Stardustovy nesmělé pokusy
Stardustovy nesmělé pokusy
Hezký večer všem,
rozhodl jsem se ve volných chvílích věnovat tvorbě ... hudby. Zatím je to takové neumělé, ale rád bych na tom pracoval (neni kam pospíchat) a budu rád za každou radu.
rozhodl jsem se ve volných chvílích věnovat tvorbě ... hudby. Zatím je to takové neumělé, ale rád bych na tom pracoval (neni kam pospíchat) a budu rád za každou radu.
Re: Stardustovy nesmělé pokusy
Zapoměl jsi tam dát asi nějakou melodii ne? Melodický motiv, téma, nebo si tomu říkej jak chceš. Přes pět minut jsem to neposlouchal.
Dál už to bude určitě jen onanie nějakých tónů na téma něco tam dám.
Dám ti radu do života.
Zkus si ten tvůj počin jen zapískat bez ničeho. Jestli ty, nebo někdo jiný pozná z toho pískání že je to tahle tvoje věc. Pak tam ta melodie, nosný motiv, hudební téma je.
Pokud ne, tak tam nic není a je to jen zatím nějaký podmaz.
Píšu to proto, že se mi několikrát tady stalo že melodií se dneska myslí úplně jiné věci. Třeba nějaké netradiční zaprdění nebo zašumění synťáku.
A važ si mého času
Dál už to bude určitě jen onanie nějakých tónů na téma něco tam dám.
Dám ti radu do života.
Zkus si ten tvůj počin jen zapískat bez ničeho. Jestli ty, nebo někdo jiný pozná z toho pískání že je to tahle tvoje věc. Pak tam ta melodie, nosný motiv, hudební téma je.
Pokud ne, tak tam nic není a je to jen zatím nějaký podmaz.
Píšu to proto, že se mi několikrát tady stalo že melodií se dneska myslí úplně jiné věci. Třeba nějaké netradiční zaprdění nebo zašumění synťáku.
A važ si mého času
muzikant
Jackies-ak tam nepocujes melodiu tak by si mal zajst na usne,kludne ti ju zapiskam ak chces, mozno to pomoze..
Na ušní nepotřebuji. Pískací nahrávku ale poslat můžeš.
Tím by se vše vysvětlilo.
Tím by se vše vysvětlilo.
muzikant
Az ked mi ty zapiskas hlavne solo skladby Sweet child of mine,velmi znama melodia..
Mne trosku vadi to pozadie - ten strings-pad je non-stop na podobnej hlasitosti a furt len take obycajne kilecka.
Po minute je to otravne. Chcelo by to trosku variacie. Ked uz nic ine, tak aspon LF filter alebo zmeny panoramy.
Ale inak OK. Pripomina mi to nejak retro-sountrack.
Po minute je to otravne. Chcelo by to trosku variacie. Ked uz nic ine, tak aspon LF filter alebo zmeny panoramy.
Ale inak OK. Pripomina mi to nejak retro-sountrack.
Nějaký problém že nevíš o čem mluvím?
KLidně ti ho zapískám, ale sólo je sólo a to s nosným motivem, melodií nemá moc společného. Já mluvím o melodii víš nebo o nosném melodickém motivu, melodickém tématu.... ale sweet child of mine ti taky klidně zapískám. Jak refrén, tak sloku.
A každý pozná že to je sweet child of mine.
Stardust sem šoupl prostě jen podmaz bez ničeho.
A říkám, že to preludium na konci jsem vypnul.
Je to odpověď pro něj. On si z toho něco třeba vezme. Ty ne, ty jsi jinde.
muzikant
gambler rad provokuje. ale inak je to doma celkom mily chlapec...
s cim ale tiez suhlasim - nie kazda skladba musi mat nosnu melodiu. a to aj vydarena. akurat sa potom nehraje v radiu...
s cim ale tiez suhlasim - nie kazda skladba musi mat nosnu melodiu. a to aj vydarena. akurat sa potom nehraje v radiu...
Ty jo, děkuju za reakce!
Retro soundrtack - tam nějak jsem směřoval. Zkusím to příště víc oživit. Ono je tenká hranice mezi hypnotickým efektem a nudou. Doufal jsem, že to bude spíš na té hypnotické straně
S melodií je to těžké. Po pravdě jsem hodně času věnoval její tvorbě, ale nakonec jsem všechno smazal. Taky mě asi víc baví abstraktnější hudba bez melodie - minimalizmus, Berlín, Miles Davis ze sedmdesátých let,lo-fi beats. Ale nechtěl bych rozhodně, aby to působilo jako podmaz.
