Tomy .45 - Strobeland

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
STi

Re: Tomy .45 - Strobeland

Příspěvek od STi »

zvukovo naozaj parada, velmi chvalim ;) mne tam len trochu chyba este nejaky poriadny "hook" vdaka ktoremu by sa mi track vryl do hlavy, ale nemas od toho daleko
FB | SC | T

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

tak prirovnanie k hopkinsovi je fajinove. nemam sice tolko zeleza ako on :)))) prvotna snaha bolo urobit nieco ine. je pravdou, ze pred tym nez som na oboch trackoch zacal robit som si par krat pustil hopkinsa a nejak ma to z casti vedome aj nevedome ovplyvnilo. ale som rad ze sa paci.

dendy

Příspěvek od dendy »

mne to zas nejakymi prvkami pripomina sucasnu produkciu rolfa maiera bode :)

ale stale je to dost originalne a svoje ... tesim sa na dalsi track !

pomaly uz budes moct vydat EP :)

bassline

Příspěvek od bassline »

Zvuk je vyborny, klobuk dole. Pouzil si pestrofarebne a originalne zvuky. Vsetko je pekne ciste, oddelne od seba a dobre to drzi pokope. Na druhu stranu, takyto zvuk je dnes uz davno standardom. Trackov s rovnako kvalitnym a zaujimavym soundom je dnes naozaj vela (ak to beriem globalne).

Z tanecneho hladiska ma tvoj track pre mna ale jeden zasadny problem: GROOVE.

Nehypnotizuje ma to. Nie je tam ta energia z groovu ktora by ma zadrapila a konstantne ma vybudzovala mykat sa do rytmu po cely cas trvania songu :)

Pri pocuvani tvojho tracku som si ihned spomenul na jeden moj oblubeny track, ktory mi dava ohladne toho groovu presne to, co mi chyba u teba:
Je to lahke, vzdusne, sexi a hypnotizuje to od prveho taktu. Aranz ten rytmicky flow neustale udrziava aj ked tam nastavuju zmeny. Vsetko je proste po cely cas v sulade s jednym energetickym tokom ktory sa nikdy nevytraca.

Tvoj track na to ma tiez obrovsky potencial, ale vsetko si to dosral aranzou a nevhodnymi zvukmi. Napriklad pasaz od 1:34 - Ok, zacina sa tu kumulovat nejaka energia a zacinam sa zosuladovat do rytmu. Mam trpezlivost, cakam na impulz az sa groove rozbehne naplno...Od 1:53 to pokasles, cely ten energeticky zarodok ktory sa predtym kumuloval sa vytrati...Namiesto toho aby ten rytmus nakopla nejaka sexi hajtka pravidelnym rytmom, tak hajtku vyhodis a pridas tam nejake dlhe a tahave atmosfericke zvuky do pozadia ktore rozhodne ziadny groove ani rytmicky flow nepodporuju. Vsimni si v tom referencnom tracku ako super tie ostatne nastroje "olizuju" ten beat a vytvara to tak dokopy ten groove. Taktiez ide aj o farbu nastrojov. Hajtka v referencom tracku vyrazne syci a to dost sexi. Vyrazne to cele umocnuje. U teba ani neregistrujem ze tam vobec nejaka je. Kopak v referencii krasne pulzuje, proste take lahke, prijemne, zamatove "pomp, pomp..." ktore to v spodkoch cele vedie. V tvojom pripade su kick tupe udery ktore skor rychlo unavia, nez aby vybudili a podporili groove - napriklad od 3:50 mas kick odkryty a pocut to, o com pisem.

Takych pasazi ako od 1:34 v ktorych sa nieco kumuluje a ale vo finale nepride nic a vsetko sa vytrati mas vo svojom tracku viac. A preto ma to ako celok tanecne nebavi, co je ale skoda lebo potencial tam rozhodne je.

Este k tomu porovnavaniu s tym referencnym trackom: ja nepoukazujem na to, ze tvoj track by mal byt rovnaky, ze by mal mat rovnaku aranz, zvuk, atd. Len som sa snazil poukazat na to, ake faktory pri jednom tracku vo mne vyvolali pocit hypnotizacie z dobreho rytmu/groovu a ktore cinitele v druhom tracku sposobili, ze tieto pocity sa u mna nedostavili.

A upozornenie: koniec koncov cele je to v subjektivnej rovine takze vnimanie ktore popisujem ja je iba moje, nikto sa s tym nemusi ztotoznovat :)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

@bassline: mas svojsky vkus a svojsky prejav v komentaroch, kedze si sa skoro rozpisal ako countrymentalman (vid. zaciatok komentara "Zvuk je vyborny, klobuk dole. Pouzil si pestrofarebne a originalne zvuky. Vsetko je pekne ciste, oddelne od seba a dobre to drzi pokope" a potom som to posral, ty napisal "... ale vsetko si to dosral aranzou a nevhodnymi zvukmi."

Koniec koncov som pochopil (asi) ze groove je dokurveny niekde viac, niekde menej vytrcenym kopakom a ze mi chybaju nejake harmonicke neviem co... :lol: Netvrdim, ze mam na vsetko recept, ze vsetko viem, no... Ta ukazka je napriek ukazke groove-u, podla mna ale uplne niekde inde. Je v ten ten klasicky clap-o-kick-hihat groove. To je pre mna kakoidne a vzdy sa snazim tomu vyhnut. Preto radsej pouzivam shaker-tamb-perc rytmus, ktory nejde 4/4 ale snazim sa ho nejak "rozbit".

