Syncro - Purification Dub
Syncro - Purification Dub
Ahoj kolegové,
dneska jsem na Versionist.com uploadnul rough mix nového dubu. Jmenuje se to Purification Dub a je to míněno jako instrumentální podklad pod zpěv, což se bude realizovat dodatečně včetně přehrání elektronické basy naživo a případného donahrání saxofonu. Je to rychlovka udělaná za poslední dva večery, vlastně jenom nástin, ale stejně budu rád, když mě upozorníte, co vás tahá za uši.
Díky, Saša
Přímý link (nevím, jestli bude fungovat): http://www.versionist.com/musicitem/9706
Jinak to najdete tady:
http://www.versionist.com/artist/SYNCRO
dneska jsem na Versionist.com uploadnul rough mix nového dubu. Jmenuje se to Purification Dub a je to míněno jako instrumentální podklad pod zpěv, což se bude realizovat dodatečně včetně přehrání elektronické basy naživo a případného donahrání saxofonu. Je to rychlovka udělaná za poslední dva večery, vlastně jenom nástin, ale stejně budu rád, když mě upozorníte, co vás tahá za uši.
Díky, Saša
Přímý link (nevím, jestli bude fungovat): http://www.versionist.com/musicitem/9706
Jinak to najdete tady:
http://www.versionist.com/artist/SYNCRO
Podotykam, ze tomuhle stylu nerozumim. Libi se mi zvuk basy, a taky silna atmosfera (jako kdyz clovek strci hlavu nekam do diry a najednou je izolovanej od celyho sveta a je uplne jinde). Musim ale rict, ze jinak mi ta skladba prijde prazdna, nudil jsem se. Muze to byt ale tim, ze se nedokazu naladit na jazyk, kterym k posluchacum ma promlouvat. Ocekaval bych "silnejsi" motiv, jemnejsi praci s efektovyma zvukama (jestli to ma byt to, co tvori pater skladby, tak me to neoslovuje, resp. spis vadi- taha za usi, napr. to hned v prvnich vterinach). Ja osobne bych tomu pridal jeste nejakou dalsi rovinu, vrstvu. V tomhle stylu jsi ale evidentne zkusenej, citlivej profik, proto to spis beru jako vyzvu snazit se pochopit, co na tyhle skladbe vidis ,) Protoze ty bys urcite neco nedotazenyho ven nepoustel. Tolik muj dojem, tesim se na finalni verzi se zpevem.
saso, k tvoji hudbe nemam co rict, tak snad takhle 
jinak jsem strasnej lenoch, takze ta zasilka k tobe porad vazne na tom mym mixu. chci neco namichat pro svuj web (znamy co na nej obcas lezou), tak ti to pak rovnou spalim a poslu. hned ted se pustim do selekce a zacnu na tom makat. jinak pro tebe mam alespon nejaky bonusy, za tu dobu

jinak jsem strasnej lenoch, takze ta zasilka k tobe porad vazne na tom mym mixu. chci neco namichat pro svuj web (znamy co na nej obcas lezou), tak ti to pak rovnou spalim a poslu. hned ted se pustim do selekce a zacnu na tom makat. jinak pro tebe mam alespon nejaky bonusy, za tu dobu

Děkuji za reakce, nad tím kopákem se ještě zamyslím, až tam bude baskytara, tak se pokusím ten spodek doladit.
Toolz: Já jsem dubstep pro sebe "objevil" docela nedávno, některé ty věci se mi fakt líbí, obzvláš? mixtapes s živými MCs. Je to tedy hodně elektronická a zběsilá odnož, ale ten dub v tom pořád cítím... Pravda ale je, že zvukově je to posunuté trochu jinam, než klasický UK dub, který doma obvykle poslouchám (věci na Deep Root, Scoops a tak).
Dík, Saša
Toolz: Já jsem dubstep pro sebe "objevil" docela nedávno, některé ty věci se mi fakt líbí, obzvláš? mixtapes s živými MCs. Je to tedy hodně elektronická a zběsilá odnož, ale ten dub v tom pořád cítím... Pravda ale je, že zvukově je to posunuté trochu jinam, než klasický UK dub, který doma obvykle poslouchám (věci na Deep Root, Scoops a tak).
Dík, Saša
no přece ta písnička
Nazdar Alexandře, je to v pohodě...ján bych použil tupější kopák a až bych točil živou basu, určitě bych jí posadil frekvenčně pod kopák, jinými slovy, ekvalizoval bych basu níž. Ten kopák mi strašně připomíná jeden z JV 880, používám ho do bigbítu, kde ten mlask pomáhá kopáku prolejzat zkrz hradby zkreslenejch kytar...
Nějak jsem periferně zachytil, že už nemáš ten můj TSR-8...do čeho točíš ?
Nějak jsem periferně zachytil, že už nemáš ten můj TSR-8...do čeho točíš ?
Rošky
Ahoj Petře,
s tím kopákem se má věc tak, že při lisování vinylu se obvykle kopák trochu otupí a slije s basou, proto jsem se možná zbytečně moc snažil, aby tam ta tečka zůstala. Finální mix budu muset stejně přizpůsobit tomu, jak Jana nahraje basu, takže tohle byl skutečně jen nástin. Původní zdroj samplu kopáku neznám, je to z nějakého vinylu, ale klidně to může být Roland...
Tvůj TSR8 ještě mám, ale chci ho prodat a šilhám po nějakém 16ti stopáku. V současné chvíli točím z pultu přímo do počítače skrz RME Hammerfall DSP + Multiface, což ale není úplně tak, jak bych si to představoval. Bohužel do osmi stop se nějak nemůžu vejít. To je ale spíš mojí nenažraností a neschopností si to dobře rozvrhnout, než reálným počtem stop. Lee Scratch Perry točil do čtyř stop a jeho nahrávky staré 25 let stále znějí mnohem lépe nežli cokoli, co jsem kdy zatím udělal
Přeji spoustu hezky stráveného času ve tvém studiu. Mimochodem, jaký pult jsi nakonec koupil místo svého Soundcraftu?
Saša
s tím kopákem se má věc tak, že při lisování vinylu se obvykle kopák trochu otupí a slije s basou, proto jsem se možná zbytečně moc snažil, aby tam ta tečka zůstala. Finální mix budu muset stejně přizpůsobit tomu, jak Jana nahraje basu, takže tohle byl skutečně jen nástin. Původní zdroj samplu kopáku neznám, je to z nějakého vinylu, ale klidně to může být Roland...
Tvůj TSR8 ještě mám, ale chci ho prodat a šilhám po nějakém 16ti stopáku. V současné chvíli točím z pultu přímo do počítače skrz RME Hammerfall DSP + Multiface, což ale není úplně tak, jak bych si to představoval. Bohužel do osmi stop se nějak nemůžu vejít. To je ale spíš mojí nenažraností a neschopností si to dobře rozvrhnout, než reálným počtem stop. Lee Scratch Perry točil do čtyř stop a jeho nahrávky staré 25 let stále znějí mnohem lépe nežli cokoli, co jsem kdy zatím udělal