Každopádně zkusím být příště abstraktnější, akčnější a méně podmazový
Retro soundrtack - tam nějak jsem směřoval. Zkusím to příště víc oživit. Ono je tenká hranice mezi hypnotickým efektem a nudou. Doufal jsem, že to bude spíš na té hypnotické straně
S melodií je to těžké. Po pravdě jsem hodně času věnoval její tvorbě, ale nakonec jsem všechno smazal. Taky mě asi víc baví abstraktnější hudba bez melodie - minimalizmus, Berlín, Miles Davis ze sedmdesátých let,lo-fi beats. Ale nechtěl bych rozhodně, aby to působilo jako podmaz.
Každopádně zkusím být příště abstraktnější, akčnější a méně podmazový
Tak jste to nakonec pochopil, Kefaline.
Pred 30 rokmi by si s tymto bol macher. Dneska su aj hranice podmazovitosti uplne inde.
Mne to pozadie pride prilis nejasne az hucive....
edit1: Nedal si tam nejake flangery, phasery a pod ? Nieco mi tam proste vadi.
edit2: klasika - kolega Jan H. z Ceska ! Tiez tam dava kilecka synth-strings do pozadia, ale nie tak nasilu. A jaka je to skladba !
Jednoznacne je ta kvalita na dnesne pomery desna. Ale doraba to tym zivsim basom.
Jackies-V tej Stardustovej veci by uplne stacilo pridat hlasitost melodii a ubrat hlasitost akordov a tym by sa problem "nosnosti" vyriesil..Ci sa melodia lahko zapamata alebo nie je nepodstatne..Cim viac not,komplikovanejsi rytmus melodie,vacsie skoky -intervaly,tym sa melodia tazsie zapamata.
Napriklad ten melodicky motiv od 2:08 mi pride docela dobry a dokonca aj lahko zapamatatelny..
MDudas-vobec neprovokujem,len nemam rad krivdu a mal som pocit ze Jackies tymi "radami do zivota" Stardustovi krivdi..
Napriklad ten melodicky motiv od 2:08 mi pride docela dobry a dokonca aj lahko zapamatatelny..
MDudas-vobec neprovokujem,len nemam rad krivdu a mal som pocit ze Jackies tymi "radami do zivota" Stardustovi krivdi..
Hammer je můj idol (jen teda v jiném desetiletí). Ale je tam strašně vidět, jak málo stačí, aby to fungovalo, když se to umí
Ono se těch sedmdesátek a osmdesátek těžko zbavuje, když člověk neposlouchá nic jiného...
Jo, to bzučení a hučení. Teď to z jiného zařízení taky slyším, dík za upozornění. Je to několik vrstev a asi spolu nepěkně interagujé. Možná to bude chtít časem pošetřit i na monitory.
Gambler: díky! Ono je to taková polomelodie - nechtěl jsem nic melodicky výrazného a tohle mi přišlo jako dobrý hybrid mezi motivem a texturou.
Ono se těch sedmdesátek a osmdesátek těžko zbavuje, když člověk neposlouchá nic jiného...
Jo, to bzučení a hučení. Teď to z jiného zařízení taky slyším, dík za upozornění. Je to několik vrstev a asi spolu nepěkně interagujé. Možná to bude chtít časem pošetřit i na monitory.
Gambler: díky! Ono je to taková polomelodie - nechtěl jsem nic melodicky výrazného a tohle mi přišlo jako dobrý hybrid mezi motivem a texturou.
stardust: má to příjemnou, i když ne úplně originální náladu. začátek zní nadějně, ale problém je, že celej track vlastně zůstane jen začátkem. přijde mi to jako taková onanie nad vcelku povedeným intrem. oceňuju ale, že ta onanie má stopáž takovou, jakou má a i při ní se ti povedlo to udržet alespoň na úrovni hodné doposlouchání (mě to tolik jako jackiese neiritovalo, i když myslím přesně chápu, co mu tak zapálilo koudelku ). myslím, že to svědčí o tom, že máš dost schopností na to, abys dělal hudbu, která bude víc zajímavá i pro ostatní. ale nepřeháněj to s tou líbivostí moc, dělej to pořád hlavně tak, aby se to líbilo tobě. držím palce a těším se na další počin
Ako oddychovka je to fajn, neurazi ...taka hudba na relax by som povedal...
Melodiu tam tiez rozhodne pocujem, aj by som ju vedel zapiskat
Melodiu tam tiez rozhodne pocujem, aj by som ju vedel zapiskat