No i tak dik, ze si si nasiel cas takto analyzovat moj pocin, vazne.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

mne sa najviac lubi ta druha minuta, tie nojzíky v zadu sú rozkošné, ale celý track dobrý, nič navyše nič nechýba, zvukovo sa mi tiež lúbi, celé je to tak nejak viac ponorené než som u teba zvyknutý a to sa mi tiež lúbi..
niekedy mám pri tvojich veciach taký problém že všetko sa mi lúbi len nejak nevim jak sa hovorí "že čo tým chcel básnik povedat".. pri tejto veci nemám žiadne nejasnosti..

bassline

Příspěvek od bassline »

tomy45 píše:@bassline: mas svojsky vkus a svojsky prejav v komentaroch, kedze si sa skoro rozpisal ako countrymentalman (vid. zaciatok komentara "Zvuk je vyborny, klobuk dole. Pouzil si pestrofarebne a originalne zvuky. Vsetko je pekne ciste, oddelne od seba a dobre to drzi pokope" a potom som to posral, ty napisal "... ale vsetko si to dosral aranzou a nevhodnymi zvukmi."

Koniec koncov som pochopil (asi) ze groove je dokurveny niekde viac, niekde menej vytrcenym kopakom a ze mi chybaju nejake harmonicke neviem co... :lol:.
Hmm zda sa ze si mojmu komentaru vpodstate neporozumel :)

O ziadnych harmonickych som nikde nic nepisal. To si si nieco asi domyslel, alebo si to precital povrchne. V uvode som o zvuku pisal z hladiska MIXu. Potom som to rozoberal ako to na mna posobi po stranke tanecnej - ze aj zvuk niektorych nastrojov ma pre mna vplyv na to, ci ma taha ist do rytmu so songom, alebo nie (vid HH a BD). Skratka pointa je ta, ze to pre mna tanecne neslape (aj ked MIX je dobry) a to kvoli tomu co som popisal v tej analyze.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

oki :) chapem teraz

bassline

Příspěvek od bassline »

No kazdopadne ide o to co dany posluchac od tracku ocakava. Niekto to pocuva iba na stolicke za kompom a robi popri tom nieco ine...niekto ocakava ze ho to zo stolicky zdvihne a prinuti ist tancit na parket. Vzhladom na to o aky styl ide, ocakaval som to druhe a preto ten komentar :)

dendy

Příspěvek od dendy »

mna by to rozhodne roztancovalo.. ma to paradny groove a velmi silnu energiu a atmosferu... samozrejme ze neexistuje skladba ktora sadne kazdemu...

hudobny vkus je neuveritelne rozmanity, ja sa zase vacainou chytam len za hlavu z veci bassline dava do "co prave pocucam" - pre mna v 99% nepocuvatelne blbosti :-))) ale bassline plz neber to zle, to pisem len na ilustraciu.. nejaka objektivita je asi tazka vec pri hodnotebi tracku.. da sa hodnotit cisto technicka stranka veci - to si ja osobne pri tychto novych tomyho veciach netrufam pretoze si myslim ze ma technicku stranku zmaknutu o 500% lepsie nez ja, a ked ma niekto neporovnatelne lepsie vysledky nez ja asi mu moc nemam co radit .. je tam citit obrovsky kus prace, trpezlivosti a zmyslu pre detail..

subjektivne ked ma daco neoslovi radsej s ani moc nevyjadrujem, nejakw siahodlhe traktaty o tom ako to je zle (ukoncene alibistickym "ale je to len moj nazor") asi autora skorej demotivuju ako mu nieco daju, najme ak ide zjavne o minoritny nazor...
Naposledy upravil(a) dendy dne 22 bře 2015 18:32, celkem upraveno 2 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

groove is in the heart

dendy

Příspěvek od dendy »

biscuit :palec+:

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy píše:hudobny vkus je neuveritelne rozmanity, ja sa zase vacainou chytam len za hlavu z veci bassline dava do "co prave pocucam" - pre mna v 99% nepocuvatelne blbosti :-))) ale bassline plz neber to zle, to pisem len na ilustraciu..

subjektivne ked ma daco neoslovi radsej s ani moc nevyjadrujem, nejakw siahodlhe traktaty o tom ako to je zle (ukoncene alibistickym "ale je to len moj nazor") asi autora skorej demotivuju ako mu nieco daju, najme ak ide zjavne o minoritny nazor...
Ja som autorovi poskytol konstruktivny nazor ako vnimam jeho track. Ide o opis mojich pocitov, ktore track vyvolal. Nikde nepisem ze to je blbost. Ja vlastne uz ani neviem preco sem tie tracky davate, ak vam vadi ze niekto pise "siahodlhe traktaty". Ja osobne povazujem konstruktivnu analyzu kde vidim ako track niekto vnima za nieco hodnotne a zaujimave, pretoze som blizsie k pochopeniu toho, ako na dotycneho track posobi. Ale vidim ze tu na ezone sa nieco take povazuje za balast a ocenuju sa iba kratke vety typu ze je to fajn a k tomu obrazok bossa na stolicke :wink:

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Co ja viem tak jeho core nastroj je Korg Trinity, a piano, to je vela?
tomy45 píše:tak prirovnanie k hopkinsovi je fajinove. nemam sice tolko zeleza ako on :)))) prvotna snaha bolo urobit nieco ine. je pravdou, ze pred tym nez som na oboch trackoch zacal robit som si par krat pustil hopkinsa a nejak ma to z casti vedome aj nevedome ovplyvnilo. ale som rad ze sa paci.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Pokial viem IMMUNITY je dielko MS-20, SH09, Trinity a piano, pre mna ano :)

Odpovědět