Synchro - Preludium (D'n'B in progress)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Synchro

Synchro - Preludium (D'n'B in progress)

Příspěvek od Synchro »

Ahoj, tak po dvou mesicich co se venuju skladani hudby ze me vypadl konecne prvni track.
Skladam v Reasonu4, mam lowend zvukovku a lowend bedny a lowend uši :D
Ve spouste vecech plavu, budu rad za kazdou radu.Prosim kohokoli o rady,typy,triky,navody,napady,tutorialy proste cokoli co me posune dal.
Nelamal sem si hlavu s rozlozenim spektra, saidchainem, a podobnejma vecma ktery neovladam...
Noty na buben (kick) jsem z casti oposlouchal z jinyho tracku a pouzil jsem loop na podkresovy bubinky z banky reasna.

Soimmo

Re: Synchro - Preludium (D'n'B in progress)

Příspěvek od Soimmo »

Tomuhle stylu rozumím jak koza petrželí, ale mám pocit, že tomu chybí pořádná basa. Rychlý dravý subbass, který to pořádně rozpohybuje. Asi jenom dycky na chvilku, ať to celé nezahltí. Nebo tu basu co tam máš trošičku natáhnout níž (asi o oktávu snížit) a udělat na ni řádný LFO bordel na filtru. Ale jak říkám, ber mě s rezervou.

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Tak jsem stim zkusil pohnout, mozna si myslel neco jako tohle:
Je to jenom cast tracku...

Soimmo

Příspěvek od Soimmo »

Ještě mi příjde strašně rovná. Chybí mi tam takové to kvákání. Ale opět opakuju, že ti neradí ten správný člověk, protože já sem nikdy klasické DnB skladby nedělal ,takže ani logicky nemůžu vědět jak na to. Vlastně sem se ani nikdy nesnažil napodobit zvuk nějakého konkrétního žánru.

Z toho co slyším jako lajk mi tam pořád chybí basa, která nedá pokoj nohám. Pohyb v basech.

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Tak jsem s tim pohnul, zda se ze k lepsimu :] Vic nastroju a zvuku moje staricky Pentium4 v Reasnu nezvlada :( Jeste jsem chtel dodelat bici, mimo jine.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Synchro píše:Tak jsem s tim pohnul, zda se ze k lepsimu :] Vic nastroju a zvuku moje staricky Pentium4 v Reasnu nezvlada :( Jeste jsem chtel dodelat bici, mimo jine.
porad je to dost marny, ale to postupne das :] urcite chybi spodni oktava basy -- jestli mas repraky, ktery nemaji basu, nebo ji hajpujou a tobe tam pocitove ta oktava nechybi, tak zkus sluchatka. myslim, ze nejnizsi nota v melodii spodniho hlasu ti hraje kolem 80hz, takze to se da vpohode zdvojit o oktavu niz a porad to bude v reprodukovatelnym rejstriku (nesel bych tak pod cca 35hz, to uz je pak lepsi jit zase o oktavu vejs). no a az tohle das do poradku (to bude snadny!), tak se zkus zamerit na ty bici, vejsky sou osklive zkresleny. jestli to zenes nejakym zkreslenim, tak uber... no a potom treba muzes atakovat ten pad, kterej je uplne mimo fazi a v monu zmizi, tak aspon castecnej ho (v nizsich frekvencich) zmoň. a potom muzes jit na aranz. :] a taky pomery -- leadovy prvky jsou oproti vsemu moc nahlas a rek bych, ze triggerujou kompresor/limiter snad vic nez bici. muzes zkusit taky sidechain padu beatem, ale to je vec vkusu. sem by se to stylove hodilo. i kvuli tem pomerum.

Synchro

Příspěvek od Synchro »

Diky za odpoved, uz sem myslel ze mi nikdo nehelfne.

Repraky mam tyhle:
http://uk.creative.com/products/product ... duct=16927
zvuk vali pres tuhle hracku:
http://www.behringer.com/EN/Products/BCD2000.aspx
Software:
Reason 4 ;)

No asi to snadny nebude se mnou:)

1)Bassa
Kdyz jsem zdvojil nejspodnejsi notu bassy tak to znelo divne chraplave(pridal jsem notu o osm tonu niz to by mela bejt jedna oktava? :D)
Pak jeste muzu menit oktavy oscilatoru primo, ty kdyz dam dolu tak je to neposlouchatelnej pazvuk.
Nicmene sem tu bassovou melodii foltroval bybassem kterej nejaky ty spodky orezaval tak jsem to zmenil na dolni propust a na ekvalizeru pridal trochu bassy.A taky jsem mel orezanej subbass.

Docela v tom plavu, pomohlo by kdybych udelal screenshoty sekvenceru at je videt jak ty noty mam zapsany?Nebo kdybych tu melodii uploadnul zvlast ve stopach.Nebo klidne i reasnovsky soubory pokud ma nekdo naladu a ochotu se tim zabejvat.Sklada se do ze subbasy, bassy kterou jsem tam pridal, a tu melodie kterou jsem tam mel od zacatku.

2)Bici
Zkresleni jsem vypnul uplne, pouzil jsem to na celej beat, ty vejsky naroutuju mimo, pokud to budu chtit mit zkresleny.

3)Pad
Nevim presne cemu se rika pad.Mozna asi ten bublavej zvuk co nastupuje na konci toho useku co tedkoum uploadnu?
Nevim jak se pozna ze v monu mizi, ja ho tam proste slysim :D Nevim ani jak ho mam upravit v nizsich frekvencich.

Takze uploaduju vysledek, ta bassa asi stejne furt nebude v poradku :( Vic ani nestiham, musim jit chrnet, za chvili vstavam do prace :D Jo a od minule pribylo jeste neco k bicim nevim jak to pojmenovat, ale mel by to bejt takovej ten podkres k beatu, kterej se mi moc nepoved

jackies

Příspěvek od jackies »

Synchro píše: Kdyz jsem zdvojil nejspodnejsi notu bassy tak to znelo divne chraplave(pridal jsem notu o osm tonu niz to by mela bejt jedna oktava? :D)
O 8 tónů ? Takže o 12 stupínků. Správně ?

Synchro

Příspěvek od Synchro »

jackies píše:
Synchro píše: Kdyz jsem zdvojil nejspodnejsi notu bassy tak to znelo divne chraplave(pridal jsem notu o osm tonu niz to by mela bejt jedna oktava? :D)
O 8 tónů ? Takže o 12 stupínků. Správně ?
Jj presne tak, se semitonama 12 stupinku :)

Zas tak chraplavy to neni jak se mi zdalo vcera ale pride mi ze to tam dycky dost zavrci.Treba to je fakt reprakama nebo mejma usima.Tak jak to ale slysim bych si to zavrceni predstavil v nejakym temnejsim tracku.Trosku sem zmenil i ty pomery a aby byly slyset vic bici. Jeste sidechain na pad

Odpovědět