Stardustovy nesmělé pokusy

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
vasek

Re: Stardustovy nesmělé pokusy

Příspěvek od vasek »

Nástup bicích je opravdu brutální. Jednak bych je ztišil, a ještě by se dal posluchač na ně připravit nějakých jednoduchým build-upem - například pár taktů před nástupem nechat chrastit nějakou perkusi ve výškách, která vytvoří napětí, které se nástupem bicích uvolní.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Super, píšu si. On je tam krátký nástup šumu, ale něco trochu delšího by mohlo fungovat.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Stefane, jazzíček pěknej. Ve zvuku obvyklý množství věcí, který bych vzal nemilosrdně křoviňákem (prostě udělat extra revizi všech stop do 500 Hz a bejt přísnější a uvolnit tam místo). Tvl, ale ty nástupy, ty by mohly klidně někoho zabít! Nechápu to, že můžeš v tý dynamice neslyšet takový velikánský rozdíly (obecně to u tebe bylo vždy - já měl pak pocit, jestli už ti to nemačkám moc a neberu ti z toho tu dynamiku zbytečně a nekurvím tím vlastně i charakter tý hudby). Čím to? Uzavřená sluchátka hodně nahlas? Zajímá mě to, protože to je podle mě jeden z největších nedorazů, který obecně máš.
A kopnu tě ještě do druhý nohy :-) Trestuhodný, že neskládáš a nearanžuješ víc - na mix si prostě někoho najdi, kdo bude mít podobnej feel a nech ho dělat svou práci a ty dělej tu svou - je to prostě ohromná škoda, že nemáš aspoň tři LP už...

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Ahoj Honzo, v první řadě díky moc za poznámky i za povzbuzení. Pokud mi vydrží uši a ruce, zkusím víc skládat v důchodu :-)

No jo, máš mě za ta léta přečteného. Vždycky tam mám bordel a vždycky doufám, že to projde a nikdo si toho nevšimne. Sednu na to.

Jak to tak čtu a poslouchám, asi fakt dělám něco špatně s dynamikou. Zároveň mi čím dál víc vadí komprese. Zkusím to možná víc dynamicky vyrovnat a energii dodat, jak píše vasek, něčím s vyššími frekvencemi, aby se to po nástupu trochu rozsvítilo.

Jinak je to kombinace uzavřených sluchátek (ale zase tak nahlas ne) a JBL305, které jsou ale moc blízko u zdi a moc blízko u mě v neupravené místnosti. Čímž se ale nechci nijak vymlouvat :-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Kompresor je něco jako oheň ;-) Nebyl bych ze zásady proti, i když hodně věcí se dá pořešit i bez něj a často líp. Někdy je to ale zbytečná práce a někdy navíc, dá kompresor bez námahy materiálu šťávu, která je jinak dost pod slupkou.
S tím bordelem dole - já vím, on to člověk chce nechat tak nějak raw - zdravý a přirozený, zvlášť když to v samostatný stopě hraje krásně. Jenže mix je prostě kompromis a musí se k němu tak od začátku přistupovat - pragmaticky ;-)

Ještě řečí čísel - když ty pasáže bez bicích vytáhneš o 3-5 dB (podle gusta), tak to vlastně dost posuneš k tomu, co je vnímáno asi obecně jako běžná dynamika v rámci stylu ;-)

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Super! Provedu revizi a hodím ke kontrole, až zase něco vytvořím :-)

Odpovědět