tomy .45 - Brickwall

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
tomy45

tomy .45 - Brickwall

Příspěvek od tomy45 »

Ciao :-)

tento rok asi posledny vytvor. :wink: Chemikalie sli v tomto pripade bokom.
Nazory a komenty vitane.

dendy

Re: tomy .45 - Brickwall

Příspěvek od dendy »

akomje to super, ale preco preboha si to spravil tak pomale... ako spomaleny film... strasne mi to na tom vadi a ubera to tomu energiu.. keby to bolo o 20 bpm rychlejsie tak ppc front normalne by som si aj zatrsal pri tom ... skoda skoda lebo inak je to perfektne

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

:) no ja som sa nechal inspirovat novym Glitch Mob, glitch hop je okolo 90 bpm. Toto ma 94 :-) Keby to bolo tak cca 120bpm tak aj aranz by bolo treba menit, ale to by uz bolo na taky electro house alebo ako sa to teraz vola.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Dendy, mně to tempo přijde v pořádku, možná +2-3 by to sneslo, ale těch +20 by už vážně bylo na jinou aranž. Ale je to jen můj názor :wink:

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

nezrychluj (i kdyz se mi zda, ze to kulha presne jak rika dendy), jen si pohraj jeste s tim hlavnim beatem, zkus tam vrazit nejake synkopicke a bude to super...

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

ja muzu rict jen ze mi to prijde uplne v pohode. Ten kick je masivni - v cem nebo jak delas vetsinou beaty? Trosicku mam problem s tema smyccema, jelikoz mi maloktery prijdou uveritelny ale to je ciste moje osobni zalezitost. Jinak musim rict, ze obecne tady na e zone jsou posledni dobou slyset pomerne kvalitni veci.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tomy je to celkem ok, ale chtelo by to malinko pridat ty energie jak pise dendy.. ale ja myslim, ze ne tempem, ale chytrejsim beatem. pri takovejhle pomalejsich bpm, uz si muzes dovolit delat breaky jakoby s dvojnasobnym tempem. muze pomoct taky nejakej groove. u tehle valivejch veci, je vzdycky dobry, kdyz chces aby pusobily tanecne (coz bych podle silnyho kopaku rekl ze chces), aby je neco zrychlovalo (hihatky na sestnatcky treba, mozna zkusit i co udelaj dvaatricetinky). sam s takovymhle tempem nemam moc zkusenosti, ale toho mista tam najednou vznikne moc a je podle me treba se na to soustredit. a celkove bych se nebal drsnejsich glitchu, ktery taky muzou znit double rychle ;)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Hm, zaujimave postrehy :-) Ja som schvalne volil minimalistickejsi aranz, uz len kvoli mixu. Je tam hodne saw, dost sa toho deje v rovnakych frekvenciach a akykolvek beat navyse, co som skusal sa zlial, prehlusoval alebo robil iny bordel. Co pisal hombrefeo, taky ten synkopaticky beat tam je. Ale je asi dost potichu, to je to moje know-how :-)

to Prvotsky: kick je vrstveny, sklada sa z 3 kickov, sub - mid - high, ekvalizacia kazdeho z nich, hlasitosti, tieto 3 kicky idu do kci groupy na ktorej je gate, tape saturacia (jemne, aby to malo tecku) a kompresor. Beat robim "klasicky" v Abletone. Drum Rack, 2 dni vyberas one shot sample uz ked mas rytmiku a ides :-) a samozrejme aranz... bez toho aj najsamsuper sampel neznie tak ako by mal. Na smyccoch je skreslenie, nechcel som aby zneli uplne realne, ak to tak mam nazvat. To uz by vobec nesedelo k tym pilkam co tam rezu :-)

biscuit: ale vsak tam je hajtka aj co ide 1/8 aj 1/16, groove - ak si mal na mysli ten synkopat beat, tak asi je potichu no jo... ale ked som ho dal hlasnejsie sral sa mi leadmi :-)
urcite to ma medzery, ci autorske alebo technicke, toho som si vedomy. Ale takto nejak som to chcel spravit, resp. som sa drzal:
Diky moc za komenty, ja si ich sejvujem :) a vzdy ked nieco robim, cumim na ne aby to bolo lepsie :)

dendy

Příspěvek od dendy »

nook ked to tak ma byt v ramci zanra (to tempo) tak potom v poriadku, to je ako ked ty mna prehovaras aby som do psycka dal inu basu :-))

inak mne tam nic nevadi co sa tyka aranzu ani zvuku... len proste ta rychlot... tak aspon o 10?? nie?? ok uz mlcim :-)))

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

je to fajn. Sice bych to taky snesl i rychlejsi, ale i takhle je to v pohode. Jen mi prijde, ze to ma "refren", ale nejak chybi obsah ve "slokach".

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tomy : k hudbe nemam co povedat .. ja takejto hudbe nejak nerozumiem .. ale ine chcem .. nedavno sme sa na skype bavili o tom , ze si vsetky zvuky robis sam , a nechces pouzivat zvuky , co pouzivaju vsetci .. po vypocuti tejto pesnicky mi ale pripada ze vsetky zvuky som uz niekde pocul ..

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

:-) mozem ta uistit, ze som ziadny preset nepouzil ale poctivo na syntakoch krutil. Ale tebe, ako neznalcovi elektronickej muziky, musim vysvetlit jednu vec, tak ma pozorne citaj ;-) Tak ako Dendy keby pouzil iny kopak v psy trance by malo za nasledok jeho vylucenie z psy komunity :-)) tak pri electro/glitch vychadzas zo saw/square. Nech uz sa snazi clovek akokolvek, dostanes sa k bodu, ze z tej pilky v ramci "pocuvatelnosti, akejsi normy hranic pocuvatelnosti-vhodnosti zvuku" podobny alebo dokonca identicky zvuk vytvoris. Na Skype sme sa bavili najma o pouzivani presetu ako takeho. Z coho vychadza moje tvrdenie, nazor, ze prastit do electro muziky rovno preset zo syntaku nie je pre mna moc originalne. A ked sa clovek "vytrapi" o cosi viac pri volbe-tvorbe zvuku, mu dava pocit o cosi vacsej originality. Cize ide cisto o moj subjektivny postoj/nazor na vec. A beriem v uvahu aj zaver z tej debaty co sme na Skype viedli, ze ide aj o styl muziky, a krutit hammond by bol iny ulet. :-) tak teda dufam, ze si si osviezil odpoved na otazku, ktoru si uz raz zodpovedanu mal, ale nie ti fore;-)

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin: Já to slyším uplně opačně, u Tomyho věcí mám naopak pocit, že kolikrát nemůžu ty zvuky vlastne identifikovat a sem z toho spis zmatenej, psal jsem to uz nekdy minule... mam taky neodbytnej pocit, ze jsi ze sebe neco vypotil jenom proto, abys neco napsal, to je lepsi nepsat nic. Myslim to v dobrem.

Zbytek později...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tomy: ok ide otvoj pocit.. To chapem .. Mne ta snaha pripada zbytocna, ked tie zvuky uz su v presetoch hotove..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Delay : ja moc nechodim do tejto sekcie.. Ale ked uz som si to vypocul, tak som tomimu chcel napisat, co ma pri pocuvani napadlo.. Hlavne v naveznosti na nasu nedavnu debatu na skype o tomto..

Odpovědět