika od muzikantů a i celé kapely.
Jakoby jen odehrané noty."

No jasně, obsah hudby je vždycky důležitější než zvuk, s tím úplně souhlasim. Jen je strašně těžké tohle pěstovat na amatérské úrovni, navíc ve "studiu", utíká čas, všichni se bojí chyby etc... Taky ta nezvyklá situace nahrávání zvlášť. Pořádné kapely v tomhle žánru nahrávají najednou a je to poznat. Je to něco, na čem budeme pracovat. Je to běh na dlouhou trať.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

Jackies ma predbehol... :D
Dobrá muzi ka. Treba veľa hrať, po 50 koncertoch to nahráte na prvú...

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Je to tak :-) Koncerty pomáhají hodně.

Na padesátku se ale jen tak nedostaneme. To by mi manželka spíš zabavila klávesy...

Odpovědět