Tomy .45 - 7 [seven]

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
tomy45

Tomy .45 - 7 [seven]

Příspěvek od tomy45 »

Caute,
tak je tu sedmicka, zabrala viac casu ako som ocakaval ale tak som spokojny :wink:

biscuit

Re: Tomy .45 - 7 [seven]

Příspěvek od biscuit »

a ma cenu neco psat, kdyz jsi spokojeny?

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

ou, otazkou si ma zaskocil.
ja neviem, ked sa to niekomu zapaci, napise, ked nie, nie.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ptal jsem se, protoze je bezny tady v ty sekci kibicovat. ale kdyz je nekdo uz na zacatku spokojeny, nema smysl k tomu cokoliv psat. a to nemyslim nikterak spatne, dokonce i chapu, ze se nekdo dostane do stadia, kdy uz o kritiku nestoji (kdyz to je po tolika aktivnich letech, asi na tom neni nic v neporadku).

mozna by stalo za to udelat v sekci nove tracky zvlast cast pro cistou prezentaci a zvlast pro obsah ke kritice...

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

jaj, no... ja si myslim, ze to nejak extra netreba riesit :-) vzdy som to tu bral tak, ze kto sa chce nejak ma potrebu vyjadrit tak sa vyjadri, kto nie, tak nie.
Ten tvoj nazor je asi nejaky vysledok prispevkov ludi za posledne roky, ktori cakaju nazor, nemusi byt primarne kriticky.
ale to len mudrujem :-)

geomystery

Příspěvek od geomystery »

Ahoj, na mě moc ukoktané. Zvuk bych udělal víc utažený (basy sou takové podivně rozplizlé). Rozhodně ale poslouchatelné a baví.

biscuit: Neřeš to a napiš co si o tom myslíš. Myslím, že tu nemusíme nic splitovat ani si vyloženě psát o kritiku. Vnímám to stejně jako tomy. Každý si tu může k tomu napsat co chce si myslím.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pro me je teda nazor a kritika vlastne to samy. pozitivni, negativni, to je fuk. vzdycky se snazim bejt uprimnej a zaroven je to vzdycky nalezite subjektivni...
ale jak starnu, tak se ucim rikat veci jen lidem, kteri o to stoji. sil ubyva :-)

no, na me je to takovy trochu bez obsahu. a myslim, ze nejsem z tech, kteri uvnitr hledaji nejaka sdeleni, poselstvi, pribehy a podobny nesmysly :-) proste me tam nic vylozene nechytlo, jakoze ani zvukove, ani groovem/rytmikou, ani nejakou energii. treba me to jenom miji, ale o to vic me prekvapilo, ze jsi s tim spokojenej.
abych byl konkretnejsi ke zvuku, je to trochu jako by to hralo z jinyho mista - trochu vzdalenyho. nejen, ze jsou tam nektery veci z dalky, ale je ten zvuk i tak podobne rozbitej, nepevnej. na bednach mi chybelo maso ve stredech. na sluchatkach jsem pochopil, ze to neni jen pomerama, ale i tou "vzdalenosti".

neznamena to, ze by mi to prislo jako prusvih, ale pripada mi to niz, nez je tvuj standard.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Aby som objasnil tu moju spokojnost….
Od 2008 co som tu na fore, som bral nazory [nech boli akekolvek] ludi na moju tvorbu s respektom. Osobne si myslim, co sa techniky, obsahu a prevedenia tyka, prave postrehy a tunajsie rady ma posunuli dalej.
Neskor casom, ked som sa snazil kazdeho radu, postreh, vytku nejak vlozit do svojej tvorby som sa dostal do slepej ulicky. Vysvetlim…
Ludia z fora, ktorych odbornost a vystupuvanie som vazil a vazim (proste sme si sadli) sa zrazu akoby rozisli nazorovo na moj vytvor :-) jednemu sa to pacilo, druhemu nie, niekto mal vytku, niekto nie. Jednoduchy a samozrejmy fakt, jasny kazdemu ale mne nie, kedze kazdy ma vlastne a svojske esteticke citenie mne az tak jasny nebol. Nejak som to nevedel spracovat, asi som to prilis riesil. Skutocnost, ze je normalne ze kazdemu sa paci ine som tak nejak precitil, uvedomil si az o hodne neskor. Tento “stav” prehliadania jasneho a samozrejmeho faktu ma nejak dostal do niekolkorocnej pauzy kedy som proste vypol vsetko.
Pocas tej pauzy, postupne, casom, mi to nejak vsetko doplo (vzdy som mal dlhe vedenie :D )
Dostal som sa z nejakeho tvoriveho krca, do relaxnej pohody, zacal si robit co chcem, ako chcem. Samozrejme, nejaky fundamental musi byt. A postupne zacali opat po troche vypadavat napady.
7cka ma uspokojila tym, ze som proste spravil co som chcel ako som chcel. Zvuk mi prisiel praveze fajny, ze wow celkom fajny sound dizajn, priestor, proste som bol a vlastne aj som spokojny, lebo som si myslel, ze take nieco neviem spravit.
Viem, ze to viem len ja :D ale ten sounddizajn, tie pady, synthy, mne sa to hrozne lubi ako som to spravil, proste fakt, smejte sa, ale je to tak :D smejem sa aj ja.
A teraz ked si citam komentare, tak sa zamyslam, kua je to tak alebo nie. Chybaju tam tie skurvene stredy, je ten bass plastovy, o nicom, atd. Asi ano, asi nie, vazne neviem, co vsak viem je, ze sa snazim nejak dokrutit k niecomu inemu, novemu, je mi jasne, ze koleso uz nevymyslim, ale tak snaha tu je a tieto nedokonalosti alebo len absencia konstruktivneho a technickeho skillu mi chyba. A vsetko absenutuce je akymsi vedlajsim produktom.
Samozrejme, ze toto vsetko neriesim na urovni depresie alebo toho, ze prestavam verit tomu co robim. Je to len tak na okraj :-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tomy, tohle vsechno je naprosto v poradku. presne vim o cem pises. a myslim, ze nejen ja...
velka spousta veci je relativnich a neni mozny je pomerovat podle nejakejch tabulek nebo kalibru. sice nas to nechava ve velkem prostoru casto tapat o tom, jestli veci delame dobre nebo spatne, ale zaroven nas to udrzuje neustale premyslejici. i kdyz je to nekdy ke zblazneni, kdyby bylo predem vsechno dane, byli bychom jako stroje a sekali nudu jak na bezicim pase. radsi se dopoustet omylu, nez nudit ;-) drzim palce, zustan si byt sebou jisty. nemam strach, ze ty bys nekdy ztratil tu zdravou miru ;-)

