Svítáním jsi blíž

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Greyhound90

Svítáním jsi blíž

Příspěvek od Greyhound90 »

Jen taková maličkost. Snad neurazí..
Technický background: Půjčil jsem si mandolínu, která mi ve skladbě chyběla, akorát na ni neumím. A kamarád mi ji naladil tak, že na ni vůbec nemusíte umět hrát. Všechny struny mi na ní naladil na tóninu od které je skladba, jen posouváte prstem po hmatníku. Vůbec jsem nevěděl, že něco takové jde :D

MDudas

Re: Svítáním jsi blíž

Příspěvek od MDudas »

Tu mandolinu si kde nahraval ? V kuchyni ? :oops:

Greyhound90

MDudas: Nesmíš to poslouchat ve špuntech na uších z mobilu v metru :wink:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ok, tak vazne.

Spev - ocenujem snahu spievat, ale ... ako by som to nejak zdvorilo... spev je velmi citliva zalezitost... a k tomu este ten fazer ci co to je...

Mandolina - pripomina mi to, ako ked moja zena potrebuje nieco narychlo na gitare - tak si propoji k notebooku PC mikrofon za 7€ a nahra to ... v kuchyni.

Ta hudobna tema je mila - nieco medzi Mobym a Amelie z Montmartre. :palec+: Ale akusticky je to ... neuspokojive.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Podívej se Šedý Pse, fakt to chce přemíchat.

Greyhound90

OK, tak jo. MDudasi a tony9 - pošlete mi nějakou vaši věc (nemusí být zrovna vaše, ale co jste třeba mixovali) abych věděl jak by to mělo vypadat, protože u mnoha tracků se tu často kritizuje kvalita nahrávky, mixu apod. Díky ;-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Chcel si kritiku alebo pochvalu ?
Ked tu ostatni mlcia, tak to znamena, ze sa im to super pozdava ?

tony9

Příspěvek od tony9 »

Greyhound90 píše:
17 úno 2020 21:47
OK, tak jo. MDudasi a tony9 - pošlete mi nějakou vaši věc (nemusí být zrovna vaše, ale co jste třeba mixovali) abych věděl jak by to mělo vypadat, protože u mnoha tracků se tu často kritizuje kvalita nahrávky, mixu apod. Díky ;-)
Tohle jsem třeba zmixoval ze stažených tracků.
Přehraješ to pouze z na Sondcloudu.

tony9

Příspěvek od tony9 »

To máš tak, nikdo tě nechce zhazovat. Snažíme se ti pomoc.
A taky moc dobře vím co je to tvorba, kolik je za tím úsilí, emocí, práce atd.
Fakt ti držím palce

Ještě jedna ukázka tohle jsem složil i komplet zrealizoval na compu.

Greyhound90

MDudas: jasně že kritiku a jsem za ni rád. tony9: Neberu to jako shazování a kritiku naopak vítám. O tom že je dělání muziky dřina víme všichni dík za ukázku :palec+:

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

hele nehodnotim technickou kvalitu ani zvuky ve skladbe, ale to, co me jako prvni prasklo pres usi - opet me zarazil ten desny rozdil mezi ceskou a americkou muzikou: 1. ceska je upracovana x americka ma nadhled a pohodu, 2. ceska jak zacne tak skonci x americka obsahuje ty nejlepsi casti velmi stridme pouzite - kdyz bych to vyjadril prikladem jak vytvorit skladbu treba cisly jejich stop, tak po cesku je to mismas 1+2+3+4+5+6...+10 vsechno dohromady, americka obsahuje chvili cast pouze s 1 stopou, pak s vice, pak teba zase jen s jednou (jinou nez predchozi) a pak treba taky vsechno dohromady.. proto ceskou muziku vlastne vubec neposloucham, prakticky od narozeni jen americkou :twisted:

xdudy

Příspěvek od xdudy »

jo jo američaní to maj dobře spočítaný :-) - tvl Farky zase zabil.
Greihound - ty máš všechny věci emočně dost fajn, bohužel to dycky umře na mixu -ten efekt na zpěvu neni hezkej.

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

takhle - chtel jsem tim rict ze vubec nezalezi na zdroji jednotliveho zvuku, ani kde a jak byl sejmuty, ale pouze na tom, jak to vyzni celkove, co se k tomu doplni aby to bylo dohromady super jako celek. Treba tady mongolove s tradicnimi nastroji (ale nahrane v USA, na klipu a skladbe pry delali 7 let..) - basova mongol mandolina zni jako kdyby se ta tvoje nahravala ne v kuchyni, ale na zachode, a pritom je to aspon pro me uplne uzasny jako celek, protoze to SLAPE, ma to pozitivni náboj a pozitivni emoce.. ceske podani = splíny a negativni emoce.. Lidi serte na problemy a delejte si srandu i v muzice, udelate tim radost i ostatnim lidem, na blbce bez humoru a problemy se vyserte :P

MDudas

Příspěvek od MDudas »

"ceske podani = splíny a negativni emoce.. " ... hmmm. Zaujimave.

Greyhound90

ad ZFarkas a ceské = negativní emoce. Myslím, že se trochu nešťastně vyjádřil. Čím by byla hudba takových Pink Floyd či Dead Can Dance bez těchto emocí? Tak tedy jednu bez negativních emocí :-)

Odpovědět