Přeji spoustu hezky stráveného času ve tvém studiu. Mimochodem, jaký pult jsi nakonec koupil místo svého Soundcraftu?
Saša
Jasně, vždyď já jsem taky napsal jen takovej dojem z toho roughu (my jsme to psali RAW - read after write)...nevěděl jsem že to lisuješ na vinyl...o předcházení deformaci zvuku pro vinyl při mixu bych mohl vyprávět hodiny - točili jsme a míchali s tímhle ohledem v Mozarteu a v Hrnčířích před lety. V masteringu seděl nějakej pan Straka a co posílal Supraphon do lisovny, to tam při přepisu na EQ ořezával - odbasovával (aby nevyskakovaly přenosky prý), což nás bigbíty sralo, co je bigboš bez basů...
Hlavním heslem bylo "obejít Strakovnu !", tak se mu kupovaly lahve, aby se na to vykašlal...

Rošky
Petře klidně vyprávěj. Myslím, že je dobře, že se na tomhle fóru objevují lidé se zkušenostmi, které máš ty. Bylo by skvělé, kdybys obětoval trochu času a napsal nějaký malý článeček třeba do sekce FAQ. Tvůj zvuk se mi moc líbí, i když děláš hudbu, která je mimo můj šálek čaje. V záplavě čisté elektroniky je ale velmi osvěžující, když sem přichází někdo se zkušenostmi z jiných hudebních vod.
Ad lisování - já se po několika pokusech už aspoň trochu naučil na to při mixu a masteringu myslet. Je ale opravdu zvláštní, jak moc se ten zvuk oproti masteru na CD potom tím lisováním změní. Na druhou stranu musím říct, že se mi zrovna podání basů z vinylu líbí víc, jsou takové medovější.
Pro představu jak to asi tak bude znít se zpěvem a živou basou si můžeš poslechnout třeba tohle: http://www.gunjah.cz/audio/bsrbprev.mp3 , což je starší věc v podobném stylu.
Saša
Ad lisování - já se po několika pokusech už aspoň trochu naučil na to při mixu a masteringu myslet. Je ale opravdu zvláštní, jak moc se ten zvuk oproti masteru na CD potom tím lisováním změní. Na druhou stranu musím říct, že se mi zrovna podání basů z vinylu líbí víc, jsou takové medovější.
Pro představu jak to asi tak bude znít se zpěvem a živou basou si můžeš poslechnout třeba tohle: http://www.gunjah.cz/audio/bsrbprev.mp3 , což je starší věc v podobném stylu.
Saša
Jo, s tim pultem to je běh na delší tra?...ještě tady mám na nástěnce poznámku "koupit Solo logic 24"
, musel jsem předně pořídit 24bit převodník (nakonec jsem odpískal hiend a vybral MOTU 2408MKIII)...měl jsem tu jen 2408, pak Lexicon MPX550, novej komp (P4/3,6HT) a kompy pro zbytek rodiny (mladej a manželka, zvláš? mladej se mi prodražil) a šilhám po Amek C.I.B. Purepath a do inzertu Summit Audio TLA-100, kvůli náběru...takže ten pult ne a ne přijít na řadu...Usoudil jsem, že ten mazlík U-87 potřebuje něco jinýho než TL-A VP5051 Ivory, i když já ho zas tolik nenatírám jako Ecson, dá se nakroutit.

Rošky