jen fakticky jeste k tomu zvuku. ja bych se bal jak by mi to hralo na velkym aparatu (coz je vtipny, protoze by mi to na nem treba nikdy a nikde nehralo) a proto bych se do takovyhle trosku blativyho zvuku asi nikdy neodvazil (ja jsem malo odvaznej a pomerne hodne svazanej). chci tim mimojine taky rict, ze mi to nezni nejak neprijemne, spis jen hodne netypicky.

dendy

Příspěvek od dendy »

velmi pekne konzistentne s one az six .. za mna ziadne vyhrady, tesim sa ako si to pridam do daily playlistu, prosim si poslat link na wav-ko :-)

nepride mi to nejak vinimocne nadstadnardne voci zvysku ale ani slapsie ako zvysok.. perfektne konzistentne, kvalita albumu ostava za mna stale 10/10 .. uz par rokov ma hudobne maloco tak bavilo ako tieto tvoje diela.

S pozdravom tvoj Fanusik.

Btw. hodne sa mi paci kopak :-) Taky pene gulaty jasny konkretny zvuk ma ci ako to nazvat.

dendy

Příspěvek od dendy »

inak nechapem ako je to mozne ale nemam v kolekcii ani SIX ... wtf ?!? Prosim si aj to poslat :-)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

dendy píše:
06 čer 2021 17:05
velmi pekne konzistentne s one az six .. za mna ziadne vyhrady, tesim sa ako si to pridam do daily playlistu, prosim si poslat link na wav-ko :-)

nepride mi to nejak vinimocne nadstadnardne voci zvysku ale ani slapsie ako zvysok.. perfektne konzistentne, kvalita albumu ostava za mna stale 10/10 .. uz par rokov ma hudobne maloco tak bavilo ako tieto tvoje diela.

S pozdravom tvoj Fanusik.

Btw. hodne sa mi paci kopak :-) Taky pene gulaty jasny konkretny zvuk ma ci ako to nazvat.
:) dakujem
vsetky sa daju stiahnut priamo zo SC 24b, 44.1khz

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

biscuit píše:
06 čer 2021 16:13
tomy, tohle vsechno je naprosto v poradku. presne vim o cem pises. a myslim, ze nejen ja...
velka spousta veci je relativnich a neni mozny je pomerovat podle nejakejch tabulek nebo kalibru. sice nas to nechava ve velkem prostoru casto tapat o tom, jestli veci delame dobre nebo spatne, ale zaroven nas to udrzuje neustale premyslejici. i kdyz je to nekdy ke zblazneni, kdyby bylo predem vsechno dane, byli bychom jako stroje a sekali nudu jak na bezicim pase. radsi se dopoustet omylu, nez nudit ;-) drzim palce, zustan si byt sebou jisty. nemam strach, ze ty bys nekdy ztratil tu zdravou miru ;-)

jen fakticky jeste k tomu zvuku. ja bych se bal jak by mi to hralo na velkym aparatu (coz je vtipny, protoze by mi to na nem treba nikdy a nikde nehralo) a proto bych se do takovyhle trosku blativyho zvuku asi nikdy neodvazil (ja jsem malo odvaznej a pomerne hodne svazanej). chci tim mimojine taky rict, ze mi to nezni nejak neprijemne, spis jen hodne netypicky.
ano, suhlasim. prisiel som na to sice neskor, ale predsa :wink:
kazdopadne dakujem.

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Tak ja musím povedať, že po tých predchádzajúcich jednotvárnych kúskoch ma toto konečne vtiahlo, zvukovo naprosto super podľa mňa, obsahom tiež veľmi fajn vec, ale - čo mi tam chýba, je nejaká pauza od toho hlavného synthu, ten valí od začiatku po koniec... proste je to tým pádom trochu otupné, skladbe chýba kompozičná pestrosť, ale iní to tak vnímať nemusia, ja osobne trochu viac lipnem na rozmanitosti v skladbách, momentoch prekvapenia, obmenách v náladách, epike. Ale ako tancovačka bez ambícií vyslovene priniesť čo najvyššiu umeleckú hodnotu, je to super vec.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ano, da sa najst prienik tvojich nazorovych a estetickych myslienok na vytvor c. 7 :-) vs. ten moj.
Samozrejme, ked sa lubi len potesi. ;-)

Odpovědět