Svitani

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Svitani

Příspěvek od upman » 03 črc 2008 10:31

Zdravim,

Edirol Orchestra/zkouska jak zni, nedari se mi rozchodit EWSQ. Lehka melodie na probuzeni, diky za komentare jak spolu nastroje sedi a zda je atmosfera OK. Nic narocneho na poslech.

Svitani (Morning star)

Diky za jakekoliv postrehy.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 03 črc 2008 14:01

Atmosféra ok!věrohodnost nástrojů si ani náhodou netroufám hodnotit ale mě osobně to zní pohodově.má to fajn prostor ale co mi tam příjde jak pěst na oko je ten el. sinťák.jinak fajn práce

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 črc 2008 14:22

Jo jo, syntak sem tam vrazil fakt schvalne - melo to evokovat prave ten rozdil pri svitani - se probudis, zevlujes a pak prd - najednou musis makat, vzpomenes si na to a je to jak pest na oko :) No to je presne ono, proto se to tam mota az do konce :)

Kazdopadne dik, zajima me jeste autenticnost - tahle knihovna ma totiz jenom par desitek MB a je to komplet orchestr, me to zni fakt dobre, ake nemam zkusenosti s poradnym VSTckem...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 03 črc 2008 15:18

Toto není moc povedené. Ty zvuky nejsou moc věrný a dokonce jsou trochu protivný.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 črc 2008 16:36

hmm, tak to je skoda - me prisla ta knihova celkem v pohode.... chtelo by to holt stahnout neco jinyho, ovsem asi bych potreboval jiny usi - me to totiz zni celkem verohodne :(
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 črc 2008 10:00

Zkus tu změnu evokovat více rytmicky, nechal bych spánek/probuzení téměř bez rytmu a zbytek bych dynamicky stupňoval. Ten synth je hlavně moc tenkej a nemá moc barvu...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 črc 2008 10:29

ok, zkusim s nim neco udelat - EQ? treba, rytmika souhlas - po pravde receno porad bojuji s tim, jak udelat nastupy :( bud sem blbej, nebo proste nevim jak na to... Kazdopadne dik
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 04 črc 2008 10:30

Ta nevěrohodnost je způsobena hlavně tím, že si nehraješ se stylistikou a to hlavně u vibráta, kde to zní fakt strojově. Nejvíc to jde slyšet na flétně, která zní u krátkých tónů v pohodě, ale jakmile je nějaký delší, strašně tahá za uši, jak má vibráto pořád stejnou úroveň.
U violončela/basy zase není vůbec a je to moc statický..

PS: ten synťák mi vůbec nevadí
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 04 črc 2008 10:50

Aha - tak to sem presne potreboval vedet, diky. Znamena to teda (btw, mas pravdu, s vibratem jsem si vubec nehral), ze

a) smycce/basa - pouzivat vibrato (no je to logicke, na smycce se tak hraje vzdycky)

b) fletna - spise kratsi tony, pokud delsi, tak s vibratem modulovat tak, aby cim dele, tim byl ton rozechvenejsi?
Naposledy upravil(a) upman dne 04 črc 2008 10:53, celkem upraveno 2 x.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 04 črc 2008 10:52

Většinou se delší tóny nasazují bez vibráta a postupně se přidává.
Ale netvrdím, že to tak musí být, chce to zkoušet
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 04 črc 2008 21:44

upman: Ani já si netroufám hodnotit věrohodnost nástrojů, napíšu tedy názor jako naprostý konzument:
Celkově se mi to vůbec nezdá špatné a synth mi tam narozdíl od "toxina" přijde jako zajímavé zpestření.
Pojato však v kontextu "svítání", chtělo by to s nástupem rytmiky počkat a vůbec celkově skladbu nějak gradovat - konec skladby mi totiž paradoxně připadne jako zhudebnění opaku, tedy západu slunce.
Jinak je to ale pro mě příjemná poslechovka.

A jestli mohu (pardon za trochu OT) ke zmíněnému VST Edirol Orchestra:
Mám ho také, spouštím ho pod Cubase SX, ale mám s ním problémy.
Pokud vím, má k dispozici pouze 4 individuální, stereo-výstupy.
Když jsem ho na zkoušku použil poprvé, nevyzkoušel jsem routování signálu do těchto čtyř individuálních výstupů a nastavil jsem si pro každý nástroj samostatně (podotýkám v rozhraní Edirolu) panoramu, reverby, hlasitost... Pak jsem celý projekt v Cubase SX uložil v domnění, že (stejně jako u většiny VST, co používám) se mi uloží i nastavení Edirolu.
Opak byl pravdou - Edirol si nepamatoval vůbec nic - vše jsem musel nastavovat znovu a to i včetně MIDI kanálů a jim přiřazených zvuků.
Nakonec jsem musel použít tlačítko "System" (na panelu Edirol vpravo), pak záložku "File" a nakonec volby "Save - User Tone/ Performance/ Reverb Presets/ Chorus Presets) a po znovuspuštění projektu takto uložená nastavení zase znovu manuálně loadovat.
Je to normální, upmane? Chová se Ti Edirol Orchestra také tak?
Předem díky za odpověď a můžeme to případně řešit i jinde, ne v tomto topic.

A ještě jednou se omlouvám za odskok od Tvého tématu.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 07 črc 2008 10:27

2 Jindrix: me se zatim chova korektne, ale pri tomhle nastaveni:

- na virtualni CD mam permanentne namapovanou ISO image
- pouzivam Ableton, pri kazdem spusteni se nahrava VST
- Ableton si nejak asi umi pamatovat, co bylo na kterem kanalu nastaveno; zkousel jsem pro volume, reverb, nastroje. Po znovunatazeni projektu je to tam, jak ma byt. Routovani do vice vystupu nepouzivam, delam to tak, ze v 1 kanalu mam nahrane VST, v druhem se odkazuji na 1. kanal na Midi Channel 2, v dalsim totez, ale Midi Chan. 3 atd.

Jinak diky za nazor :)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 črc 2008 22:17

Tak update pod puvodnim linkem:

- trosku jsem zmrsil fletnu (vibrato, profuky)
- trosku jsme zmenil rytmiku na konci
- pozmenil hlasitosti v mixu

Je to takhle lepsi?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 09 črc 2008 23:42

Já ti nevím zdá se mi že na začátku ta flétna v pár okamžicích ujíždí do falešna nebo mám jen halucinace? každopádně trvám na tom že je to pro mě fajn záležitost a už jsem si ji zařadil do chilloutové složky...

Budu mít asi hodně stupidní dotaz ale jak docílit toho efektu vibrata jedná se o nějáký efekt ?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 10 črc 2008 08:16

jo jo, ako napisal Tudy, ten synt mi tam tiez nevadi, dokonca je to strasne fajn zmena. a teuz suhlasim s tym vibratom na zaciatku... pri real nastrojoch je neuveritelne dolezite dodrzat alebo sa aspon snazit co najviac napodobnit nielen zvuk, ale aj techniku hry a rozsah nastroja... a to v jeto skladbe vyrazne pokulhava...

teda problem nevidim v kvalite zvukov, ale v nedostatocnom napodobeni techniky hry na jednotlive nastroje...

Odpovědět